معاون رئیس جمهور در دانشگاه تهران:

برگزاری کنفرانس بین‌المللی محیط زیست و فعالیت مدارس بین‌المللی حرکت در مسیر دیپلماسی عمومی است

۱۲ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۲:۵۳ کد : ۶۱۷۱ اخبار مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران محیط زیست
تعداد بازدید:۱۶۰۲
مراسم افتتاحیه کنفرانس بین‌المللی جامعه و محیط زیست و مدرسه بین‌المللی تابستانی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی، مراسم افتتاحیه کنفرانس بین‌المللی جامعه و محیط زیست و مدرسه بین‌المللی تابستانی دانشگاه تهران به همت انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه و معاونت فرهنگی و اجتماعی با حضور دکتر معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده؛ دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران؛ دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و رئیس کنفرانس بین‌المللی جامعه و محیط زیست؛ معاون وزیر جهاد کشاورزی و جمعی دیگر از مسئولان و نیز با حضور گسترده استادان و دانشجویان ایرانی و سایر کشورهای جهان، ۱۱ شهریور ۱۳۹۷، در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم، دکتر معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور، ضمن تقدیر از برگزاری این مراسم توسط دانشگاه تهران، برگزاری مدرسه تابستانی را برای جمعی از دانشجویان بین‌المللی اقدامی بسیار ارزنده از سوی دانشگاه تهران ارزیابی و از حضور در این مراسم اظهار خرسندی کرد.

وی با تاکید بر اهمیت برگزاری این کنفرانس در پیشبرد علم، تبادل دانایی و توجه به محیط زیست، افزود: «محیط زیست امروز حتی فراتر از بحث میان‌رشته‌ای به عنوان رشته‌های ترنس از آن یاد می‌شود و در پیشرفت علم در بخش‌های پژوهشی در دنیا بسیار مورد توجه و کاربردی است، ضمن اینکه بخش مهمی از دیپلماسی عمومی به شمار می‌رود».

دکتر ابتکار در ادامه خطاب به استادان و دانشجویان خارجی حاضر در این کنفرانس گفت: «امیدوارم از بودن در ایران و در این مدرسه لذت ببرید و مطمئن هستم این تجربه تصویر و دانسته‌های شما از ایران را تغییر خواهد داد. همچنین امیدوارم در سفرهایی که به نقاط مختلف ایران خواهید داشت و از تاریخ ۶ هزار ساله، فرهنگ و طبیعت ایران به خصوص از دیدن پارک ملی بسیار با ارزش گلستان لذت ببرید».

وی افزود: «شما در این دوره از حضور خود خواهید دید که ایران یک کشور منحصر به فرد است، نه تنها برای فرهنگ و تمدن چند هزار ساله‌اش، بلکه به دلیل تنوع اقلیم و اقوام، آذری‌ها، ترک‌ها، لر‌ها، کردها، عرب‌ها، فارس‌ها، ترکمن‌ها، سیستانی‌ها، بلوچ‌ها و بسیاری اقوام دیگر. همچنین تنوع طبیعت فراوان از جنگل‌های ارسباران تا کویرهای منحصر به فرد».

معاون رئیس جمهور ضمن معرفی سابقه دانشگاهی و کاری خود در دولت جمهوری اسلامی، اظهار کرد: «چالش‌های زیادی در زمینه محیط زیست وجود داشته است نه تنها در ایران و مربوط به ایران، بلکه به دلیل تغییر اکوسیستم جهانی که در کشور ما هم نتایج آن قابل مشاهده است».

رئیس سابق سازمان محیط زیست ادامه داد: «تحصیلات در زمینه محیط زیست بسیار اهمیت دارد. تحصیلات، دانش را به همراه دارد و امروز دانش در زمینه محیط زیست یک نیاز اساسی برای همه کشورها با هر پیشینه و چالش طبیعی است. این موضوع را باید به صورت ملی دید، اما به صورت جهانی به آن فکر کرد. پژوهش در زمینه محیط زیست از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا این حوزه دائماً در حال تغییر است و ما به اطلاعات بیشتری در این باره نیاز داریم، هر چه بیشتر بدانیم تصمیمات بهتری در این زمینه اتخاذ می‌کنیم».

وی افزود: «ما مجبوریم برای تصمیم‌گیری‌های درست در زمینه محیط زیست از دانش استفاده کنیم، این چیزی است که من آموخته‌ام و به آن اعتقاد دارم. نحوه زندگی تک تک ما در آینده کره خاکی مهم است و این زمانی است که باید برای نحوه درست زندگی آموزش داد و به تغییر روش برخورد با زمین فکر و عمل کرد».

معاون رئیس جمهور خطاب به حضار، گفت: «شما نسل جوان این قرن هستید، آینده از آن شما است، آینده سیاره زمین به شما برمی‌گردد، باید از آینده محافظت کنید با تغییر نحوه زندگی، به نظر سخت می‌آید، اما امکان‌پذیر است. ما به این تغییر روش، به عشق به طبیعت، به تغییر سیاسی در زمینه محیط زیست و به همدلی سیاسی نیاز داریم».

دکتر معصومه ابتکار در پایان گفت: «ما باید با خودمان به صلح برسیم. وقتی خودمان و مخلوقات را درک کنیم می‌توانیم خالق را بشناسیم و درک کنیم و پس از آن می‌توانیم در صلح با طبیعت زندگی کنیم و به دیگران بیاموزیم با هارمونی طبیعت زندگی کنند. شما به‌عنوان نسل جوان با دو موضوع مواجه هستید، موضوع جهانی تغییرات طبیعت و متأسفانه جنگ؛ پس ما به صلح و گفت‌و‌گو برای جلوگیری از این دو پدیده نیاز داریم».

در ادامه، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، ضمن خوشامدگویی به میهمانان، این کنفرانس و مدرسه تابستانی را گردهمایی برای دانشجویان علم‌پژوه در سراسر جهان توصیف کرد.

وی افزود: «در حال حاضر دانشگاه تهران، به عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین نهاد آموزشی کشور، در گستره‌ای از شمال ایران، دریای کاسپین تا جنوب ایران و کرانه خلیج فارس، فعالیت می‌کند».

رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: «ما مأموریت‌های ملی مختلفی از جمله بررسی زلزله‌های سطح کشور و فعالیت‌های محیط زیستی داریم. بین‌المللی بودن دانشگاه تهران و مسئولیت‌های اجتماعی از فعالیت‌های مهم ما به شمار می‌رود. همان‌طور که می‌بینید دو سیاست مهم را دانشگاه تهران دنبال می‌کند که هر دو به این کنفرانس بین‌المللی مرتبط هستند. مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران بخش مهمی از بحث محیط زیست از جمله چالش مهم آب در ایران را شامل می‌شود».

وی افزود: «ما با همکاری با ارگان‌های مربوط دیگر سعی در بررسی و ارائه راه حل‌هایی در این زمینه و مدیریت آن داریم. ما در ایران محیط زیست و طبیعت متنوع داریم؛ در تحقیقات ما آب، تغییرات آب و هوا و محیط زیست موضوعات مورد مطالعه است. بسیاری از چالش‌های موجود بین ایران و همسایگان آن مشترک است و بدون همراهی همه، حل این چالش‌‌ها ناممکن است».

دکتر نیلی احمدآبادی آب را یک چالش مشترک بین ایران و همسایگان عنوان کرد که با وجود تغییرات آب و هوایی بدون همکاری کشورهای منطقه حل این چالش بسیار سخت به نظر می‌رسد.

وی در ادامه تاکید کرد: «در زمینه تحصیلات و تحقیقات بین‌المللی بحث تبادل دانشجو و استاد و دوره‌های آنلاین را داریم؛ امیدواریم در زمان اقامت در ایران، این امکان را داشته باشید که هر چه بیشتر با فعالیت‌هایی که ما در اینجا انجام می‌دهیم، آشنا شوید. شما اگر دانشجویی از منطقه اروپا باشید با برنامه اوراسیا و اگر از کشورهای دیگر هستید از طریق برنامه ام‌آی‌او می‌توانید برای تحصیل در دانشگاه تهران اقدام کنید. این اقدامات دیپلماسی دانشگاهی، روابط دوستانه و صلح را در سراسر جهان ترویج می‌دهد».

دکتر نیلی احمدآبادی، این کنفرانس را آغاز یک همکاری بین دانشگاه تهران و میهمانان توصیف و اظهار امیدواری کرد از این تجربه لذت ببرند.

رئیس دانشگاه تهران در خاتمه سخنان خود از تمام کسانی که در برپایی این کنفرانس و مدرسه بین‌المللی تابستانی دانشگاه تهران نقش داشته‌اند، خصوصاً دانشجویان و انجمن‌های علمی این دانشگاه تقدیر و تشکر کرد.

در این مراسم همچنین، دکتر گلدانساز، رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، و علی حمیدیان، دبیر کنفرانس بین‌المللی جامعه و محیط زیست و مدرسه بین‌المللی تابستانی دانشگاه تهران، به ایراد سخن پرداختند.

شرکت کنندگان در اولین مدرسه بین‌المللی تابستانی دانشگاه تهران پس از این کنفرانس، بازدیدهایی را از شهر تهران و چند شهر دیگر کشور و پارک ملی گلستان خواهند داشت و در مراسم اختتامیه این رخداد که روز سه شنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ در شهر مشهد و در دانشگاه فردوسی این شهر برپا خواهد شد، شرکت خواهند کرد.


نظر شما :