نخستین نشست بینالمللی اقتصاد جهانی و تحریمها؛ تحریمهای عادلانه؟! برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده حقوق و علوم سیاسی، نخستین نشست از سلسله نشستهای مقدماتی کنفرانس بینالمللی «اقتصاد جهانی و تحریمها» با عنوان «تحریمهای عادلانه؟!»، ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ با همکاری مرکز مطالعات عالی بینالمللی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر مسعود صدری نسب، رئیس مرکز مطالعات و همکاریهای بینالمللی، ضمن خوشآمدگویی به ارائه شرح کوتاهی از اهداف برگزاری نشست و محورهای آن پرداخت. سپس دکتر شانی هرمزی، با تأکید بر ناعادلانه بودن تحریمها؛ مفهوم عدالت و ورود این اصطلاح به ادبیات رایج در جنگ و تحریم را در بازه زمانی گستردهای، شرح داد و تأثیر آن بر امنیت کشور را مهم تلقی کرد.
دکتر لعیا جنیدی نیز با بیان مبانی نظری در حقوق بینالملل عمومی و شفافسازی حوزههای ورود به آن، تحریمهای بینالمللی و به طور مشخص تحریمهای آمریکا علیه ایران را ناعادلانه و نامشروع برشمرد.
وی با اشاره به تأثیر مستقیم تحریمها بر قلب ساختار تقنینی و اجرایی کشور به دلیل نیاز به تغییرات فوری و خارج از دستور، بر پیامدهای منفی آن در بخش اقتصادی و اجتماعی تأکید کرد و راهحل فعلی برای خروج از بحران را وفاق ملی دانست.
همچنین دکتر فواد ایزدی با یادآوری سخنان مقامات ایرانی و آمریکایی در خصوص اعمال تحریم و اقدامات متقابل فیمابین، بر ناعادلانه و نامشروع بودن تحریمهای چندجانبه بینالمللی و یکجانبه از سوی آمریکا، بر اعترافات صریح مقامات آمریکایی به نبود مستندات کافی در وارد کردن اتهام به ایران اشاره کرد.
دکتر ایزدی، شرایط فعلی را برخاسته از نگرش خوشبینانه به وعدههای آمریکا توصیف کرد و افزود: «در حال حاضر با اقداماتی نظیر درگیر شدن در بخشی از فعالیتهای فنی که نقض برجام تلقی نمیشود، میتوان از پتانسیلهای موجود استفاده کرده و از موضع منفعلانه خارج شویم».
در پایان این نشست دکتر ناصر هادیان نیز با اشاره به اینکه برجام توانست بازدارندگی نرم ایجاد کند و پایداری آن میتوانست دستاوردهای خوبی برای کشور به همراه داشته باشد، با تأکید بر شکافهای اجتماعی و مذهبی فعال در کشور، راهحل خروج از بحران رخداده فعلی پس از نقض برجام را در سهیم شدن همه اقشار جامعه بدون توجه به جنس، زبان، نژاد و... برشمرد.
نظر شما :