در دانشگاه تهران برگزار شد
مراسم تکریم و معارفه رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در این مراسم از زحمات حجتالاسلام و المسلمین محمد محمدیان، رئیس سابق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تکریم و حجتالاسلام و المسلمین مصطفی رستمی، به عنوان رئیس جدید این نهاد معرفی شد.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در ابتدای این مراسم گفت: «خشنودیم امروز در دانشگاه تهران شاهد برگزاری این مراسم هستیم. جایگاه ویژه دانشگاه تهران طبیعتاً این مراسم ویژه را نیز میطلبد».
وی افزود: «نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نقش و جایگاه مهممی دارد. از یک طرف باید منویات مقام معظم رهبری را در دانشگاهها پیاده کند و از طرف دیگر با دانشگاهیان که پرسشگر، علاقهمند و بسیار فعال هستند، ارتباط داشته باشد».
رئیس دانشگاه تهران حضور در شورای انقلاب فرهنگی، شورای تحول و دروس معارف را از جمله نقشهای فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها توصیف کرد.
به گفته دکتر نیلی احمدآبادی کسانی که مسئولیت نهاد را بر عهده میگیرند مسئولیت بزرگ و بهطور حتم شخصیت معززی را دارا هستند، که مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته و توفیق دریافت این حکم را دارند.
وی درباره جایگاه و شخصیت حجتالاسلام و المسلمین محمدیان اظهار کرد: «ما جلسات متعددی را در خدمت ایشان بودهایم، ایشان دارای روح بزرگی هستند و در دوره مسئولیتی که داشتند از تعامل و پشتیبانیشان با دانشگاهها بهویژه دانشگاه تهران برخوردار شدهایم».
دکتر نیلی احمدآبادی با بیان اینکه دانشگاهها در سایه همدلی و همکاری موفق خواهند شد تا مسئولیتهای خود را به انجام برسانند، خاطر نشان کرد: «ما چالشها و مشکلات بسیار بزرگی داریم که بحث بودجهها بخش کوچکی از آن را تشکیل می دهد، لذا کسانی که در بخشهای مختلف آموزش عالی مسئولیت دارند باید کمک کنند تا این وظیفه خطیر به انجام برسد».
دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم با بیان اینکه من سالهای زیادی در خدمت حجت الاسلام والمسلمین محمدیان بودهام، گفت: «این آشنایی طی یک سال اخیر افزایش بیشتری پیدا کرده و در این مدت استفاده زیادی از محضر ایشان بردهام. علاوه بر ویژگیهای اخلاقی، درایت و بزرگواری، این بزرگوار به خانواده دانشگاهیان حس مسئولیت وسیع و عمیقی داشتند و خود را همواره متعلق به دانشگاه میدانستند».
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت توجه به تربیت انقلابی نسل جوان در دانشگاهها بهعنوان بخش اصلی وظایف این مراکز افزود: «این وظیفه بدون همراهی و هماهنگی با تمامی بخشهای دانشگاهی بهویژه دفتر نهاد رهبری در دانشگاهها امکان پذیر نخواهد بود».
وی با اشاره به رشد و ارتقای جایگاه علمی کشور در شرایط فعلی خاطر نشان کرد: «خوشبختانه ما امروز در منطقه و دنیا در زمینه پدیدههای علمی و فناوری حرف برای گفتن داریم و در لبههای جدید علم دنیا حرکت میکنیم بهطوری که دستاوردها و پژوهشهای اساسی و محققان ما امروزه بهعنوان نمادهای علم در دنیا مورد توجه در بین سایر کشورها قرار گرفتهاند».
دکتر غلامی تصریح کرد: «تولیدات علمی و رشد جایگاه علمی کشور تنها بخشی از وظایف دانشگاه و دانشگاهیان است. در واقع تربیت نسل جوان، وظیفه دیگر دانشگاههاست که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بهعنوان یک وظیفه اصلی بر دوش این مراکز قرار گرفته است.دانشگاهیان در شرایط فعلی تلاش میکنند نقش موثر و اثرگذاری برای حل مشکلات جامعه در عرصههای مختلف صنعتی، اجتماعی، توانمندسازی فارغالتحصیلان و غیره ایفا کنند».
به گفته وی تحقق برنامههای دانشگاهیان و مراکز علمی و پژوهشی بدون هماهنگی سایر نهادها و بهویژه دفاتر نهاد رهبری در دانشگاهها محقق نخواهد شد و ما از نگاههای جامع دفتر رهبری در پیشبرد برنامههای دانشگاهیان همواره استفاده خواهیم کرد.
دکتر غلامی در پایان سخنان خود با اظهار اینکه من آشنایی بیشتری با حجتالاسلام رستمی رئیس جدید دفتر نهاد رهبری در دانشگاهها دارم، گفت: «فعالیتهای ایشان را از نزدیک در استان همدان شاهد بودهام و او جزو اساتید فاضل، توانمند و جوان است، که با مجموعه توفیقاتی که درفعالیتهای خود داشتند و تجربیاتی که در کنار حجتالاسلام محمدیان کسب کردند میتوانند برنامهها و راهبردهای جدیدی در عرصه فعالیت نهاد رهبری در دانشگاهها ایفا کند».
دکترسید حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از این مراسم گفت: «حضور دفاتر نهاد رهبری در دانشگاهها میتواند حیات انقلاب اسلامی را که در مسیر علم و تحقیق و آموزش فعالیت میکند به مسیر معنویت پیوند بدهد، تا این مراکز بتوانند در هر دو مسیر به وظایف خودشان عمل کنند. در واقع در شرایط فعلی تلاشهای زیادی میشود که مسیر حرکت دانشگاهها در جهت معنویت کمرنگ شود و ارتباط این مراکز با روحانیون ضعیفتر شود که اگر این اتفاق بیفتد، مقصر اصلی آن روحانیون خواهند بود».
دکتر قاضیزاده هاشمی تصریح کرد: «روحانیون باید اصرار بیشتری برای شکلگیری ارتباط حوزه و دانشگاه و جاودانگی این رابطه داشته باشند و در شرایط فعلی از روحانیون انتظار بیشتری برای تقویت این حلقه ارتباطی میرود که البته یکی از این وظایف بر عهده دفاتر نهاد رهبری در دانشگاههاست و باید این دفاتر در شکلگیری فضای معنوی و رشد بینش سیاسی در محیط دانشگاه و همچنین هدایت فکری تشکلهای دانشجویی و دانشگاهی با جدیت تلاش کنند. در این صورت است که خودباوری، استقلال فکری و رشد شکوفایی در محیطهای علمی ایجاد خواهد شد و در این صورت است که دانشگاهیان میتوانند به موفقیتهای بیشتری دست یابند».
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت رونق کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها اظهار کرد: «باید با راهاندازی این کرسیها در دانشگاهها امکان اظهارنظر و فعالیت تمامی دانشجویان از گروههای مختلف با تفکرات مختلف را فراهم کنیم، در واقع هنر این است که بتوانیم افرادی که در وادی اهداف نهاد رهبری نیستند را در این مسیر هدایت کنیم. امیدواریم دفاتر نهاد رهبری در دانشگاهها به گونهای پیش بروند که این محیط را به محل اندیشهورزی و تحقق و تضارب آراء تبدیل کنند و دانشگاهیان بتوانند آزادانه سوالات بیشمار خود را مطرح کنند».
حجتالاسلام و المسلمین محمدیان رئیس پیشین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز در ادامه مراسم اظهار کرد: «اگر از این مسئولیت کنارهگیری کردم، نه برای خستگی بود چراکه خدمت در نظام اسلامی خستگی ندارد و نه برای پیشنهاد پست و مقام بالاتر بود چراکه خدمت در دانشگاه بهترین خدمت به شمار میرود و نه برای این بود که نسبت به آینده ناامید هستم چراکه معتقدم آینده نظام بسیار امیدبخشتر از گذشته است».
وی افزود: «تنها دلیل کنارهگیری اعتقاد شخصی خودم بود که مدتزمان خدمت در این سمت را بین ۸ تا ۱۰ سال میدیدم، زیرا معتقدم هر مقدار ابتکار و خلاقیت میتواند در این مدت ظهور و بروز پیدا کند، لذا باید جای خود را به افراد تازهنفس و جوان بدهم چراکه محیط دانشگاه بیش از هر جایی به نیروی جوان نیاز دارد».
رئیس پیشین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: «من برای کنارهگیری پیشقدم شدم که مجموعه نهاد بالندهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد و خدا را شاکرم که رهبر معظم انقلاب شخصیت حوزوی و دانشگاهی را جایگزین من انتخاب کردند و این انتخاب را هم به حجتالاسلام رستمی و هم به مجموعه آموزش عالی کشور تبریک میگویم».
حجتالاسلام محمدیان با بیان اینکه اصلیترین مسئولیت ما انقلابی ماندن و عمل کردن به این انقلاب است، گفت: «هویت ما به انقلابی بودن و وفادار ماندن و پای این انقلاب ایستادن است و اگر ارزشی داریم به این هویت وابسته است. باید برای این انقلاب هزینه و خودمان را فدای آن کنیم. این مهمترین وظیفه ما بهخصوص روحانیت است».
در بخش دیگری از این مراسم حجت الاسلام والمسلمین گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه در همین ابتدا حامل سلام مقام معظم رهبری هستم، حکم حجتالاسلام و المسلمین مصطفی رستمی را قرائت کرد.
از دیگر سخنرانان این مراسم حجتالاسلام و المسلمین مصطفی رستمی، رئیس جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی، دبیر شورای بسیج دانشجویی، رئیس سازمان بسیج دانشجویی و حجتالاسلام سیدمحسن شفیعی بودند.
همچنین در این مراسم دیگر شخصیت های کشوری و دانشگاهی از جمله حجت الاسلام والمسلمین قمی، معاون دفتر مقام معظم رهبری در امور بینالملل، دکتر سورنا ستاری، معاون علم و فناوری ریاست جمهوری، رئیس جهاد دانشگاهی، مدیران دفاتر نهاد رهبری در دانشگاهها، اعضای شورای انقلاب فرهنگی، روسای دانشگاههای کشور و برخی دیگر از مسئولان و استادان دانشگاهی حضور داشتند.
نظر شما :