برگزاری هشتمین مراسم گرامیداشت علامه علی اکبر دهخدا و دکتر محمد معین در مؤسسه لغتنامه دهخدا
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از مؤسسه لغتنامه دهخدا، در این مراسم که با خوشامدگویی دکتر علی درزی رئیس مؤسسه آغاز شد، دکتر حسن انوری، دکتر نوشآفرین انصاری، دکتر غلامرضا ستوده، دکتر امیربانو کریمی، دکتر محمد غلامرضایی و دکتر مهدخت معین درباره ویژگیهای شخصیتی و آثار علمی دکتر معین سخن گفتند.
دکتر انوری با اشاره به فعالیتهای دکتر معین گفت: «دکتر معین در طول عمر کوتاهشان آثاری تألیف کرد که همگی راهگشای تحقیقات پژوهشگران بعدی شد. میتوان تصحیح و تحشیه برهان قاطع را جزو برترین آثار وی برشمرد».
دکتر نوشآفرین انصاری، دکتر معین را امتداد راه علامه دهخدا دانست و گفت: «دهخدا فرزند جسمانی نداشت اما دکتر معین فرزند معنوی او بود».
دکتر امیربانو کریمی که دانشجوی دکتر معین بود از ویژگیهای استادی ایشان از جمله جدیت او در کار و کلاس سخن گفت. دکتر کریمی با اشاره به تصحیح جزئی از جوامعالحکایات توسط دکتر معین خاطر نشان کرد که بنا به توصیه ایشان کار را ادامه داده و تصحیح جوامعالحکایات را به پایان رسانده است.
دکتر مهدخت معین آخرین سخنرانی بود که ضمن تشکر از برگزارکنندگان و سخنرانان، درباره نحوه همکاری علامه دهخدا و دکتر معین و شخصیت هر دو سخنانی بیان کرد و گفت که دکتر محمد معین در کار علم و تحقیق به نحوی امانتدار بود که نیما یوشیج دکتر معین را بدون اینکه دیده باشد وصی خود قرار داد و علامه دهخدا نیز کارهای بقیه تألیف لغتنامه را به او سپرد و او را جانشین خود معرفی کرد.
اجرای گروه موسیقی دهخدا، متشکل از فارسیآموزان بینالملل مؤسسه، بخش دیگری از برنامه بود که قطعهای به زبان فارسی اجرا و به علامه دهخدا و دکتر معین تقدیم کردند.
در پایان مراسم بعد از اهدای تابلویی نفیس به دکتر مهدخت معین، فیلم مستند پرتره دکتر محمد معین با عنوانِ «یاد آر ز شمع مرده یاد آر» اثر منوچهر مشیری به نمایش درآمد.
در این مراسم از جلد هشتم لغتنامه بزرگ فارسی نیز رونمایی شد.
نظر شما :