برگزاری میزگرد تحلیلی بر سیاست خارجی عربستان سعودی؛ معادلات منطقه‌ای و بازتاب‌های جهانی در دانشگاه تهران

۲۸ آذر ۱۳۹۷ | ۱۰:۲۸ کد : ۷۰۰۰ اخبار اخبار پژوهشی
تعداد بازدید:۱۱۱۳
میزگرد تحلیلی بر سیاست خارجی عربستان سعودی؛ معادلات منطقه‌ای و بازتاب‌های جهانی از سوی مرکز مطالعات عالی بین‌المللی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
برگزاری میزگرد تحلیلی بر سیاست خارجی عربستان سعودی؛ معادلات منطقه‌ای و بازتاب‌های جهانی در دانشگاه تهران

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده حقوق و علوم سیاسی، میزگرد «تحلیلی بر سیاست خارجی عربستان سعودی؛ معادلات منطقه‌ای و بازتاب‌های جهانی»، با سخنرانی صاحبنظران این حوزه، ۱۹ آذر ۱۳۹۷، در مرکز مطالعات عالی بین‌المللی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای نشست، دکتر سیدعلی سادات اخوی، رئیس مرکز مطالعات عالی بین‌المللی درباره فلسفه برگزاری این میزگرد اظهار داشت: «عربستان سعودی در کانون توجه افکار بین‌المللی است و بنا بر تقاضاهای متعدد دانشجویان و پژوهشگران در خصوص بررسی آخرین تحولات عربستان سعودی، اوضاع داخلی، روابط با ایران و نگاه بین‌المللی به این کشور، برآن شدیم تا از دو متخصص برجسته، دکتر محمد فرازمند، دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امورخارجه و دکتر ابومحمد عسگرخانی، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه تهران دعوت کنیم تا دیدگاه‌های خود را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهند».
سپس دکتر محمد فرازمند با اظهار این نکته که عربستان همیشه کشوری مهم در سیاست خارجی ایران و کشوری تأثیرگذار در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی بوده است، گفت: «لازم است که شناخت دقیقی از این کشور داشته باشیم. متأسفانه دانشگاه‌ها و محافل علمی در ایران، شکاف علمی و تحقیقاتی با منطقه عربی چسبیده به کشورمان داشته و دارند و این شکاف به این مسئله باز می‌گردد که ما مراوده کمی با این منطقه و کشورهای عربی داریم و امکان سفر و تحقیق نزدیک در خود کشورهای منطقه تقریباً وجود ندارد تا شناخت عمیقی از یکدیگر به دست آید».
وی سپس تحولات کشور عربستان سعودی را از شکل‌گیری تا به امروز تشریح و جنبه‌های مختلف سیاست داخلی و خارجی آن را تبیین کرد و مهم‌ترین مسائل کنونی عربستان را تزلزل موقعیت محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور در عرصه بین‌المللی و موضوع بازسازی رابطه با غرب دانست.
سخنران بعدی دکتر عسگرخانی بود که ضمن تاکید بر اهمیت موضوع و ضرورت انجام کار دانشگاهی در خصوص کشورهای عربی منطقه، خواستار توجه و حمایت بیشتر از کارهای پژوهشی در این حوزه شد.
وی مطالب خود در مورد عربستان سعودی را به دو قسمت شرایط داخلی و موقعیت عربستان در عرصه بین‌المللی و دیپلماسی ایران در منطقه دسته‌بندی کرد و گفت: «علیرغم اینکه عربستان سعودی چه به‌لحاظ داخلی و چه در عرصه بین‌المللی با مشکلات متعدد روبه‌روست، اما با این‌حال توانسته است در سطح بین‌المللی جایگاه خود را به‌عنوان یک بازیگر تأثیرگذار تقویت کند و ما نیز می‌توانیم با شناخت صحیح از اوضاع منطقه، حداکثر بهره‌برداری از شرایط موجود را در جهت منافع ملی ایران داشته باشیم».
این میزگرد با بحث و تبادل نظر سخنرانان با دانشجویان و پژوهشگران حاضر در جلسه و پرسش و پاسخ پایان یافت.


( ۱ )

نظر شما :