برگزاری آیین بزرگداشت هفتادمین سال تأسیس دانشگاه تبریز با حضور مشاور رئیس دانشگاه تهران

۱۰ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۲:۵۴ کد : ۶۱۶۵ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۲۷۷۵
آیین بزرگداشت هشتمین سده آموزش عالی و هفتادمین سال تأسیس دانشگاه تبریز با حضور مشاور رئیس و مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، آیین بزرگداشت هشتمین سده آموزش عالی در تبریز و هفتادمین سال تأسیس دانشگاه تبریز با حضور و سخنرانی مشاور رئیس و مدیر کل حوزه ریاست دانشگاه تهران و جمعی از مسئولان کشوری و استانی و میهمانانی از کشورها و اتحادیه‌های مهم دانشگاهی جهان در دانشگاه تبریز برگزار شد.

دکتر سید احمدرضا خضری، مشاور رئیس دانشگاه تهران، در این مراسم دانشگاه تبریز را کهن‌ترین نهاد نوین آموزشی آذربایجان خواند که نقشی ماندگار در فرایند دشوار عبور جامعه سنتی ایران به جامعه مدرن امروزی ایفا کرد.

وی افزود: «اگر پیشینه معرفتی و میراث علمی کهن آذربایجان به ویژه شهرک دانشگاهی ربع رشیدی را در کارنامه دانشگاه تبریز منظور کنیم، بی‌شک تبریز در تأسیس دانشگاه به ویژه در تاریخ ایران بعد از اسلام هم جایگاه اولین را دارد و در این مقام هم از سایر دانشگاه‌های کشور پیشی گرفته است».

دکتر سید احمدرضا خضری در ادامه گفت: «۷۰ سال پیش دانشگاه تبریز به عنوان میراث‌دار ربع رشیدی به وجود آمد و از آن روز وظیفه سنگین آموزش و پرورش متخصصان کشور را برعهده گرفت و به مدد مدیران شایسته و سرمایه‌های معرفتی خود آثار عینی و علمی فراوانی درعرصه حیات آکادمیک کشور بر جای گذاشت».

مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران افزود: «دانشگاه تبریز مانند برخی دانشگاه‌ها همواره با چالش‌هایی از جمله انتظارات ناهمگون، تبعات ناگوار ناشی از جنگ تحمیلی و تحریم‌های ظالمانه، فشارهای نهادهای بیرونی، تنگناهای مالی، رقابت ناسالم شبه‌دانشگاه‌های مدرک‌ساز و بروکراسی کمرشکن مواجه بود، ولی به رغم این مشکلات، این دانشگاه هیچ گاه از سطح یک نهاد مدنی پایین نیامد و تسلیم ماشین شکننده تولید مدرک و یا تقلب سازمان یافته نشد».

وی با بیان اینکه دانشگاه تبریز همواره جایگاه خود را به عنوان کانون علمی حفظ کرده است، افزود: «دانشگاه تبریز هیچ گاه جایگاه خود را به یک بنگاه اقتصادی کاهش نداد، بلکه پیوسته به وظیفه سنگین تولید علم، استقرار توسعه پایدار، تقویت فرهنگ و ادب، تربیت نیروهای متعهد و مسئولیت‌پذیر و هویت بخشی ملی و قومی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی عمل کرد که تربیت هزاران دانش‌آموخته برجسته، صدها استاد فرهیخته و ده‌ها مدیر شایسته گواه این مدعاست».

دکتر پورمحمدی، رئیس دانشگاه تبریز، نیزدر ابتدای این آیین گفت: «دانشگاه تبریز در همکاری‌های بین‌المللی بسیار فعال و جز اتحادیه دانشگاه‌های آسیای میانه، اتحادیه دانشگاه‌های جاده ابریشم و نایب رئیس اتحادیه دانشگاه‌های قفقاز بوده است و در پروتکل مولانا با ۵۷ دانشگاه منطقه روابط علمی دارد».

رئیس دانشگاه تبریز در ادامه با بیان اینکه دانشگاه تبریز هم ردیف با دانشگاه تهران، رتبه نخست رشد علمی دانشگاه‌های کشور را دارد، اظهار داشت: این دانشگاه عمری بیش از ۷۰ سال دارد، مجوز تأسیس آن در سال ۱۳۲۴ صادر شده، ولی پذیرش دانشجوی آن از ۱۳۲۵ و ۱۳۲۶ انجام شده است؛ به همین دلیل سال ۹۶ و ۹۷، هفتادمین سال بزرگداشت این دانشگاه را انتخاب کردیم.

وی با اشاره با اهمیت و جایگاه دانشگاه ربع رشیدی تبریز در تاریخ آموزش عالی ایران افزود: «در واقع می‌خواهیم هشت سده آموزش عالی در شهر تبریز را در این دانشگاه جشن بگیریم».

هم‌چنین، در این مراسم دکتر خضری لوح یادبود ریاست دانشگاه تهران و نشان سیمین نماد آموزش عالی کشور را به رئیس دانشگاه تبریز اهدا کرد.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امام جمعه تبریز، استاندار آذربایجان شرقی، شماری از رؤسای دانشگاه‌های داخلی و خارجی، جمعی از استادان برجسته و تعدادی از رؤسا و نمایندگان اتحادیه‌های دانشگاه‌های بین‌المللی از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.


( ۳ )

نظر شما :