افتتاح کتابخانه پردیس البرز در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران

۱۴ آبان ۱۳۹۷ | ۱۱:۵۴ کد : ۶۶۳۶ اخبار اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۲۱۲۳
کتابخانه پردیس البرز دانشگاه تهران در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از پردیس البرز، مراسم افتتاح کتابخانه این پردیس روز شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۷ با حضور معاون پژوهشی دانشگاه، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه، هیأت رئیسه پردیس البرزو جمعی از استادان و کارکنان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر رسول جعفریان، رئیس کتابخانه مرکزی ضمن اشاره به برخی تحولات صورت گرفته در کتابخانه مرکزی از جمله تغییر در نرم افزارهای به کار رفته در کتابخانه، ایجاد تعامل بیشتر با کتابخانه دانشکده‌ها و پردیس‌ها، از ایجاد کتابخانه پردیس البرز در کتابخانه مرکزی دانشگاه به عنوان یک تحول یاد کرد.
دکتر جعفریان ضمن تشکر از پردیس البرز به خاطر اهدای بیش از ۴۰۰۰ جلد کتاب به کتابخانه مرکزی ابراز امیدواری کرد که اهدای این کتاب‌ها زمینه‌ساز سرویس‌دهی هرچه بهتر به دانشجویان را فراهم کند.
به گفته وی فعالیت‌های اصلی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران را می‌توان در سه محور خرید کتاب، فهرست‌نویسی و توسعه مباحث دیجیتال عنوان کرد.
در ادامه دکتر یونس نوربخش، رئیس پردیس البرز، ابراز امیدواری کرد که این همکاری‌ها با برگزاری همایش‌های مشترک و تجهیز منابع کتابخانه‌ای ادامه داشته باشد.
دکتر نوربخش با اشاره به اینکه کتابخانه مرکزی چه از نظر ساختاری و چه علمی قلب دانشگاه است افزود: «همه بخش‌های دانشگاه یکی هستند و همگی باید در ارتقای دانشگاه فعالیت و تأثیر داشته باشند».
وی گفت: «در حال حاضر کتابخانه‌ها در سایر کشورها بسیار مدرن شده‌اند. در بسیاری از کتابخانه‌ها، امکانات متنوعی از جمله کتاب صوتی، محلی برای استراحت، ورزش و... وجود دارد و این مسئله باعث شده که همه امکانات برای کتاب خواندن فراهم شود».
وی در پایان ضمن اشاره به نقش پررنگ کتابخانه در تحول علم و دانش گفت امیدواریم که ما هم سهم کوچکی در ایجاد این تحول داشته باشیم.
در ادامه دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران، ضمن تشکر از رئیس پردیس البرز به خاطر ابتکار تلفیق کتابخانه پردیس با کتابخانه مرکزی دانشگاه گفت: «دانشگاه تهران، دانشگاهی جامع است ولی درصد زیادی از جامعیت واقعی در آن وجود ندارد زیرا در اکثر مواقع کارها در بخش‌های مختلف آن به صورت جدا انجام می‌پذیرد».
وی افزود: «در مقایسه با دانشگاه‌های تخصصی، دانشگاه تهران بسیار جامعیت دارد و عمده ظهور این جامعیت را می‌توان در کتابخانه مرکزی به وضوح مشاهده کرد. به عنوان نمونه دانشگاه علوم پزشکی حدود سی سال است که از دانشگاه تهران منفک شده است اما کتابخانه مرکزی هنوز دارد به دانشجویان آن دانشگاه خدمات ارائه می‌دهد».
دکتر رحیمیان خاطرنشان کرد: «هر چقدر ما بتوانیم فعالیت‌های مختلف از جمله برگزاری نشست‌های مختلف، برگزاری کلاس‌های عمومی مانند روش تحقیق و... را تقویت کنیم، بیشتر می‌توانیم در جامعیت‌بخشی به دانشگاه کمک کنیم. اهدای کتاب به کتابخانه مرکزی توسط پردیس البرز در قالب ایجاد کتابخانه پردیس البرز در دل کتابخانه مرکزی یکی از همین کارهای ایجاد جامعیت است که امیدواریم کتابخانه‌های دانشگاه بتوانند پیوستگی بیشتری با هم داشته باشند».
وی در پایان با اشاره به قدمت کتابخانه مرکزی و وجود چالش‌هایی چون مشکلات مالی برای ساماندهی به بخش‌های مختلف کتابخانه مرکزی ابراز امیدواری کرد که با اجرایی شدن طرح ساماندهی دانشگاه تهران بتوان نیازهای دانشجویان و استادان را تا حد ممکن برطرف کرد.


نظر شما :