هشتمین کنگره بین‌المللی انجمن ایران‌شناسی اسپانیا پایان یافت

۱۵ آبان ۱۳۹۷ | ۱۱:۴۳ کد : ۶۶۴۳ اخبار اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۲۹۰۸
هشتمین کنگره بین‌المللی انجمن ایران‌شناسی اسپانیا با برگزاری پنل‌های تخصصی در روز دوم کنگره به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، هشتمین کنگره بین‌المللی انجمن ایران‌شناسی اسپانیا با برگزاری چهار پنل تخصصی و جمع‌بندی پایانی روز دوشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ به کار خود پایان داد.

صبح روز دوم کنگره با پنل چهارم به ریاست دکتر سیداحمدرضا خضری، استاد دانشگاه تهران آغاز شد. در این پنل ابتدا حمیده پشتوان، دانش‌آموخته رشته زبان‌شناسی دانشگاه الزهرا (س) با موضوع «زوال زبان‌های بومی ایرانی: مطالعه‌ای بر اساس معیارهای یونسکو برای زبان‌های در معرض خطر» به ارائه مقاله خود پرداخت. سپس دکتر فاطمه احمدوند، استادیار گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، با موضوع «رابطه بافتار جمعیتی خوزستان با چالش‌های فرهنگی این سرزمین طی قرون اولیه اسلامی» و دکتر استر سانچز، استادیار تاریخ اسلام در دانشگاه اتونیای مادرید با موضوع «زنان ایرانی و قدرت در آخرین سال‌های امپراتوری ساسانی و اوایل امپراتوری اسلامی (۶۴۴-۵۹۰)» به ارائه مقاله خود پرداختند. پایان‌بخش نخستین پنل روز دوم، مقاله دکتر سیداحمدرضا خضری، استاد گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه تهران درباره «نقش ایرانیان در انتقال میراث فرهنگی و هنری ایران به اسپانیای دوره اسلامی» بود.

پنل پنجم در صبح روز دوم به ریاست دکتر عباس احمدوند، استاد دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. در این پنل دکتر گراسیا لوپز، استادیار بخش مطالعات عرب و اسلام‌شناسی دانشگاه سویل با موضوع «تأویلات پارسی در قلب آندلس؟ تفسیر قرآن کاشانی منسوب به محی‌الدین ابن‌عربی»؛ خاویرارناندث، دانشجوی دکتری دانشگاه علامه طباطبایی با موضوع «قصه‌نویسی شرقی و غربی: از سندبادنامه فارسی تا سندبار اسپانیایی»؛ دکتر حسن بلخاری، استاد دانشگاه تهران و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با موضوع «عناصر ایرانی الحمراء» و دکتر عباس احمدوند، عضو هیأت علمی گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه شهید بهشتی با موضوع «جابجایی فردوسی، سعدی، مولوی و حافظ در ذهن و زبان ایرانیان» مقالات خود را ارائه دادند.

پنل ششم هشتمین کنگره بین‌المللی انجمن ایران‌شناسی اسپانیا به ریاست دکتر علی تمیزال، استاد دانشگاه سلجوق قونیه ترکیه برگزار شد. در این پنل دکتر محمدرضا ابویی، استادیار دانشگاه بین‌المللی اهل بیت (ع) با مقاله‌ای تحت عنوان «رویکردهای ابن رضوان مالقی و ابن ازرق غرناطی در بازتاب تشیّع سلطان محمّد»؛ دکترآگوستین ارناندث برآ، استاد دانشگاه پان‌آمریکانای مکزیک با موضوع «نقش اشراف ایرانی در اوایل خلافت عباسی»؛ سیده اعظم مرتضوی باباحیدری، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ایران‌شناسی دانشگاه میبد با موضوع «ایران در نگاه مستندسازان ایرانی و خارجی: (فیلم علف و فیلم ایل راه تاراز)» و دکترعلی تمیزال، عضو هیات علمی و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات دانشگاه سلجوق قونیه / ترکیه با مقاله‌ای تحت عنوان «جایگاه ارزشی علم در ابیات فارسی احمدی گرمیانی» سخنرانی کردند.

در آخرین پنل این کنگره دوروزه که به ریاست دکتر سید ابوالقاسم نقیبی، دانشیار دانشگاه شهید مطهری برگزار شد، ابتدا دکتر قنبرعلی رودگر، عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان با مقاله «آثار جغرافیایی و فتحنامه‌ها میزانی برای ارزیابی احادیث مرتبط با شهرها: مطالعه موردی ساوه» دیدگاه‌های خود را ارائه داد، سپس دکتر سرخیو موجامنا، از کالج علوم سیاسی دانشگاه کاستاریکا، با مقاله‌ای تحت عنوان «دیپلماسی فرهنگی و دینی جمهوری اسلامی ایران در قبال آمریکای لاتین (۲۰۱۷-۲۰۰۵)»؛ دکتر فرشاد زاهدی، استاد دانشگاه کارلوس سوم مادرید با موضوع «تصویر تهران در سینما» و دکتر سیدابوالقاسم نقیبی، دانشیار دانشگاه شهید مطهری با موضوع «نقش فقیهان ایرانی قبل از صفویه در فقه شیعه» آخرین یافته‌های علمی و پژوهشی خود را ارائه دادند.

در پایان هشتمین کنگره بین‌المللی انجمن ایران‌شناسی اسپانیا، دکتر سیداحمدرضا خضری، رئیس کنگره و مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران طی سخنان کوتاهی گفت: «یکی از اهداف سه‌گانه دانشگاه تهران، بین‌المللی‌تر ساختن دانشگاه است. این کنگره و برگزاری آن در اینجا را می‌توان اقدامی در همین جهت تفسیر کرد».

وی افزود: «دانشگاه تهران در زمینه برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی موفق بوده است و این کنگره هم برگ زرین دیگری بود که به موفقیت‌های دیگر آن افزوده شد».

دکتر خضری با اشاره به میزان استقبال از این کنگره اظهار داشت: «این کنگره در دو روز با حدود ۱۰۰۰ نفر / حضور برگزار شد که شمار زیادی از حاضران دانشجویان بودند و این مطابق اهداف ما بود که در حقیقت این کنگره را به عنوان یک کارگاه بزرگ آموزشی برای دانشجویان رشته‌های مرتبط در نظر داشتیم».

رئیس هشتمین کنگره بین‌المللی انجمن ایران‌شناسی اسپانیا در ادامه گفت: «استادان گرانقدر و ارزشمندی در این کنگره حضور داشتند و ۲۸ مقاله‌ای که ارائه شد پس از داوری‌های دقیق از میان بیش از ۱۲۰ مقاله انتخاب شدند که به جرات می‌توان گفت هریک از آنها می‌تواند سرتیتری برای موضوع پژوهشی جدیدی باشد».

وی در پایان از همه نهادها و افرادی که به انحای مختلف در برگزاری این کنگره مشارکت داشتند، قدردانی کرد.

 

اخبار مرتبط:

هشتمین کنگره بین‌المللی انجمن ایران‌شناسی اسپانیا در دانشگاه تهران آغاز شد

ادامه هشتمین کنگره بین‌المللی انجمن ایران‌شناسی اسپانیا در پنل‌های تخصصی


( ۲ )

نظر شما :