دکتر علیاکبر صبوری استاد ممتاز دانشگاه تهران شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در جلسه شورای انتخاب استاد ممتاز که روز یکشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۷ در دفتر رئیس دانشگاه تهران با حضور دکتر محمود نیلی احمدآبادی (رئیس دانشگاه)، دکتر محمد رحیمیان (معاون پژوهشی)، دکتر علیاکبر موسوی موحدی، دکتر شمسیپور، دکتر غلامی، دکتر صفری، دکتر علی مقاری، دکتر مهدی قندی، دکتر رحمت ستوده قرهباغ و دکتر رضا نادری محمودی برگزار شد، بر اساس ماده ۱۱۸ آئیننامه استخدامی اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران، اعطای عنوان استاد ممتاز به دکتر علیاکبر صبوری استاد مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک مورد تصویب قرار گرفت.
دکتر علیاکبر صبوری، متولد تیر ۱۳۳۹ از شهرستان کاشمر، دارای دیپلم علوم تجربی از دبیرستان امام خمینی کاشمر در سال ۱۳۵۸، دانشآموخته کارشناسی شیمی محض در سال ۱۳۶۵ از دانشگاه فردوسی مشهد، دانشآموخته کارشناسی ارشد شیمی با گرایش فیزیک در سال ۱۳۶۸ از دانشگاه مازندران و دانشآموخته دکترای شیمی فیزیک در سال ۱۳۷۵ از دانشگاه تربیت مدرس است.
وی در سال ۱۳۷۳ دانشجوی نمونه کشوری شد و در آبان ۱۳۷۵ با مرتبه استادیاری به استخدام مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران در آمد و در دی ماه ۱۳۷۹ به مرتبه دانشیاری و در دیماه ۱۳۸۳ به مرتبه استادی نائل شد و به مدت ده سال (۱۳۹۴-۱۳۸۴) رئیس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک بود. دکتر صبوری از سال ۱۳۸۲ تاکنون به صورت پیوسته عضو هیأت ممیزه دانشگاه تهران است. هم اکنون عضو هیأت ممیزه دانشگاههای پیام نور، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاههای سیستان و بلوچستان و همچنین دانشگاه زابل و عضو هیأت ممیزه مرکز وزارت علوم است.
وی در سال ۱۳۸۴ موفق به دریافت نشان درجه یک پژوهش دانشگاه تهران شد و هم اکنون عضو کمیته ارتقا بینالمللی دانشگاهها در وزارت علوم، شورای راهبردی ISC و شورای سیاستگذاری دانشگاه تهران و مدیر گروه بیوفیزیک دانشگاه تهران است.
انتخاب به عنوان دانشمند برگزیده جهان اسلام در سال ۱۳۸۷ (توسط سازمان کنفرانس اسلامی)، دریافت نشان تولید دانش در سال ۱۳۸۹، دریافت نشان بنیاد نخبگان (جایزه مرحوم طباطبایی) در سال ۱۳۹۱ و دریافت نشان ترویج علم کشور در سال ۱۳۹۷ از دیگر افتخارات دکتر علی اکبر صبوری است.
دکتر علی اکبر صبوری تاکنون ۱۴۰ دانشآموخته کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی داشته و ۴۶۰ مقاله بینالمللی به زبان انگلیسی، ۵۶ مقاله به زبان فارسی همراه با بیست جلد کتاب ترجمه و تألیف منتشر و ۵۲۰ چکیده مقاله در همایشهای بینالمللی و داخلی ارائه کرده و مجری دوازده طرح تحقیقاتی بوده که دو مورد از آنها طرحهای برگزیده بنیادی دانشگاه تهران بوده است.
این استاد برجسته دانشگاه تهران از سال ۲۰۱۳ میلادی، از سوی مؤسسه تامسون رویترز (ISI) در آمریکا به خاطر کسب بیش از یک درصد ارجاعات در حوزه بیوشیمی و زیستشناسی، به عنوان یکی از دانشمندان جهان معرفی شد.
دکتر صبوری مدیرمسئول و عضو هیأت تحریریه چندین نشریه بینالمللی و داخلی است و در حوزه علمسنجی و ردهبندی بینالمللی دانشگاهها نیز فعالیت زیادی داشته و همواره به عنوان دیدهبان علم کشور، مقالات و مصاحبههای متعددی داشته است.
علاوه بر آن، استاد ممتاز دانشگاه تهران، در شورای اجرایی و نماینده ایران در دو سازمان بینالمللی FAOBMB و IUBMB عضویت دارد.
نظر شما :