مراسم نکوداشت استاد محمدابراهیم باستانی پاریزی در باغموزه نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی، همزمان با سالروز تولد زندهیاد محمدابراهیم باستانی پاریزی و رونمایی از نشان جایزه طرح «آینهدار دوران»؛ مراسم نکوداشت این استاد، ۳ دی ۱۳۹۷ در باغموزه نگارستان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن خوشآمدگویی به حاضران، گفت: «باید از همکاریهای شرکت ملی صنایع مس ایران، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، اصحاب رسانه و همه همراهان این طرح تشکر کنم».
وی افزود: «استاد باستانی پاریزی حق بزرگی بر گردن همه ما دارد؛ حق بزرگی بر علم و فرهنگ و ادب این کشور دارد و طبیعی است که برای پاسداشت چنین انسان بزرگی، کارهایی که ما انجام میدهیم شاید کافی و در شأن ایشان نباشد. اما سعی میکنیم به تناسب توان و ظرفیتی که وجود دارد در نکوداشت این استاد عزیز بکوشیم».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه تأکید کرد: «بسیار خوشحالیم که از چند سال پیش دانشگاه تهران با این مراسم همراه شد و با همکاری شرکت مس و دوستان دیگر تلاش شد که به مناسبتهای مختلف، یاد این استاد، گرامی داشته شود. امیدواریم از این به بعد هم با برنامههایی که پیشبینی شده بتوانیم ابعاد مختلف شخصیت استاد باستانی پاریزی را مخصوصاً به نسل جوان معرفی کنیم».
وی تصریح کرد: «باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران در بخشی از سیاستهای کلان خود، ارتباط نسل جوان با مفاخر تاریخ علمی و فرهنگی کشور را قرار داده است و امیدواریم که در کنار سایر استادانی که در این مکان تاریخی معرفی میشوند، استاد باستانی پاریزی نیز بیش از پیش برای نسل جوان معرفی شود و رابطهای بین گذشته پر افتخاری که استادی چون ایشان در ایران پایهگذاری کردند و نسل جوان ما برقرار شود».
دکتر سرسنگی گفت: «امروزه مرز بین ملتهای بزرگ و غیر از آن در توجه به مفاخر آنهاست. ملتی میتواند ادعا کند که ملت بزرگ و رو به رشد و توسعهای است که نسبت به مفاخر و بزرگانش توجه داشته باشد. میراث واقعی ما در کنار میراث تاریخی و فرهنگی دیگر، این استادان هستند، استادانی که برای عظمت و اعتلای این کشور و این ملت بزرگ کوشیدند و تمام سرمایه وجود خود را مصروف کردند تا امروز ما در کشوری سرافراز، پر غرور و بالنده زندگی کنیم».
در ادامه این مراسم، مهندس حمید باستانی پاریزی، فرزند زندهیاد استاد باستانی پاریزی گفت: «لازم است حتماً از تمام کسانی که طی این چند سال زحمت کشیدهاند و مقدماتی را فراهم کردهاند که چنین مراسمی برگزار شود تشکر کنم؛ برنامه امسال «آینهدار دوران» با پشتیبانی مجتمع مس سرچشمه کرمان، معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری و سازمان زیباسازی شهر تهران و خانه فرهنگ و هنر گویا، شکل گرفت».
وی افزود: «از همه مهمتر کار و زحمات شبانهروزی سیدعباس دعایی را باید قدر بنهیم. ما یعنی خانواده باستانی پاریزی نه جانا و نه مالا هیچ کمکی نتوانستیم به ایشان کنیم. همراهی همه هنرمندان گرامی در این طرح با همت جناب دعایی شکل گرفته است».
فرزند باستانی پاریزی در ادامه اضافه کرد: «امیدواریم حضور استادان بزرگوار در افتتاح این طرح نویدبخش حضور شاگردانشان و دیگر هنرمندان جوانتری باشد که با تشویق این استادان پلی بین ادبیات و تاریخ و هنرهای تجسمی بزنند».
وی با اشاره به فعالیتهای انجامشده در زمینه آثار استاد باستانی پاریزی، گفت: «در طول حیات استاد، ۶۵ کتاب از سال ۱۳۲۳ تا سال ۱۳۹۲ به چاپ رسید. نمونههای اول و دوم شصت و ششمین کتابشان بهنام «کوهها با هماند»، توسط خودشان تصحیح شد اما در سال ۱۳۹۴ منتشر شد».
حمید باستانی پاریزی تاکید کرد: «توجه پدر به تاریخ محلی بیش از نگاهشان به تاریخ و اسناد عمومی بود زیرا اعتقاد داشتند که بسیاری از موضوعات محلی در سرزمین پهناور ایران نمیتوانست جامع و کامل در تواریخ عمومی که عمدتاً در پایتختها و مراکز قدرت و دبیران و کاتبان رسمی نگاشته میشد، جا پیدا کند».
وی در ادامه اظهار کرد: «حداقل ۹ عنوان از کتابهای پدر تصحیح و تشریحی از تاریخ استان کرمان است. عمده اسناد و کتب خطیای که ایشان بر مبنای آنها کار می کردند طی سالهای دهه ۶۰ به کتابخانه مرکزی دانشگاه کرمان اهدا شد و در آنجا نگهداری میشود و هنوز هم جای کار دارد و علاقهمندان میتوانند آنها را بازبینی کنند و اطلاعات جدیدی از آنها استخراج کنند».
گفتنی است در این مراسم معاون فرهنگی، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه، نمایندگان سیرجان و رفسنجان در مجلس شورای اسلامی، مهندس حمید باستانی پاریزی، دکتر هادی سیف، حسین محجوبی، سید علی میرافضلی و جمعی از هنرمندان و مسئولان کشور حضور داشتند.
برای مشاهده متن کامل خبر، اینجا کلیک کنید.
نظر شما :