دیدار رئیس آکادمی دیپلماسی وزارت امور خارجه افغانستان با رئیس دانشکده مطالعات جهان

۲۸ آبان ۱۳۹۷ | ۰۸:۲۳ کد : ۶۷۲۴ اخبار اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۱۰۴۷
رئیس آکادمی دیپلماسی وزارت امور خارجه افغانستان با رئیس دانشکده مطالعات جهان دیدار و گفتگو کرد.
دیدار رئیس آکادمی دیپلماسی وزارت امور خارجه افغانستان با رئیس دانشکده مطالعات جهان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده مطالعات جهان، دکتر محب‌الرحمن سپین‌غر، رئیس آکادمی دیپلماسی وزارت امور خارجه افغانستان، به‌همراه آقای عبدالمتین امین، معاون آکادمی، روز چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۷ با دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان، در سالن شورای دانشکده مطالعات جهان دیدار و گفتگو کردند.
در ابتدای این دیدار دکتر عاملی ضمن خیرمقدم به حاضران، به معرفی جایگاه ممتاز دانشگاه تهران در ایران و در جهان و معرفی دانشکده، گروه‌ها و مؤسسات فعال در دانشکده پرداخت. وی با ابراز تأسف از عدم‌راه‌اندازی رشته مطالعات افغانستان در این دانشکده، دانشجویان افغانستانی را دانشجویانی باهوش و علاقه‌مند خواند.
در ادامه دکتر سپین‌غر با معرفی فعالیت‌های آکادمی خود در زمینه پرورش و ایجاد مهارت در نیروهای انسانی، و آموزش زبان انگلیسی، فرانسه، عربی، ترکی، روسی و چینی در این مرکز، قدمت فعالیت این آکادمی را ۶۴ سال ذکر کرد.
وی با بیان این مطلب که مسائل منطقه‌ای و جهانی نیازمند همکاری و تبادل اطلاعات و ایجاد رابطه نظام‌مند و منظم استادان در مقاطع مختلف است، خواهان برگزاری سمینارهای مشترک و تبادل استاد با دانشکده مطالعات جهان شد و از دانشکده مطالعات جهان درخواست کرد در حل تنش‌های فکری و سوگیری‌های فرقه‌ای در افغانستان با فعالیت‌های علمی و دانشگاهی خود نقشی فعال ایفا کند.
دکتر علی‌اکبر علیخانی، مدیرگروه مطالعات غرب آسیا و شمال آفریقا نیز مسئله امنیت در افغانستان را مسئله‌ای مهم دانست که لازم است با استناد به قرآن و سنت و مباحث علمی هر نوع خشونت و تندروی قبیله‌ای و مذهبی را در افغانستان از میان برد.
وی با بیان این مطلب که احترام به بشریت و پرهیز از جنگ و خشونت و خونریزی قرائت عقلایی از اسلام است، تمرکز بر نگاه علمی و نه ژورنالیستی را در افغانستان و در منطقه ضروری دانست.
دکتر علیخانی ضمن تمجید از مراکز علمی افغانستان در صلح و حل منازعه، خبر از برگزاری کنفرانس بین‌المللی صلح و حل منازعه داد و از اندیشمندان افغانستانی برای شرکت در این کنفرانس و عضویت در این مرکز دعوت کرد.
همچنین در ادامه این دیدار، آقای امین جنگ‌های قومی و تباری در افغانستان را بر پایه عوامل خارج از این کشور دانست که از فقر و کم‌سوادی مردم افغانستان سوءاستفاده می‌کنند.
وی با بیان اینکه خانه‌های افغانستان در کنار کلام‌الله مجید دیوان حافظ وجود دارد و اطفال افغانستان خواندن این اشعار را می‌آموزند و مجالس مثنوی‌خوانی در افغانستان برگزار می‌شود، از دانشکده مطالعات جهان خواست با کمک به تغذیه افکار جامعه افغانستان، زمینه تعامل علمی بیشتر بین دو کشور را تقویت کند.
معاون آکادمی دیپلماسی وزارت امور خارجه افغانستان کتاب‌های فارسی از ایران را تا سال‌ها تنها مرجع تأمین منابع علمی این کشور خواند و دانشجویان افغانستانی را دانشجویانی دانست که به‌دلیل رنج تاریخی و محرومیت‌هایی که داشته‌اند ناگزیر به تلاش بیشتر برای جبران هستند و قدر فرصت‌ها را می‌دانند.

دکتر عرب‌احمدی، مشاور بین‌الملل دانشکده، نیز با تأکید بر روابط تاریخی و دوستانه میان ایران و افغانستان و حمایت‌های ایران از این کشور حتی در دوران جنگ، از تصاویر مخدوشی که رسانه‌ها درباره ایران در افغانستان ترسیم می‌کنند ابراز تأسف کرد.
دکتر عاملی در پایان این دیدار، تاریخ افغانستان را تاریخ پردردی خواند که فراز و نشیب‌های بسیاری داشته است.
به گفته وی مداخلات روسیه در گذشته و مداخلات امروز آمریکا آسیب جدی به این کشور وارد آورده است.
رئیس دانشکده مطالعات جهان با بیان این مطلب که حمایت از پایداری افغانستان موضوعی مهم است و مداخلات ایران در منطقه هرگز به معنای توسعه حاکمیت منطقه‌ای نبوده و برای حل مسائل منطقه و تأمین امنیت بوده است، گفت: بسیاری از تعامل‌ها در محیط آکادمیک تأثیرگذارتر از فعالیت‌های دیپلماتیک است. منطقه دچار بیماری غرب زدگی است و با وجود آنکه مسائل جدی منطقه را غربی‌های پدید آورده‌اند، هنوز نگاه‌ها به‌سوی غرب است. ایران همواره به همسایگان و کشورهای اسلامی توجه داشته است و جوهر انسانی و نگاه انسانی بر پایه سفارش امام علی (ع) به مالک‌اشتر سرلوحه آن است که فرمود: «با مردم به انصاف رفتار کن، زیرا آن‌ها یا هم‌‌دین تو هستند یا هم‌نوع تو.»
دکتر عاملی آمادگی دانشکده مطالعات جهان را برای امضای تفاهم‌نامه با این آکادمی اعلام کرد. همچنین، امکان استفاده از کتابخانه دیجیتالی دانشکده را میسر دانست.


( ۱ )

نظر شما :