نشست «تأملی در فلسفه یک علم» در دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده ادبیات و علوم انسانی، در ابتدای این نشست، دکتر غلامحسین کریمیدوستان، رئیس دانشکده، ضمن خوشامدگویی به حاضران و قدردانی از دبیر انجمن علمی ایرانشناسی از دکتر جعفری دهقی خواست این نشستها در آینده نیز ادامه داشته باشد.
دکتر حکمتاله ملاصالحی، استاد برجسته حوزه باستانشناسی از علم باستانشناسی به عنوان علم روز یاد کرد که علاوه بر باستانشناسان اندیشمندان حوزههای متعددی از جمله مورخان و تاریخدانان در شناسایی و گسترش آن مؤثر بودهاند.
استاد برجسته باستانشناسی علت آسیب رساندن و از بین بردن آثار باستانی در کشور را مهم ندانستن آن برای بیشتر افراد جامعه دانست و تاکید کرد که این مهم برای انسان جدید غربی تفکری دیگر را شامل میشود، تفکری که با انسان قرون وسطایی فاصلهای طولانی دارد.
وی گفت: «باستانشناسی در غرب موضوعیت قدسی خود را از دست داده و موضوعیت موزهای به خود گرفته است. ما در عصری زندگی میکنیم که مردم از موزهها بازدید میکنند و دولتهای ملی که سابقه تمدن طولانی و غنی ندارند، نیاز دارند تا به پشتوانه موزه برای فرهنگ خود قدمت ایجاد کنند و اکنون این نگاه به میراث مادی و آثار تاریخی نیز وجود دارد».
دکتر ملاصالحی در ادامه افزود: «باستانشناسی بدون شناخت فلسفه نظری و تاریخ و علوم دیگر، ظلمانی و بدون ماهیت است. انسان تنها موجودی است که دارای تاریخ است و این یک استثناست؛ باستانشناسی راه شناخت خود و تاریخ را برای انسان هموارتر ساخته است».
دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه تهران میتوانند با عضویت در «شعاع» (شبکه علمی آموزش عالی دانشگاه تهران) در جریان آخرین اخبار و اطلاعیههای دانشگاه قرار گیرند.
نظر شما :