بیست و یکمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور برگزار شد

۱۴ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۳:۲۹ کد : ۷۴۶۴ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۱۲۸۶
بیست و یکمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور ۱۱ بهمن ۱۳۹۷، به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، با ابراز خشنودی از تداوم برگزاری این نشست‌ها، اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور را دارای خیر و برکات بسیار توصیف کرد.
به گفته وی، این اجلاس از یک جمع همفکر تشکیل شده است که تصمیمات آنها بسیار کمک کننده و یاری‌رسان نظام آموزش عالی و پشتیبان وزارت عتف است.
رئیس دانشگاه تهران افزود: «تصمیماتی که در این نشست‌ها گرفته می‌شود، برای توسعه همکاری در حوزه‌های مختلف تأثیرگذار بوده است. به‌ویژه تشکیل خوشه‌های فکری یکی از اقدامات ارزشمند دانشگاه‌های سطح یک است و من آینده بسیار خوبی را برای کمک و مشاوره در حل مسائل کلیدی کشور نوید می‌دهم».
دکتر نیلی احمدآبادی با بیان اینکه در کنار هم قرار گرفتن ظرفیت‌های این دانشگاه‌ها اتفاقات بزرگی را رقم خواهند زد، خاطر نشان کرد: «ما همچنان باید به توسعه و طراحی برنامه‌های مشترک بین دانشگاه‌های سطح یک فکر کنیم. همانگونه که وقتی با دانشگاه‌های غیر ایرانی همکاری داریم، منجر به توسعه رده‌بندی دانشگاه و افزایش یافته‌ها می‌شود، همکاری دانشگاه‌های داخل کشور هم ارتقای آنها را تسریع و دستاوردها را عمیق‌تر خواهد کرد. گسترش همکاری بین دانشگاه‌های سطح یک باید مورد بررسی بیشتری قرار گیرد، البته این مسئله نافی همکاری با دانشگاه‌های دیگر نیست».
وی با اشاره به بحث محوریت توسعه آموزش عالی در شهرستان‌ها تصریح کرد: «همیشه بحث بر این بوده که دانشگاه‌های بزرگ محور توسعه آموزش عالی در شهرستان‌ها شوند و یا اینکه هر شهرستانی باید به‌طور مستقل دانشگاه خود را تأسیس کند. تقریباً هر دو الگو در ایران اجرا شده است و بسیاری از دانشگاه‌های سطح یک شعبه‌ای در شهرهای دیگر دارند که می‌توانیم کیفیت شعب این دانشگاه‌ها را در شهر‌های مختلف با دانشگاهی که رأساً تشکیل شده مورد مقایسه قرار دهیم. اگر این الگو بیشتر دنبال می‌شد، ما شاهد یک توازن بهتری در توسعه آموزش عالی بودیم. به هر حال این موضوع جای بررسی بیشتری دارد، البته منظور ما هم در این بحث توسعه کیفی است».
رئیس دانشگاه تهران با اظهار اینکه دانشگاه‌ها با چالش‌های جدی مواجه هستند، افزود: «اگر آموزش عالی برای حل این چالش‌ها اقدامی نکند، توسعه کیفی و بهبود عملکرد این دانشگاه‌ها کار سخت‌تری خواهد بود. از جدایی دانشگاه‌های علوم پزشکی اگر بگذریم که البته موضوع مهمی است، تمرکز اختیارات بیرون از دانشگاه‌ها در اجرای فعالیت‌های آنها اخلال ایجاد کرده است و مسئله دیگر پذیرش و جذب دانشجو می‌باشد که باید مورد بررسی قرار گیرد و با همکاری و همفکری سازمان سنجش، دولت و مجلس به یک راه‌کار مناسبی برای نظام آموزش عالی دست یابیم».
سپس اجلاس وارد دستور شد و موضوعات مختلف مربوط به دانشگاه‌‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از جمله این مسائل می‌توان به بررسی علل گرایش بیش از حد به رشته‌های علوم‌تجربی و کاهش کیفی ورودهای رشته‌های مهندسی و راه‌کارهای رفع این مشکل، اصلاحات ساختاری دانشگاه‌ها، تعارض میان ابلاغیه‌های دیوان عدالت اداری و دیوان محاسبات با مصوبات هیأت امنا، بودجه دانشگاه‌ها، رعایت ظرفیت پذیرش دانشجو توسط سازمان سنجش و موضوع بودجه‌های پژوهشی دستگاه‌های دولتی اشاره کرد.
بیست و یکمین اجلاس دانشگاه‌های سطح یک کشور با حضور رؤسای دانشگاه‌های تهران، صنعتی امیرکبیر، علامه طباطبایی، شیراز، شریف، صنعتی اصفهان، تربیت مدرس، خواجه نصیرالدین طوسی، اصفهان، علم و صنعت ایران، تبریز، فردوسی مشهد، رئیس سازمان سنجش کشور، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مشاور رئیس و مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران به‌عنوان دبیر اجلاس دانشگاه‌های سطح یک و به میزبانی دانشکده مهندسی کشتی‌سازی و صنایع دریایی دانشگاه امیر کبیر در بندر عباس برگزار شد.


نظر شما :