در جلسه هم‌اندیشی با اعضای هیأت علمی جدید

رئیس دانشگاه تهران: دانشگاه محل تفکر، مشارکت و نقادی است

۱۲ تیر ۱۳۹۷ | ۱۱:۵۸ کد : ۵۹۱۷ اخبار اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۴۰۱۲
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، ۱۱ تیر ۱۳۹۷، در جلسه هم‌اندیشی با اعضای هیأت علمی جدیدالاستخدام، دانشگاه را محل تفکر، مشارکت و نقادی توصیف کرد.
رئیس دانشگاه تهران: دانشگاه محل تفکر، مشارکت و نقادی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر نیلی احمدآبادی با بیان اینکه دانشگاه محل تفکر، مشارکت و نقادی است، گفت: «در کشور شاید هیچ نهادی مانند دانشگاه نباشد، که تصمیم‌گیری در آن به گونه جمعی صورت گیرد».

وی با عنوان اینکه این نشست فرصت مغتنمی بین هیأت رئیسه و اعضای هیأت علمی جوان است، تصریح کرد: «سیاست دانشگاه استفاده از همه ظرفیت همکاران است و در این راستا در کنار ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و آموزشی ظرفیت‌های فکری و مشارکتی همکاران نیز در طرح‌ها و توسعه دانشگاه باید مورد توجه قرار گیرد».

دکتر نیلی احمدآبادی با یادآوری اینکه دانشگاه تهران در سطح ملی و بین‌المللی دارای جایگاه خوب و شناخته‌شده‌ای است، افزود: «تفکر ما بر این است که ظرفیت دانشگاه تهران امروز بیش از موقعیت کنونی است که در آن قرار دارد و باید از این ظرفیت در جهت توسعه کشور و ارتقای جایگاه بین‌المللی بیشتر استفاده شود».

رئیس دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: «سعی ما بر این است تا در این جلسات سیاست‌های دانشگاه را توضیح دهیم و در این راستا باید سیستم‌های خود را به شکل مطلوب طراحی کنیم، دنیای دیجیتال امروز دسترسی‌های بسیاری را برای ما فراهم کرده است. یکی از کارهایی که دانشگاه باید انجام دهد اطلاع رسانی بهینه با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته است. اما به‌رغم همه امکانات چهره به چهره بودن اثرات دیگری دارد که فضای دیجیتال نمی‌تواند آن را ایجاد کند».

دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه با اظهار اینکه اولین گام دانشگاه اطلاع‌رسانی مطلوب و به‌روز است، گفت: «در کنار این مهم باید امکانی فراهم شود تا همکاران بتوانند انتقادات، پیشنهادات و دیدگاه‌های خود را به دانشگاه انتقال دهند ودر هر سال جلسه‌ای با همکاران جوان جدیدالاستخدام داشته باشیم. تجربه نشان می‌دهد اطلاع‌رسانی خوب در سال‌های آغازین کار، در کیفیت عملکرد و توانمند‌سازی همکاران برای معلمی بهتر و استفاده از ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی بسیار مؤثر است».

معاون آموزشی دانشگاه تهران: ارتقای جایگاه آموزش، تعالی دانشگاه را در پی دارد

دکتر سید حسین حسینی، معاون آموزشی دانشگاه تهران، نیز در ابتدای این نشست با تشریح فرایند جذب هیأت علمی گفت: «در دانشگاه تهران در طول یک‌سال ۴۵۰۰ متقاضی هیأت علمی وجود دارد و از بین این جمعیت تنها یکصد نفر برای پذیرش در سمت هیأت علمی گزینش می‌شوند».

به گفته وی در مجموع دانشگاه با وجود حدود دو هزار و ۲۰۰ هیأت علمی، یک‌صد ظرفیت برای استخدام هیأت علمی وجود دارد. یعنی برای هر واحد دانشگاه در سال پنج درصد استخدام در نظر گرفته می‌شود.

معاون آموزشی دانشگاه با اشاره به نشست‌های پیشین با اعضای هیأت علمی جدیدالاستخدام از برگزاری سالیانه این نشست‌ها خبر داد و افزود: «هدف از برگزاری این نشست طرح دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرهای مدیران و مسئولان و ارائه برنامه‌های دانشگاه است. تا اعضای جدیدالاستخدام بتوانند آشنایی لازم با این برنامه‌‌ها را کسب کنند و از طرف دیگر همکارانی که وارد دانشگاه می‌شوند مسائل و مشکلاتی دارند که باید به نحوی به دانشگاه انتقال داده شود تا با کمک و همفکری این مشکلات به حداقل برسد».

دکتر حسینی خاطر نشان کرد: «با کمک اعضای هیأت علمی جدید می‌توانیم در حوزه برنامه‌ریزی درسی، ایجاد رشته‌های جدید و شیوه‌های نوین در جهت ارتقای کیفیت آموزش دانشگاه گام‌های مؤثری برداریم. آموزش همه حوزه‌ها را در بر می‌گیرد، بنابراین هر چه در دانشگاه جایگاه آموزش تعالی پیدا کند حوزه‌های مختلف هم می‌توانند به جایگاه مناسب‌تری دست یابند».

وی با تبیین آئین نامه جدید استخدام اعضای هیأت علمی، مشکلات اعضای جدیدالورود را رصد نکردن مراحل تبدیل وضع توصیف کرد و گفت: «متمرکز کردن جذب و گزینش‌های متعدد از جمله مواردی هستند که این مسئله را تا حدی پیچیده کرده است. اما رصد کردن آئین نامه استخدامی اعضای هیات علمی در ورود به دانشگاه می‌تواند کمکی در جهت رفع مشکلات قرار گیرد».

استاد ممتاز دانشگاه: دانشگاه تهران آشیانه عقاب است و از آن عقاب پر می‌کشد

دکتر علی اکبر موسوی موحدی، رئیس مرکز بیوشیمی و بیوفیزیک و استاد ممتاز دانشگاه تهران در این نشست با عنوان اینکه دانشگاه تهران آشیانه عقاب است و از آشیانه عقاب، عقاب پر می‌کشد به تبیین رهنمون‌ها و تجربیات خود پرداخت.

وی با تصریح اینکه برای اعضای هیأت علمی شرح وظایف استاندارد و جهانی وجود دارد، تربیت نیروی انسانی دانا و پیشرفته، مقاوم، اجتماعی و اجتماع‌پسند و متعالی را بخشی از وظایف یک عضو هیأت علمی برشمرد.

استاد ممتاز دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: «گسترش مرزهای دانش از وظایف استادان دانشگاه است. کشوری که در آن کشف اتفاق نیفتد، کاربردی ندارد و یک کشور اصیل و قدرتمند مرزهای دانش را می‌شکافد. مسئله اصلی برای پیشرفت یک ملت حوزه نوآوری و کشف است. هم‌چنین ارائه خدمات علمی به کشور و توجیه مسئولان برای توسعه و پیشرفت علم از دیگر وظایف اعضای هیأت علمی است».

دکتر موسوی موحدی همکاری با پیشکسوتان، ترویج علم در جامعه، بین رشته‌ای کار کردن و نفروختن دانشگاه تهران به هیچ بهایی را از جمله توصیه‌های خود به اعضای جوان هیأت علمی توصیف کرد.

مدیر کل برنامه‌ریزی و نظارت پژوهشی: دانشگاه تهران اولین دانشگاه دریافت کننده کد اخلاق است

دکتر محمد رضا نقوی، مدیر کل برنامه‌ریزی و نظارت پژوهشی دانشگاه تهران نیز به تشریح و تبیین اخلاق پژوهشی پرداخت و گفت: «یکی از سه هدف کلان در سومین برنامه راهبردی دانشگاه ارتقای اخلاق و مسئولیت پذیری اجتماعی است».

وی در ادامه با ارائه تعریف کد خلاق از مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه تهران را اولین دانشگاه دریافت کننده این کد توصیف کرد.

در ادامه نشست هم‌اندیشی اعضای هیأت علمی جدیدالاستخدام با هیأت رئیسه دانشگاه تهران که با پرسش و پاسخ همراه بود، حاضران پیشنهادها، نقطه‌نظرها و انتقادات خود را مطرح و مسئولان دانشگاه در حوزه‌های مختلف پاسخ‌های لازم را ارائه دادند.

جدیدترین اخبار و اطلاعیه‌های دانشگاه تهران را در پیام‌رسان «ایتا» به نشانی UTPRNEWS@ دریافت نمایید.


( ۱ )

نظر شما :