برگزاری همایش چندجانبهگرایی در سیاست خارجی ایران؛ ظرفیتها و راهبردها در دانشکده مطالعات جهان
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران بهنقل از دانشکده مطالعات جهان، همایش سالیانه انجمن ایرانی مطالعات جهان، امسال با عنوان «چندجانبهگرایی در سیاست خارجی ایران؛ ظرفیتها و راهبردها» با همکاری مؤسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا، ۵ اسفند ۱۳۹۷، در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.
در افتتاحیه این همایش، دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان و رئیس انجمن ایرانی مطالعات جهان، دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، و دکتر کنستانتین زاتولین، عضو دومای روسیه سخنرانی کردند.
دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان و رئیس انجمن ایرانی مطالعات جهان، ضمن خوشامدگویی به دکتر محمدجواد ظریف، شخصیت وی را وفادار، علمی و مدافع منافع ملی در شرایط پیچیده دوران کنونی خطاب کرد و گفت: «دانشگاهیان وقتی به محیط دانشگاهی وارد میشوند به خانه خود وارد شدهاند و از هیاهوی جهان سیاست کمی فاصله میگیرند».
دکتر عاملی با بررسی چندجانبهنگری در مقابل یکجانبهنگری گفت: «یکجانبهنگری، محدودسازی رویکرد، ارتباط، ظرفیت و منابع است که در عین ورود کلان متغیرهایی مثل جهانیشدن و فضای مجازی، بر ابعاد چندجانبهنگری میافزاید و نوعی خودخواهی و محدودیت نگاه در آن وجود دارد».
دکتر عاملی افزود: «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از آغاز احترام به همه و پرهیز از سلطه بر همه بوده و هست و پیوسته در منطقه کمک به رفع سلطه بر کشورهای منطقه داشته است. در عین حال سیاست محوری جمهوری اسلامی ایران، مبارزه با نظام سلطه و نپذیرفتن سلطه شرق و غرب است. جمهوری اسلامی از آغاز، دو نه بزرگ به نظام سلطه شرق و غرب گفت که دکترین متفاوتی است».
پس از مراسم افتتاحیه، سخنرانیها در شش گروه، به صورت سه نشست موازی در دو تالار حنانه و ایران دانشکده مطالعات جهان انجام شد.
برای مشاهده متن کامل خبر، اینجا کلیک کنید.
نظر شما :