همایش بینالمللی، تحولات حقوق کیفری در کشورهای اسلامی در پرتو تعامل شرع و حقوق برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، مؤسسه تحقیقات علوم جزایی و جرمشناسی دانشگاه تهران، ۱۴ و ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ همایش بینالمللی «تحولات حقوق کیفری در کشورهای اسلامی در پرتو تعامل شرع و حقوق» را با حضور جمعی از استادان و پژوهشگران فقه، حقوق و علوم سیاسی از سراسر کشور در تالار شیخ مرتضی انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار کرد.
در این همایش ۵۷ سخنرانی در قالب نشست افتتاحیه، نشستهای عمومی، میزگردهای تخصصی و نشست اختتامیه ارائه شد و ۵۲ استاد و پژوهشگر که ۹ استاد از کشورهای آمریکا، آلمان، ترکیه، پاکستان، افغانستان، اندونزی و نیجریه بودند، سخنرانی کردند.
در روز نخست این همایش دکتر محمدباقر قهرمانی، معاون بینالملل دانشگاه تهران، دکتر محمدرضا تخشید، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی و دکتر فیروز محمودی، رئیس مؤسسه علوم جزایی و جرم شناسی دانشگاه تهران، طی سخنانی ضرورتها و زمینههای همایش را بیان کردند.
این همایش با برگزاری نشستها و میزگردها به کار خود ادامه داد و سخنرانان آن با اشاره به سیر تاریخی تدوین قوانین جزایی در ایران و برخی از کشورهای اسلامی، به چگونگی پیوند میان قوانین جزایی شرعی و عرفی و مدلهای تعامل میان این دو پرداختند و با استناد به قوانین و رویههای قضائی مهمترین معضلات ناشی از اعمال هر یک از مدلهای مذکور را بیان و راهکارهایی برای برون رفت از آنها ارائه کردند.
تمرکز بر وجه فرهنگی و اجتماعی این تعامل در کشورهای با اکثریت مسلمان نیز یکی از محورهایی بود که مورد توجه سخنرانان قرار گرفت. توجه به اساسیسازی و حل تعارضات میان مقتضیات دولت مدرن با دغدغههای برخاسته از شرع، رویکرد حاکم بر غالب سخنرانیها بود.
در نشست اختتامیه که مدیریت آن بر عهده دکتر محمد آشوری بود، پروفسور پل رابینسون، استاد دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا، خانم دکتر سیلویا تلنباخ، رئیس بخش ترکیه، ایران و کشورهای عربی مؤسسه ماکس پلانک برای حقوق کیفری خارجی و بینالمللی آلمان – فرایبورگ و دکتر حسین میرمحمد صادقی، استاد دانشگاه شهید بهشتی و معاون قوانین مجلس شورای اسلامی و دکتر فیروز محمودی جانکی، رئیس مؤسسه و دبیر علمی همایش به ارائه جمعبندی سخنرانیها و نیز برآیند علمی همایش پرداختند.
کتاب مجموعه چکیدههای همایش مشتمل بر ۱۰۳ چکیده به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر و به نویسندگان اعطا شد. همچنین افزون بر سخنرانیهای همایش، ۲۲ سخنرانی نیز در قالب شش پیشهمایش در دانشگاهها و مراکز علمی کشور برگزار شده بود.
نظر شما :