نوزدهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور برگزار شد

۰۳ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۴:۵۹ کد : ۶۱۳۱ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۳۱۷۳
نوزدهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
نوزدهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور برگزار شد

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، نوزدهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور با حضور دکتر مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی و دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان مهمانان ویژه و روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور، به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی، ۳۰ مرداد ۱۳۹۷، در فریدونکنار مازندران برگزار شد.

دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، در نوزدهمین اجلاس دانشگاه‌های سطح یک، با تأکید بر اهمیت این نشست‌ها و ظرفیتی که برای کشور ودانشگاه‌ها ایجاد کرده است، گفت: «دانشگاه‌های سطح یک از مهم‌ترین، بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین دانشگاه‌ها هستند که ورود به آنها آرزوی هر جوانی است و ما مفتخریم که بهترین‌های کشور هم به لحاظ دانشجو و هم به لحاظ هیأت علمی در این دانشگاه‌ها حضور دارند».

رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر مسئولیت بزرگ دانشگاه‌های سطح یک افزود: «این موقعیت بار سنگینی بر دوش ما قرار می‌دهد، چرا که باید نهایت همت خود را مبذول داریم برای اینکه جوانان بتوانند به بهترین نحو در این دانشگاه‌ها درس بخوانند، چون آینده کشور دست این جوانان است».

وی افزود: «بخش عمده دستاوردهای علمی که امروز در دنیا به آن افتخار می‌کنیم توسط همین دانشجویان و استادان دانشگاه‌های سطح یک به دست آمده است و بنابراین، سرمایه‌گذاری روی این دانشگاه‌ها می‌تواند بسیار مهم باشد. ما به خوبی به ارزش این سرمایه واقف هستیم».

دکتر نیلی احمدآبادی با تأکید بر اینکه این ظرفیت‌ها باید در اختیار جامعه قرار بگیرد، گفت: «وضعیتی که امروز در آن قرار داریم همراه با موفقیت‌ها و مشکلات است. قطعاً موفقیت‌های ما ناشی از خوب عمل کردن ما و عمل به آنچه محققان و دانشمندان می‌گویند بوده و آنجا که ضعف داریم یعنی عمل نکرده‌ایم».

وی با اشاره به اینکه معضلاتی چون محیط زیست، آب، برق و... مسائلی قابل پیش‌بینی بوده است، نوع نگاه به منابع کشور چه منابع انسانی، منابع زیرزمینی و سایر منابع، را علت ایجاد مشکلات موجود در کشور دانست. رئیس دانشگاه تهران افزود: «با مروری بر پایان‌نامه‌هایی که در گذشته انجام شده، می‌بینیم که وضعیت امروز قابل پیش بینی بود، ولی گاهی فکر می‌کنیم اینها حرف‌های روشنفکری و یا به اصطلاح سر کلاسی است، اما بی‌توجهی به آنها در عمل کشور را به چالش با مشکلات می‌کشاند».

دکتر نیلی احمدآبادی خاطر نشان کرد: «این دانشگاه‌ها بر مدار علم اداره می شوند، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها بر مبنای علم است و علم هم دروغ نمی‌گوید، علم واقعیت را بیان می‌کند. این ما هستیم که باید بر علم و این یافته‌ها تکیه و عمل کنیم».

وی با اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه‌ها با جامعه گفت: «خواسته دانشگاه‌ها این است که علمی که تولید می‌کنند در جامعه به عمل تبدیل شود. ما نیازمند الگوهایی هستیم که ارتباط با جامعه بهتر شود. هم‌اکنون نیز همکاری نسبتاً گسترده‌ای با دستگاه‌ها داریم و دستگاه‌هایی که بیشتر علاقه‌مند بودند از این ظرفیت بیشتر استفاده کردند».

رئیس دانشگاه تهران در ادامه افزود: «دانشگاه‌ها هم باید سیاست‌هایی را پیاده کنند از جمله اعضای هیأت علمی را بیشتر تشویق کنیم تا به مسائل کشور بپردازند و به مشکلات کشور توجه کنند و بدین ترتیب توسعه‌ای پایدار را برای کشور رقم بزنیم».

دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به برگزاری جلسات روسای دانشگاه‌ها در شهرهای مختلف افزود: «هدف ما این است که به مسئولان منطقه اعلام کنیم که این ظرفیت بزرگ در خدمت کشور به‌ویژه منطقه قرار دارد و انشاءالله بتوانیم از ظرفیت‌ها بیش از گذشته استفاده کنیم».

دکتر حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، در افتتاحیه این اجلاس، ضمن خوش آمد گویی به میهمانان، سخنرانی خود را با عنوان «سایه روشن‌های انسان دانشگاهی» ارائه کرد.

وی در تعریف مفهوم انسان دانشگاهی بیان داشت: دانشگاه مدرن نقش متفاوتی برای موجودیت نوینی به نام انسان دانشگاهی خلق کرده است که جایگاه متفاوتی در جامعه داشته و الگوهای رفتاری و اجتماعی مختلفی خلق کرده است. انسان دانشگاهی از سرمایۀ فرهنگی برخوردار است. این سرمایه که از عادت‌واره‌های خاص زیست اجتماعی او برمی‌خیزد جایگاه اجتماعی و گروه اجتماعی متفاوتی را برای او خلق کرده است.

دکتر سلیمی در ادامه، درباره شکل‌گیری هویت انسان دانشگاهی در ایران بیان داشت: آیا پدیده و مفهوم انسان دانشگاهی در جامعۀ کنونی ایران شکل گرفته است؟ آیا مدل رفتاری و سبک زندگی متفاوتی که خالق گونۀ ایرانی انسان دانشگاهی است در کشور ما پدید آمده است؟ آیا این گروه اجتماعی متفاوت و مستقل با ویژگی‌های متفاوت آن توانسته است به پایداری و اثرگذاری اجتماعی برسد؟

وی بیان داشت: برای قوام هویت انسان دانشگاهی لازم است اقداماتی در دستور کار قرار گیرد از جمله شکل دادن به سامانه های رصد، تحلیل و راه حل به عنوان کارگروه های ثابت متخصصان دانشگاه های برتر، ایجاد ارتباط مستمر و ارگانیک با دولت، ارائه گزارش های مستمر و دائمی به رئیس جمهور، معاون اول و وزرا و شوراهای تخصصی کلان، و جریان سازی رسانه ها برای تبیین درست مسائل و هدایت افکار عمومی کشور.

دکتر سلیمی در نتیجه‌گیری بحث خود اظهار داشت: هویت انسان دانشگاهی در ایران، نیازمند بازشناسی و تغییر است و چه بسا در دشواری‌ها و وجود تهدیدها، دانشگاه با توجه به رسالت ذاتی خویش و نیز با تکیه بر توانمندی‌هایش بتواند فرصت‌ها را در پس تهدیدها دریابد و در این دوران سختی با سخت‌کوشی آگاهانه و تثبیت نقش و جایگاه خود در جامعه، به نحو شایسته‌ای این هویت را مورد بازشناسی و بازسازی قرار دهد.

سپس روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور وارد دستور جلسه شدند و به بحث و تبادل نظر در خصوص مسائل کلان آموزشی و فرهنگی نظام آموزش عالی کشور پرداختند.


نظر شما :