همایش بینالمللی «طراحی برای فرهنگ» در جزیره کیش برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از پردیس بینالمللی کیش، همایش بینالمللی «طراحی برای فرهنگ» توسط این پردیس با همکاری سازمان منطقه آزاد کیش و مجموعه فرهنگی خط سوم روز ۱۸ آبان ۱۳۹۷ در مرکز همایشهای بینالمللی کیش برگزار شد.
در این همایش تنی چند از اعضای هیأت رئیسه پردیس، تعدادی از مدیران و مسئولان سازمان منطقه آزاد کیش، استادان کارگاه بینالمللی «طراحی برای فرهنگ» و برخی صاحب نظران این حوزه حضور داشتند.
در ابتدای همایش دکتر خداداده، مدیر گروه طراحی صنعتی پردیس بینالمللی کیش و دبیر همایش طی سخنانی عمدهترین هدف برگزاری همایش و کارگاه طراحی برای فرهنگ را بررسی تأثیرات متقابل فرهنگ و طراحی بر یکدیگر عنوان کرد.
وی در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: «حساس بودن نسبت به تفاوتهای فرهنگی میتواند باعث طراحی موفقتر و تاثیرگذارتر شود، از سوی دیگر طراحی میتواند فرهنگسازی کرده و سطح کیفیت زندگی و اخلاقیات را در جامعه ارتقا دهد».
سپس رهبری، مدیر هنری سازمان منطقه آزاد کیش، درباره فرهنگ و ارتباط آن با هنر سخنانی ایراد کرد و به بررسی فرهنگ در ابعاد اجتماعی پرداخت.
در ادامه مراسم پروفسور مارییکه سون نولد، استاد دانشگاه دلفت هلند، بر اهمیت طراحی برای تجربه تاکید کرد و گفت: «اگر طراحی در جهت تجربه خوشایند برای کاربر طراحی شود میتواند در ارتقای سطح زندگی مؤثر باشد».
سپس چن هائو، محقق و دانشجوی دکترای دانشگاه دلفت، و نصیبه سلطانی، کارشناس ارشد از دانشگاه دلفت، نمونههایی از طراحی برای فرهنگ و طراحی برای تجربه را ارائه کردند.
سخنران بعدی مراسم ضحی فقیه حبیبی، کارشناس ارشد از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران، بود که سخنان خود را با موضوع طراحی برای شادی و ارتباط آن با فرهنگ ارائه کرد.
آخرین سخنران همایش پروفسور انمیک ون بوئین، استاد دانشگاه دلفت و متخصص در فرهنگ، درباره طراحی برای فرهنگ سخنانی ایراد کرد. وی به روشها و تکنیکهایی در طراحی اشاره کرد که میتوانند طراح را به سمت در نظر گرفتن حساسیتهای فرهنگی سوق دهند.
نظر شما :