هفتاد و هشتمین دوره دانش‌آموختگی پردیس دانشکده‌های فنی برگزار شد

۰۸ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۶:۰۳ کد : ۷۶۷۹ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۵۴۲۲
هفتاد و هشتمین دوره دانش‌آموختگی پردیس دانشکده‌های فنی، ۸ اسفند ۱۳۹۷ برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در ابتدای این مراسم دکتر ناصر سلطانی، رئیس پردیس دانشکده‌های فنی، ضمن خیر مقدم و تبریک به دانشجویان دانش‌‌آموخته گفت: «من به خانواده‌های دانش‌آموختگان تبریک می‌گویم که چنین فرزندانی را تحویل دانشکده فنی دادند و ما امروز شاهد درخشش این عزیزان هستیم».
وی با بیان اینکه تاریخ علم مهندسی از ابتدای زندگی بشر آغاز شده است، خاطرنشان کرد: «نظریه‌ای در زمینه دو برابر شدن رشد علم وجود دارد که معتقد است در هر صد سال علم بشر دو برابر شده است و این تفکر همواره تا قرن نوزدهم غالب بوده است. ولی بعد از جنگ جهانی دوم ملاحظه می‌شود که سرعت رشد علم بشر بیشتر شده است».
دکتر سلطانی افزود: «امروزه و به‌ویژه برای قرن بیستم پیش‌بینی شده که در هر ۲۵ سال علم بشر دو برابر می‌شود، اما به‌دلیل وجود رشته‌های متفاوت ارزیابی همه آنها کار مشکلی است. البته با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی این فاصله زمانی کمتر خواهد شد و بررسی‌ها نشان می‌دهد که در آینده سرعت رشد علم بشر به ۱۳ ماه کاهش خواهد یافت. اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که آیا افزایش سرعت رشد علم برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خوب است یا بد».
رئیس پردیس دانشکده‌های فنی در ادامه سخنان خود با اشاره به دوره‌های مختلف انقلاب صنعتی تصریح کرد: «سرعت توسعه علم در انقلاب صنعتی چهارم به‌مراتب بیشتر از دوره‌های قبل است، شاید بتوان گفت این سرعت از نظر توسعه علم بشر خوب است، ولی ایرادی بر آن وارد است و اینکه شخصی که در یک رشته چهار سال تحصیل می‌کرد، می‌توانست سالیان متمادی با آن کار کند. اما با سرعت تغییر و پیشرفت‌های علمی دیگر چنین زمینه‌ای فراهم نیست. از این نظر که با این تغییرات دنیای مهیجی پیش روی داریم، خوب است، ولی این سرعت دانش‌آموختگان ما را با چالش مواجه خواهد کرد و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باید مداوم از لحاظ علم، دانش و پژوهش به‌روز باشند».
به گفته وی، دانشکده فنی دانشگاه تهران به‌عنوان «مهد مهندسی» کشور توانسته در سال ۱۳۸۸ رده ۱۵۹ جهانی و اول ایران را از لحاظ رویدادهای علمی به خود اختصاص دهد و در سال ۱۳۹۷ رده ۴۸ جهانی را از آن خود کند و هم‌چنین دانشکده مکانیک بر اساس ارزیابی یکی از مؤسسات معتبر بین‌المللی رده نهم را کسب کرده است.
دکتر سلطانی با تاکید بر کارگروهی و جمعی اظهار کرد: «علاوه بر سعی و تلاش کردن و تحصیل در دانشگاه‌های خوب، زمینه‌های دیگری چون کارگروهی و جمعی وجود دارد که باید مورد اهمیت قرار گیرد. دانشکده فنی در کار گروهی و اخلاق و منش فنی زبانزد است که امیدوارم فارغ‌‌التحصیلان اگر تا کنون موفق نشده‌اند این خصلت را کسب کنند، حتماٌ به دنبال آن باشند، چون رمز موفقیت در کار گروهی و جمعی است».
رئیس پردیس دانشکده‌های فنی در پایان گفت: «البته همه فعالیت‌های کارگروهی باعث افزونی علم می‌شود، اما علم زمانی به‌کار می‌آید که با عمل همراه شود. ما در کشوری هستیم که هنوز نتوانسته‌ایم به طور شایسته از علمی که تولید کرده‌ایم، استفاده بهینه کنیم».
دکتر عقیل یوسفی‌کما، عضو هیأت مدیره بنیاد حامیان دانشکده فنی نیز ضمن سخنانی به معرفی بنیاد حامیان پرداخت و گفت: «دانشکده فنی که از آن به‌عنوان مهد مهندسی کشور یاد می‌شود، به لحاظ تاریخی اولین دانشکده‌ای است که در دانشگاه تهران تأسیس شده و حدود ۸۵ سال قدمت دارد».
وی خطاب به دانش‌آموختگان افزود: «مهندسی و مدرک مهندسی تنها یک بخشی است که شما در این دانشکده به دست می‌آورید. منش و روش زندگی، اجتماعی‌شدن و بلوغ اجتماعی که در اینجا می‌آموزید کمتر از مدرک تحصیلی نیست. در بسیاری از فعالیت‌های مهم کشور نقش فارغ‌التحصیلان دانشکده فنی قابل ملاحظه است».
به گفته وی، بنیاد حامیان دانشکده فنی حدود ۱۲ سال پیش به ابتکار بعضی از مدیران و فارغ‌التحصیلان موفق دانشکده فنی در جهت استفاده از ظرفیت‌های غیر دولتی و ارتقای دانشکده فنی پایه‌گذاری شده است.
دکتر یوسفی با عنوان اینکه بسیاری از زیر ساخت‌های جدیدی که در دانشکده فنی تأسیس شده توسط یاریگران بنیاد حامیان بوده است، احداث زیرساخت‌های آموزشی، ساخت دانشکده‌ها، آزمایشگاه‌ها، حمایت مالی از دانشجویان و حمایت از نشریات فنی را از جمله فعالیت‌های این بنیاد برشمرد.
عضو هیأت مدیره بنیاد حامیان دانشکده فنی با تصریح اینکه در ۱۲ سال گذشته مجموع ۱۴ میلیارد تومان توسط بنیاد جمع‌آوری شده است، افزود: «دو سوم این مبالغ توسط فارغ‌التحصیلان دانشکده فنی و یک سوم دیگر از سوی دوست‌داران این دانشکده اهدا شده است. ما از فارغ‌التحصیلان انتظار داریم این امانت ۸۵ ساله‌ای که امروز به‌دست ما رسیده را به خوبی پاس دارند، تا بتوانیم شاهد تغییرات مثبتی در جامعه توسط فارغ‌التحصیلان باشیم».
دکتر اورنگ فرزانه، رئیس هیأت مدیره کانون مهندسین فارغ‌التحصیل دانشکده فنی نیز با تاکید بر اهمیت کار گروهی افزود: «در ایران با توجه به فعالیت‌های بسیاری که در این زمینه صورت گرفته، اما هنوز در کار جمعی و گروهی ضعف‌های بزرگی داریم که من پیشنهاد می‌کنم بعد از فراغت تحصیل با جدیت تمام این ویژگی را در خود تقویت کنید. امروزه برای استخدام در شرکت‌های بزرگ دنیا یکی از نکات اصلی رزومه‌ها این است که شخص چه میزان سابقه در کارهای گروهی دارد».
وی با اشاره به تاریخچه تشکیل کانون مهندسین فارغ‌التحصیل دانشکده فنی در سال ۶۹، خاطر نشان کرد: «این کانون از ابتدا با یک پتانسیل بسیار بالایی تأسیس شده است که ارکان آن مجمع عمومی می‌باشد و هر دوسال یکبار تشکیل می‌شود».
به گفته رئیس هیأت مدیره کانون مهندسین فارغ‌التحصیل دانشکده فنی، در کمیته‌های تخصصی کانون مهندسی، جوانان، پیشکسوتان مجرب، مدیران شرکت‌ها در کنار یکدیگر فعالیت می‌کنند که این همکاری‌ها به گونه‌ای ارتباط نسل‌ها را فراهم آورده است.
دکتر فرزانه با تصریح اینکه این کانون از لحاظ ساختاری کاملاً مستقل است، تداوم دوستی‌ها و ارتباطات بین نسل‌های مختلف، ارتقا و حمایت مادی و معنوی از دانشکده فنی و کمک به صنعت کشور را از جمله اهداف کانون مهندسی توصیف کرد.
مهندس محمدرضا انصاری، دانش‌‌آموخته برجسته دانشکده فنی و مدیر عامل شرکت کیسون در ادامه مراسم عنوان کرد: «دانشکده فنی به جهاتی خاص است و با توجه به ویژگی‌هایی که دارد، کسانی که از این دانشکده فارغ‌التحصیل می‌شوند به دلیل تربیتی که در این دوره چند ساله می‌شوند، شانس موفقیت بیشتری دارند».
وی با بیان اینکه من اطمینان دارم که شما فارغ‌التحصیلان، با هوش و ظرفیتی که دارید موفق خواهید بود، افزود: «سنت پرورش انسان‌های با ظریفت را دانشکده از گذشته حفظ کرده است. اما اینکه موفقیت در کجا و در چه زمینه‌ای است، تا حدی پرداختن به این مسئله حساس است. من فکر می‌کنم که یکی از عوامل مهم موفقیت انسان‌ها این است که کاری که انجام می‌دهند را دوست داشته باشند و با انگیزه کار کنند».
مهندس انصاری با عنوان اینکه انسان‌های باهوش‌تر انتظار بیشتری از خود دارند، گفت: «انتظار از این لحاظ که حس کنند اثر گذارند و دستاوردی دارند. این ظرفیت در شما وجود دارد اما همواره باید به یاد داشته باشیم که مهمترین سرمایه ما اعتمادی است که به تدریج در اذهان مردم برای خود ایجاد می‌کنیم».
به گفته دانش‌‌آموخته برجسته دانشکده فنی، زاویه و یا ضریب رشد هر انسان در کاری که انجام می‌دهد به احساس مسئولیت آن در کار و البته سایر ظرفیت‌های دیگر نظیر هوش، تحصیلات و تجربه بستگی دارد، اما مهمترین آنها احساس مسئولیت است.
وی با اظهار اینکه شما فارغ‌التحصیلان در راهی که پیش روی دارید، حتماً شکست را تجربه خواهید کرد، بیان کرد‌: «نکته مهم این است که باید شکست را دوست داشته باشید و به آن فکر کنید. شکست آموزنده‌تر از پیروزی است. برای اینکه به روابط مناسب دست یابید، باید شکست‌ها را بپذیرید تا به موفقیت لازم برسید».
مدیر عامل شرکت کیسون با تصریح اینکه خیلی‌ها سوال دارند که بعد از فارغ‌التحصیلی در کشور بمانند و یا اینکه مهاجرت کنند، گفت: «با تمام امکانات مدیریتی و پیشرفت‌هایی که می‌توان در خارج از کشور به دست آورد. اما من اطمینان دارم کسانی که کشور را ترک می‌کنند در یک زمانی باز می‌گردند. این یک انتخاب حساس است، در داخل کشور مشکلات زیادی وجود دارد، اما می‌توانید بر این مشکلات فائق آیید و حل مسئله کنید».

در بخش دیگری از این مراسم دکتر سارا نظیف، پژوهشگر جوان، برجسته فرهنگستان علوم در سال ۹۷ گفت: «برای من مایه افتخار است که در جمع قهرمانان مهندسی کشور حضور دارم. حتی شاید فراتر از آن قهرمانان دنیای مهندسی، البته اگر به خود باور داشته باشند. قهرمانانی که می‌توانند، فقط باید شجاعانه فکر کنند و خود را محدود بایدها و نبایدهایی که در دنیای مهندسی امروز وجود دارد، نکنند».
دکتر نظیف خاطر نشان کرد: «بسیاری از خروجی کارهای مهندسی که امروز استفاده می‌شود، در چند سال گذشته غیر ممکن بوده است. ولی امروز به‌عنوان یک ابزار خیلی ساده از آنها بهره می‌بریم. پس ما می‌توانیم، فقط باید باور داشته باشیم، خلاقانه فکرکنیم و جسورانه عمل کنیم. شما جوانان فارغ‌التحصیل اگر شجاعت، کارگروهی و سازگاری را سرلوحه خود قرار دهید، خط‌‌شکنان دنیای مهندسی خواهید بود».
دکتر محمد عبدالاحد، نیز به عنوان پژوهشگر جوان، برجسته فرهنگستان علوم در سال ۹۷ بیان کرد: «بسیار خشنودم که به‌عنوان عضوی از دانشکده فنی در جمعی حضور دارم که چند سال گذشته از آن جایزه گرفتم و به خود بالیدم که فارغ‌التحصیل دانشگاه تهران شده‌ام».
وی با بیان اینکه من افتخار می‌کنم که نماینده دانشکده فنی در جامعه پزشکی کشور هستم، اظهار کرد: «با حضور در جامعه پزشکی کشور توانسته‌ام، پیام مهندسی را به حوزه پزشکی در ابعاد بالین برسانم. مهندسین می‌توانند در ابعاد بسیار مهمی از ایجاد تغییر در جامعه بشری مؤثر شوند و در حوزه‌های صنعت، پزشکی و حتی علوم اجتماعی حضور به‌هم رسانند».
دکتر عبدالاحد هم‌چنین خاطر نشان کرد: «در دنیای امروز اگر کسی می‌خواهد در حوزه دانش و فناوری تغییری در دنیا ایجاد کند و خدمت ماندگاری به جای بگذارد، در ابتدا باید در یکی از حوزه‌های مهندسی و فنی فعالیت‌های گسترده‌ای انجام دهد، بعد به‌‌دنبال این مسئله رود تا دستاوردی که در این حوزه به‌دست آورده در کدامیک از زمینه‌های علمی می‌تواند کمک کننده باشد، در آن وقت بگذارد و کار انجام دهد تا در نهایت بتواند به دستاوردی مطلوب دست یابد».
در این مراسم مهندس محمدرضا انصاری، دانش‌‌آموخته برجسته دانشکده فنی از رتبه‌های برتر فارغ‌التحصیل در سال ۱۳۹۷ برای اشتغال در شرکت کیسون دعوت به همکاری کرد.
قرائت سوگندنامه مهندسی و تقدیر از فارغ‌التحصیلان برتر دانشکده‌های مهندسی بخش پایانی هفتاد و هشتمین دوره دانش‌آموختگی پردیس دانشکده‌های فنی بود.


( ۱۳ )

نظر شما :