با برگزاری اجلاس مشترک رؤسای دانشگاه‌های سطح یک ایران با دانشگاه‌های ترکیه

گامی مهم در جهت دیپلماسی علمی ایران و ترکیه برداشته شد

۲۴ تیر ۱۳۹۷ | ۱۴:۴۷ کد : ۵۹۶۱ اخبار اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۱۳۵۴
با برگزاری اجلاس مشترک رؤسای دانشگاه‌های سطح یک ایران با دانشگاه‌های ترکیه در دانشگاه آیدین استانبول، گامی اساسی در جهت گسترش دیپلماسی علمی میان دو کشور برداشته شد.
گامی مهم در جهت دیپلماسی علمی ایران و ترکیه برداشته شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران در این اجلاس که روز جمعه ۲۱ تیر ۱۳۹۷ با حضور ۱۱ دانشگاه ایران و ۱۵ دانشگاه ترکیه برگزار شد، دکتر آیدین، رئیس دانشگاه آیدین و رئیس اتحادیه دانشگاه‌های یوراس ضمن خیر مقدم به حاضران گفت: «برگزاری این اجلاس آرزوی دیرینه من بوده و بدون تردید اتفاق خوب و مهمی در روابط دانشگاهی دو کشور است که در زمان مناسبی در حال انجام است».

دکتر آیدین با اشاره به سطح این اجلاس اظهار داشت: دانشگاه‌های ایران و ترکیه، عالی‌ترین سطح همکاری‌های دانشگاهی را بررسی می‌کنند. خیلی خوشحال و مطمئن هستم این همکاری‌ها در استفاده از ظرفیت‌های دو کشور تأثیرگذار خواهد بود».

وی با بیان زیر ساخت‌های علمی، الکترونیک و سلامت دانشگاه و توانمندی‌های نظام آموزشی ترکیه افزود: «ما در اینجا جمع شده‌ایم تا تجربیات خود را منتقل کنیم و دوست داریم از شما یاد بگیریم. باید یک پلت فرم مشترک تعریف کنیم و امیدواریم همکاری میان دانشگاه‌های دو کشور به نحو مطلوب شکل بگیرد».

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های یوراس در پایان اظهار داشت: «من عاشق ایران و تمدن و فرهنگ و مهندسی ایران هستم. خیلی کارها هست که باید انجام بدهیم تا روابط دانشگاهی بین ایران و ترکیه گسترش یابد و مستحکم شود».

همچنین در این اجلاس، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، نیز ضمن تشکر از سخنان محبت‌آمیز و استقبال گرم دکتر آیدین گفت: «به نمایندگی از رؤسای دانشگاه‌های ایرانی حاضر در اجلاس از میزبانی دانشگاه آیدین تشکر می‌کنم که زمینه نوعی ارتباط و تعامل علمی و دانشگاهی را بین ایران و ترکیه فراهم کرده است».

دکتر نیلی احمدآبادی افزود: «گسترش همکاری‌های بین‌المللی بین دانشگاه‌های ایران و دانشگاه‌های کشورهای مختلف، جزو دستور کار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که می‌تواند به توسعه علم و فناوری کشور کمک شایانی بکند».

وی اظهار داشت: «یکی از شیوه‌های خوب برای اینکه این همکاری‌ها شکل بگیرد و حداقل رفت و آمد را به دنبال داشته باشد، تشکیل جلسات مشترک بین رؤسای دانشگاه‌های کشورهای مختلف و دانشگاه‌های معتبر ایران است».

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت روابط دانشگاهی گفت: «بهترین و پایدارترین ارتباط، ارتباطات علمی و دانشگاهی است که ما باید در این فرصت ویژه‌ای که پیش آمده است، تعریف ساختاری درستی برای ارتباطات دانشگاهی ارائه دهیم».

دکتر نیلی احمدآبادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توانایی‌های علمی ترکیه و ایران تصریح کرد: دانشگاه‌های ترکیه تجربه خوبی در بخش علوم دارند. دانشگاه‌های ایرانی هم که نمایندگان آنها در اینجا حضور دارند، برترین دانشگاه‌های ایران هستند و سابقه خوبی در عرصه بین‌الملل دارند و آماده بسط همکاری و روابط خود با دانشگاه‌های برتر دنیا و کشورهای همسایه به ویژه ترکیه هستند و این ارتباطات را در سرلوحه کارهای خود قرار داده‌اند».

رئیس دانشگاه تهران در پایان آمادگی دانشگاه‌های ایرانی را برای همکاری در زمینه‌های مختلف علمی، پژوهشی، دانشجویی، فرهنگی و تکنولوژیکی با دانشگاه‌های برتر ترکیه اعلام کرد.

در ادامه این اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک ایران و دانشگاه‌های ترکیه به بیان دیدگاه‌های خود برای ارتقای روابط علمی بین دو کشور پرداختند.

هیأت‌های دانشگاهی همچنین در ادامه این اجلاس در چهار نشست تخصصی با عناوین: دانشگاه، جامعه و مسئولیت‌های اجتماعی، بین‌المللی سازی دانشگاه‌ها، گسترش پارک‌های علم و فناوری و مدیریت بهینه و تأمین منابع مالی دانشگاه‌ها به بحث و تبادل نظر پرداختند.

جدیدترین اخبار و اطلاعیه‌های دانشگاه تهران را در پیام‌رسان «ایتا» به نشانی UTPRNEWS@ دریافت نمایید.


( ۱ )

نظر شما :