‌برگزیدگان جشنواره علمی دانشجویی روز جهانی علم در دانشگاه تهران معرفی شدند

۳۰ آبان ۱۳۹۷ | ۱۱:۱۵ کد : ۶۷۵۶ اخبار اخبار دانشجویی
تعداد بازدید:۳۰۵۳
اختتامیه جشنواره علمی دانشجویی روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه با معرفی برگزیدگان، روز سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی، در این مراسم دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، ضمن قدردانی از دانشجویان انجمن‌های علمی و دانشجویی دانشگاه تهران برای برگزاری این جشنواره، گفت: «باعث افتخار است که یک بار دیگر به همت دانشجویان فرهیخته برنامه ارزنده‌ای در دانشگاه تهران برگزار شد. می‌دانیم که با چه مشکلات و سختی‌هایی این برنامه را برگزار کرده‌اید و به عنوان خدمتگزار شما خیلی شرمسارم که به خاطر مشکلات مالی که همه از جمله دانشگاه‌ها درگیر آن هستیم، نتوانستیم بیشتر و بهتر از شما حمایت کنیم».
وی افزود: «امیدوارم در سال‌های آینده با گشایش‌هایی که صورت می‌گیرد ما بتوانیم نقش بیشتر و فعال‌تری را در کمک به شما ایفا کنیم تا خلاقیت‌های شما بیش از پیش بروز و ظهور یابد «.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه تصریح کرد: «برگزاری این جشنواره به مناسبت روز جهانی علم، کار ارزنده‌ای است که باید از همه کسانی که در برگزاری آن همت کردند، تقدیر و تشکر کنم».
دکتر سرسنگی در ادامه اظهار داشت: «ما همیشه در دانشگاه‌ها سعی می‌کنیم به آن چیزی که در دانشگاه‌های دنیا می‌گذرد توجه کنیم و سعی می‌کنیم دانشگاه‌های کشور را مطابق با معیارهای علمی دانشگاه‌های دنیا پیش ببریم. اما به یک نکته توجه نمی‌کنیم و آن فضای متحولی است که در دانشگاه‌های دنیا از سال‌ها قبل به وجود آمده و تحولات شگرفی است که در حوزه فعالیت‌های دانشجویی در این دانشگاه‌ها در حال انجام است».
وی افزود: «ما همانطور که از دانشگاه‌های دنیا برای کارهای علمی الگوبرداری می‌کنیم، همانطور که افتخار می‌کنیم در رتبه‌بندی‌های علمی جهانی در چه جایگاهی قرار داریم، باید نگاه کنیم که فضای فعالیت‌های علمی و اجتماعی دانشگاه‌های دنیا به چه سمتی رفته و می‌رود».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران تاکید کرد: «در دانشگاه‌های بزرگ دنیا فرایند پیشرفت‌های علمی یک فرایند چندبعدی و پیچیده است و بخش اعظمی از این فرایند بستگی به مشارکت دانشجویان دارد. دانشگاه‌های امروز، دانشگاه‌هایی هستند که نقش دانشجویان را بیش از گذشته برای خودشان تصویر می‌کنند. دانشجو در این دانشگاه‌ها تنها یک فردی که منفعلانه در کلاس بنشیند و از معلم خود بیاموزد و امتحان دهد و مدرک بگیرد، نیست».
وی ادامه داد: «امروزه دانشجویان رکن اصلی در پیشرفت‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها هستند. ما اگر می‌خواهیم دانشگاه تهران به طراز دانشگاه‌های بزرگ دنیا برسد به این نکته هم باید توجه کنیم. باید نقش دانشجویانمان را در فعالیت‌های دانشگاه پر رنگ‌تر کنیم. باید به دانشجویان اعتماد بیشتری داشته باشیم و فضای آزمون و خطا را برای آنها فراهم کنیم».
دکتر سرسنگی تصریح کرد: «باید به گونه‌ای عمل کنیم که نشاط و امید در جامعه دانشجویی ما بیش از پیش خودش را نشان دهد و بر اساس این نشاط و امید، یک جامعه دانشجویی فعال داشته باشیم که در همه عرصه‌های دانشگاهی نقش آفرینی بکنند».
وی در ادامه سخنانش به رابطه دانشگاه و جامعه اشاره کرد و گفت: «ما در دانشگاه و در غرفه‌های همین جشنواره، ایده‌ها و کارهای بسیار خوبی برای ارائه داریم اما چقدر توانسته‌ایم این ایده‌ها و فعالیت‌های ارزنده را به جامعه‌مان منتقل کنیم. دانشگاه امروز در دنیا، یک دانشگاه حصار کشیده نیست، دانشگاهی نیست که برای خودش کار کند و ماحصل کارهایش را فقط در دانشگاه نگه دارد».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران افزود: «امروز حصارها از دانشگاه‌ها برداشته شده‌اند، امروز ارتباط دانشگاه با جامعه یک امر مهم، قطعی و قابل اعتنا است. بنابراین همه ما باید تلاش کنیم که رابطه دانشگاه و جامعه را پر رنگ‌تر از قبل کنیم. مردم باید بدانند در دانشگاه چه اتفاقی در حال وقوع است و از سوی دیگر ما دانشگاهیان باید بدانیم در جامعه چه می‌گذرد و جامعه چه نیازمندی‌ها و پرسش‌هایی دارد و ما به دنبال پاسخ آنها باشیم».
وی تاکید کرد: «در بسیاری از دانشگاه‌های دنیا، دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دوره‌های ارشد و دکتری برای حل مسئله جذب دانشگاه می‌شوند و دانشگاه این وظیفه را بر عهده گرفته است که مشکلات را از این طریق حل کند. من فکر می‌کنم یکی از موضوعاتی که در دانشگاه‌های ما نتوانسته است به خوبی جایگاه خود را تعریف کند، همین رابطه دانشگاه و جامعه است».
دکتر سرسنگی با اشاره به اهمیت فعالیت‌های خارج از چارچوب درسی دانشجویان در دانشگاه، گفت: «یکی از لطف‌هایی که شامل حال ما شده این است که در دانشگاه تهران فعالیت می‌کنیم؛ دانشگاه تهران یک دانشگاه جامع است که رشته‌های مختلف در کنار هم قرار گرفته‌اند و ما در عین حال که در رشته تخصصی خودمان تحصیل می‌کنیم، می‌توانیم در کنار سایر دانشجویان به یک دید وسیع از آنچه در فضای علمی و فرهنگی کشور مورد نیاز است، دست پیدا کنیم».
وی افزود: «فعالیت‌های غیر کلاسی و درسی غیر رسمی در دانشگاه اهمیت بسیار زیادی دارد. گاهی عده‌ای فکر می‌کنند اگر دانشجویی در انجمن علمی یا کانون فرهنگی یا نشریات و تشکل‌های سیاسی فعالیت کند، از درس خودش غافل می‌شود و به پروسه تحصیلی او لطمه وارد می‌شود در صورتی که امروز در دنیا چنین فعالیت‌هایی نه تنها مزاحم فعالیت‌های تحصیلی نیستند بلکه مکمل آنها محسوب می‌شوند».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران تاکید کرد: «یادمان باشد جامعه در کنار اینکه متخصص پزشکی، متخصص کشاورزی، متخصص مهندسی و فنی می‌خواهد، نیاز به اندیشمند، متفکر و مصلح اجتماعی هم دارد. چه کسی و کدام مرجع وظیفه تربیت مصلحان اجتماعی را برعهده دارند؟ بی شک دانشگاه‌ها. در دنیا، مصلحان اجتماعی از دانشگاه‌ها برخاسته‌اند. یک فرد متفکر اگر به خوبی تربیت شود می‌تواند سرنوشت یک جامعه را تغییر دهد».
وی تصریح کرد: «کسانی که تاریخ را مطالعه کرده‌اند می‌دانند که در برخی کشورها فقط یک مصلح اجتماعی، یک متفکر و اندیشمند، سرنوشت یک جامعه را تغییر داده است و ما در دانشگاه وظیفه داریم در این زمینه نیز فعالیت کنیم. دانشگاه جامع تنها دانشگاهی نیست که رشته‌های مختلف را در کنار هم دارد بلکه باید بتواند ابعاد مختلف یک دانشجو را تقویت کند».
دکتر سرسنگی، در پایان سخنانش به طرح‌های در حال انجام در اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اشاره کرد و از طرح‌هایی چون افتتاح مرکز توسعه شایستگی‌های حرفه‌ای دانشجویان با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، گسترش همکاری با پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، تأسیس شعبه صنایع فرهنگی و فناوری‌های نرم پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، برقراری ارتباط مؤثر با معاونت علمی ریاست جمهوری و صندوق پژوهشگران برای حمایت از فعالیت‌های دانشجویی، حمایت از تشکیل انجمن‌های علمی بین رشته‌ای، حمایت هفت برابری از پایان نامه‌هایی که در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی اعلام‌شده نوشته شوند، ارتباط با جامعه دانش آموزی، ایجاد بازارچه خلاقیت‌های شغلی و کارآفرینی دانشجویان و... نام برد.
در ادامه این مراسم، امین صادقی، دبیر جشنواره علمی دانشجویی روز جهانی علم ضمن تشکر از حمایت‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه از برگزاری جشنواره، گفت: «اگر حمایت‌های معاونت فرهنگی دانشگاه تهران نبود این جشنواره هم نبود و ما از این بابت قدردانیم «.
وی افزود: در حاشیه برگزاری این جشنواره ما نمایشگاه علم در قاب هنر را داشتیم که هدف ما از برگزاری این بخش نشان دادن ارتباط میان علم و فرهنگ بود. در این بخش ۱۳۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد، ۹۰ اثر مورد قبول داوران ما قرار گرفت و نهایتاً ۶ اثر جایزه منتخب شناخته شدند».
صادقی ادامه داد: «در بخش UTTED که هدف از آن برگزاری نشست‌های علمی ترویجی بود و بنیان گذاشتن ترویج علم در دانشگاه از طریق دانشجویان، اساتید و دانش‌آموزان؛ ۵۵ چکیده اثر به دبیرخانه ارسال شد و کمیته علمی ۲۴ اثر را پذیرفتند و ۳ اثر به عنوان آثار منتخب برگزیده شدند».
وی با اشاره به برگزاری بخش غرفه‌های انجمن‌های علمی دانشجویی، اظهار کرد: «در بخش غرفه‌ها، ۱۰ غرفه از دانشکده‌ها و پردیس‌های مختلف حضور داشتند و یکی از دلایلی که به صورت دانشکده‌ای و پردیسی برگزار شد ارتباط داخلی خوب انجمن‌ها در آنها بود. خیلی از انجمن‌ها در غرفه‌ها با هم فعالیت کردند و باعث فعالیت مضاعف دانشجویان شد. در نهایت سه غرفه به عنوان غرفه‌های برتر با توجه به شیوه نامه تعیین شده، معرفی می‌شوند و دو غرفه هم شایسته تقدیر از نظر محتوای علمی ترویجی شناخته شده‌اند».
در پایان این مراسم، سیدفخرالدین برقعی دبیر علمی جشنواره ضمن قرائت بیانیه جشنواره، اسامی برگزیدگان را به شرح زیر اعلام کرد: برگزیدگان سخنرانی‌های علمی ترویجی UT-TED، مصطفی طاهری، صباح فرشاد، زهرا توکلی و دانش‌آموزان مقطع متوسطه شایسته تقدیر زینب پناهی و کیمیا مشهدی؛ در بخش غرفه‌های برگزیده، غرفه انجمن‌های علمی دانشجویی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، غرفه انجمن‌های علمی دانشجویی دانشکده دامپزشکی و غرفه انجمن‌های علمی دانشجویی پردیس علوم به ترتیب مقام‌های اول تا سوم را کسب کردند. همچنین غرفه‌های دانشکده مدیریت و دانشکده اقتصاد به عنوان غرفه‌های علمی ترویجی شایسته تقدیر شناخته شدند.
همچنین برگزیدگان بخش علم در قاب هنر شامل اثر شایسته تقدیر از هانیه احمدی، گروه هنری تاک، اثر شایسته لوح افتخار از علی رحیم‌زاده، سعید اکبرنژاد، آثار برگزیده نمایشگاه از حمید قالیجاری، انسیه یعقوبی، اشکان باقی نیا و اثر برگزیده از دیدگاه مخاطب از غزل قربانی بودند.
گفتنی است، در روز سوم جشنواره و پیش از مراسم اختتامیه، نشست علمی ترویجی با عنوان ارتباط متقابل علم و فرهنگ با صلح و خشونت با حضور دکتر مرتضی منادی و سیاوش صفاریان پور، برگزار و با استقبال دانشجویان مواجه شد.
 

اخبار مرتبط:

جشنواره علمی دانشجویی روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه در دانشگاه تهران برگزار می‌شود‌‌‌‌‌‌‌

جشنواره علمی دانشجویی روز جهانی علم در دانشگاه تهران آغاز به‌کار کرد‌‌‌‌

بررسی چالش‌های ترویج علم در ایران در دومین روز جشنواره علمی دانشجویی روز علم در دانشگاه تهران‌‌‌‌


( ۳ )

نظر شما :