برگزاری بیست و ششمین گردهمایی مدیران امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه‌های کشور در دانشگاه تهران

۲۷ تیر ۱۳۹۷ | ۱۴:۲۶ کد : ۵۹۷۸ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۲۱۰۰
بیست و ششمین گردهمایی مدیران امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور در دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران به نقل از اداره کل شاهد و ایثارگر، بیست و ششمین گردهمایی مدیران امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور با حضور رئیس و معاون فرهنگی دانشگاه تهران، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون دانشجویان داخل سازمان و مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت علوم تحقیقات و فناوری، معاون فرهنگی و آموزشی و مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران و جمعی از مدیران و دانشجویان برتر شاهد و ایثارگر، ۲۵ تیر ۱۳۹۷ در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران و رئیس ستاد شاهد و ایثارگر این دانشگاه، با اشاره به نقش شهدا و ایثارگران در سراسر جهان، گفت: «در همه دنیا شهدا و ایثارگران جایگاه ویژه‌ای دارند بخشی که در بین جناح‌های مختلف چه سیاسی و چه قومی و اجتماعی، منازعه‌ای در آن وجود ندارد موضوع شهدا است، همه جوامع به شهدا با نگاه ویژه‌ای برخورد می‌کنند و تکریم‌شان می‌کنند. این موضوع همچنین درباره آزادگان، ایثارگران و رزمندگان و خانواده‌های آن‌ها نیز صدق می‌کند. طبیعی است ما نیز در ایران، هم به لحاظ دینی و هم به لحاظ ملی نگاه ویژه‌ای به این خانواده شهدا و جامعه شاهد و ایثارگر داشته باشیم و خوشبختانه این نگاه همچنان با قوت ادامه دارد».

رئیس دانشگاه تهران افزود: «با توجه به اهمیت موضوع، قانون‌گذاران و سیاست‌گذاران سعی کردند برای تکریم جامعه شاهد و ایثارگر و بهره‌مندی از توانمندی آن‌ها، قوانینی را وضع کنند و به واسطه تصویب و اجرای این قوانین طبیعتاً دانشگاه‌ها شاهد ورود ایثارگران و خانواده‌های شاهد و ایثارگر هستند. بخش دیگری از این قوانین ایجاد تشکیلاتی در دانشگاه‌ها بوده است برای توانمند‌سازی این عزیزان و اطمینان از بهره‌مندی آن‌ها از امتیازاتی که قانون برای آن‌ها در نظر گرفته است».

دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه گفت: «اکنون ۴۰ سال از انقلاب گذشته، ما قوانین متعددی در خصوص شاهد و ایثارگر داشتیم که باید مورد بررسی قرار دهیم که این قوانین تا چه میزان توانسته اهداف قانون‌گذاران را محقق کند».

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به سهم این دانشگاه از حضور جامعه شاهد و ایثارگر، اظهار کرد: «دانشگاه تهران بیشترین جمعیت رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا را دارد؛ زیرا ما بیشترین جمعیت دانشجویی کشور، بیشترین جمعیت هیأت علمی و کارکنان را در بین دانشگاه‌ها داریم و با توجه به اینکه قانون ملزم کرده ۲۰ درصد از این افراد باید شاهد و ایثارگر باشند که دانشگاه تهران رقمی بیش از این درصد را نیز دارد زیرا اگر اعضای هیأت علمی و کارکنان ما که اعلام وضعیت ایثارگری نکرده‌اند را در نظر بگیریم، عدد به مراتب بیش از این خواهد شد».

رئیس دانشگاه تهران در زمینه قوانین حوزه شاهد و ایثارگر در دانشگاه‌ها، یادآور شد: «به عنوان مثال دو مورد از قوانین که در این خصوص وضع شده نه تنها کمک کننده نیست بلکه مانع نیز ایجاد کرده است؛ یکی نحوه جذب اعضای هیأت علمی در این حوزه است که دانشگاه باید به محض تأیید جذب این افراد آن‌ها را رسمی قطعی کند، در حالی که درباره بقیه اعضای هیأت علمی دانشگاه فرصت دارد که در یک دوره پیمانی، رسمی آزمایشی و رسمی قطعی به ارزیابی عضو هیأت علمی بپردازد. هنگامی که این بند وجود دارد طبیعی است که دانشگاه در بدو استخدام، دقت بیشتری می‌کند چون احساس می‌کند دیگر فرصت ارزیابی مجدد ندارد در نتیجه این بند، بیشتر از آنچه که کمک کند به اینکه دانشگاه تعداد اعضای هیأت علمی خانواده شهدا و ایثارگران را افزایش دهد ممکن است حتی مانع جذب شود».

وی اضافه کرد: «سال گذشته نیز مجلس در مورد افزایش تعداد دانشجویان شاهد و ایثارگر قانونی را تصویب کرد که در عمل به دانشگاه‌ها کمکی نکرد و حتی بازخورد آن می‌تواند به ضرر این جامعه معزز شود. این قانون به مجلس بازگشته و قرار است بازنگری و اصلاح شود».

رئیس ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه تهران، تاکید کرد: «پس بازنگری قانون‌ها و نگاه دقیق‌تر پس از ۴۰ سال واقعاً لازم است و دوستان در بنیاد شهید نیز لزوم این بازنگری را تایید می‌کنند».

دکتر نیلی احمدآبادی در زمینه دانشجویان شاد و ایثارگر نیز تصریح کرد: از نظر ما در دانشگاه تهران یا در هر دانشگاه دیگری کسی که فارغ التحصیل می‌شود باید دارای کیفیت لازم باشد، پس مستقل از هر نحوه ورود قانونی‌‌ای به دانشگاه، فرد در زمان فارغ‌التحصیلی باید شرایط لازم را داشته باشد، بنابراین اداره کل شاهد و ایثارگر و دانشگاه باید فعالیت مضاعفی انجام دهند، تا این مهم به انجام برسد.

وی ادامه داد: «از لحاظ ظرفیت آموزشی و توانمندی‌های فردی، تمام کسانی که وارد دانشگاه تهران می‌شوند دارای این ظرفیت و توانمندی هستند. آنچه دانشگاه باید انجام دهد این است که این توانمندی‌ها را از بالقوه به بالفعل درآورد. اولین توانمندی که ما باید به دانشجو بدهیم، اعتماد به نفس است و هم‌چنین ایجاد آشنایی با فضای آزاد دانشگاه نسبت به دبیرستان که باید دانشجویان را با شرایط دانشگاه و محیط آموزشی آشنا کرد».

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تامین امکانات لازم برای دانشجویان، گفت: «امروز مهارت‌هایی که به دانشجو می‌دهیم مهارت‌های متفاوتی است. از نظر دانشگاه باید همه امکانات برای دانشجویان فراهم شود تا یک دانشجو با کیفیت لازم فارغ‌التحصیل شود. به‌عنوان یک جامعه دانشگاهی نباید حالت دفاعی به خود بگیریم و آن‌چه قانون‌گذار گفته باید بتوانیم به اجرا در بیاوریم».

دکتر نیلی احمدآبادی، در پایان سخنانش افزود: «خوشبختانه دانشجویان شاهد و ایثارگر نشان داده‌اند که از پتانسیل مناسبی برخوردار بوده‌اند، همانطور که امروز از تعدادی از آن‌ها تقدیر می‌شود. امیدوارم این گردهمایی دو روزه بتواند به دستاوردهای ارزشمندی نائل شود».

در این مراسم دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران طی سخنانی گفت: «ما در دانشگاه‌ها این افتخار را داریم که میزبان عزیزان شاهد و ایثارگر هستیم، خدمت به این عزیزان یک وظیفه شرعی، اخلاقی و ملی است و ما به انجام این وظیفه همواره افتخار کرده‌ایم؛ اما در ۴۰ سالگی انقلاب طبیعتاً این توقع وجود دارد که یک تجدید نظر جدی در سیاست‌های این چهار دهه در حوزه دانشجویان شاهد و ایثارگر در آموزش عالی داشته باشیم و ببینیم واقعاً چقدر از این سیاست‌ها تاکنون کارآمد بوده و چه نقطه ضعف‌هایی داشته، برطرف کنیم و نقاط قوت را تقویت کنیم».

وی افزود: «به نظر می‌رسد در این دوره جدید، تاکید باید بر این باشد که این دانشجویان عزیز در دانشگاه‌ها با توانمندی بتوانند دوره‌های تحصیلی خودشان را به اتمام برسانند. اینکه ما بدون هیچ برنامه دراز مدتی صرفاً مبنا را بر تسهیل حضور این دانشجویان در دانشگاه بگذاریم بدون اینکه به دوران تحصیل و بعد از تحصیل آن‌ها فکر کنیم، دیگر در آموزش عالی جواب نمی‌دهد».

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با ابراز امیدواری که این همایش دو روزه منجر به بازنگری قوانین در این حوزه شود افزود: «اعتقاد جدی دارم که ما مسئله ایثار و شهادت را به‌عنوان یک فرهنگ غنی در دانشگاه‌ها باید حفظ کنیم. بسیاری از مسائل جامعه حتی مشکلات اقتصادی با پرداختن به مسائل فرهنگی خصوصاً پاسداشت ارزش‌های جامعه، انقلاب و دفاع مقدس قابل حل است. امیدوارم در کنار اهتمام برای توانمندسازی دانشجویان شاهد و ایثارگر در توسعه فرهنگ ایثار و شهادت نیز موفق باشید».

همچنین در این گردهمایی دکتر محمدرضا علم، معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان، مهندس فداحسین محمدی مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان، دکتر مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان سخنرانی کردند.

در پایان این مراسم از ۹۰ دانشجوی ممتاز شاهد و ایثارگر تقدیر شد.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید.


( ۱ )

نظر شما :