دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار کرد
نشست علمی بررسی روابط ایران و ازبکستان بعد از اسلام کریماف
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران بهنقل از دانشکده حقوق و علوم سیاسی، هشتاد و سومین نشست علمی تخصصی «مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی» با همکاری «انجمن ایرانی مطالعات منطقهای» با عنوان «روابط ایران و ازبکستان بعد از اسلام کریماف» با حضور دکتر الهه کولایی، مدیر مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی و دکتر گلی یولداشوا، استاد گروه تاریخ معاصر در مؤسسه تاریخ آکادمی علوم (جمهوری ازبکستان)، ۶ اسفند ۱۳۹۷، در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای نشست، دکتر گلی یولداشوا با ارائه تصویری کلی از ازبکستان و مسائل مختلفی که این کشور در سالهای استقلال با آنها روبرو بوده گفت: «اقدامهای سازنده اسلام کریماف در دوران ریاست جمهوری و حفظ ثبات مهمترین دستاوردهای وی است».
گلی یولداشوا با تاکید بر اینکه متحول شدن روابط ایران و ازبکستان در دوره سید محمد خاتمی اتفاق افتاد افزود: «مولفههای مؤثر بر این روابط مسائل اقتصادی، نیازهای منطقه آسیای مرکزی و نگرانی از ورود بنیاد گرایی اسلامی بهویژه پس از جنگ داخلی تاجیکستان بود و در ارزیابی روابط دوجانبه فعلی، موضوع تحریم از مسائل مهم و تأثیرگذار است».
وی همچنین موضوع انتقال انرژی، ادامه سیاستهای دوران کریماف، روابط با قدرتهای بزرگ منطقهای و جهانی، اوراسیاگرایی و توجه به همگرایی و همکاری منطقهای و فرامنطقهای بهویژه با روسیه، چین و ایران را از موضوعهای مهم آینده دانست.
این نشست با طرح نکتهها، نظرها و پرسشهایی از سوی استادان و دانشجویان درباره جاده ابریشم، روابط با چین، همکاریهای نظامی با آمریکا و موضوع چرخش نخبگان در ازبکستان به پایان رسید.
نظر شما :