هفتاد و نهمین نشست تخصصی مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی برگزار شد

۰۶ آبان ۱۳۹۷ | ۱۰:۳۲ کد : ۶۵۶۱ اخبار اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۱۱۰۷
هفتاد و نهمین نشست تخصصی مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی با عنوان تحولات سیاسی ارمنستان: پیامدهای آن در منطقه و تأثیر آن بر سیاست خارجی این کشور برگزار شد.
هفتاد و نهمین نشست تخصصی مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده حقوق و علوم سیاسی، نشست تخصصی مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی با عنوان «تحولات سیاسی ارمنستان: پیامدهای آن در منطقه و تأثیر آن بر سیاست‌خارجی این کشور»، ۳۰ مهر ۱۳۹۷ با حضور دکتر الکساندر اسکندریان «رئیس مؤسسه مطالعات قفقاز در ایروان» در این دانشکده برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر الهه کولایی، مدیر «مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی» با خیرمقدم به مهمانان گفت: «ارمنستان یکی از مهم‌ترین شرکای منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران در قفقاز است و روابط ایران با این کشور نشان‌دهنده عمل‌گرا بودن سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای تقویت صلح و ثبات در این عرصه است».
وی افزود: «این منطقه همواره شاهد رویارویی و رقابت قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بوده است. بعد از فروپاشی شوروی نیز این منطقه عرصه ورود، نفوذ و رویارویی نیروهای خارجی بوده است».
دکتر کولایی در ادامه با اشاره به تحولات جاری در ارمنستان و الزام‌های ژئوپلیتیکی این کشور این سوالات را طرح کرد که آیا روندهای جهانی، تحولات داخلی ارمنستان را تحت تأثیر قرار داده است؟ آیا مطالبات مردم ارمنستان که در شکل قدرت سیاسی و ترکیب کابینه این کشور انعکاس یافته، بر روابط منطقه‌ای ارمنستان تأثیرگذار خواهد بود و می‌تواند اولویت‌ها را تغییر دهد؟
در ادامه، دکتر اسکندریان با اشاره به اینکه دیدگاه‌های مختلفی در مورد چگونگی توصیف این رخدادها وجود دارد، گفت: «نمی‌توانیم رخدادهای منتهی به روی کار آمدن نیکول پاشینیان را انقلاب یا کودتا بنامیم. انقلابیون ارمنستان برخلاف آنچه در انقلاب‌ها رخ می‌دهد مشروعیت خود را نه از فروپاشی ساختار پیشین، که برآمده از آن ساختار می‌دانند. بنابراین در ارمنستان شاهد روندی از انتقال قدرت هستیم که به مرور کامل خواهد شد».
وی افزود: «ارمنستان درس‌هایی از ورود تانک‌های روسی به گرجستان گرفته است. به طور کلی روابط روسیه-ارمنستان مبتنی بر اشخاص نیست، بلکه مبتنی بر ظرفیت‌ها و ضرورت‌هاست. نخبگان جدید نیز تمایل ندارند آرایش سیاست خارجی این کشور تغییر کند. با این وجود تحول مهمی که مشاهده می‌شود تغییر نسل سیاستمداران ارمنی است».
 

دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه تهران می‌توانند با عضویت در «شعاع» (شبکه علمی آموزش عالی دانشگاه تهران) در جریان آخرین اخبار و اطلاعیه‌های دانشگاه قرار گیرند.


نظر شما :