برگزاری نشست مشترک شورای معاونین آموزشی و دانشجویی دانشگاه تهران

۰۶ تیر ۱۳۹۷ | ۱۸:۱۷ کد : ۵۸۸۸ اخبار اخبار برگزیده اخبار ستادی
تعداد بازدید:۴۵۵۰
نشست مشترک شورای معاونین آموزشی و دانشجویی دانشگاه تهران ۵ تیر ۱۳۹۷، برگزار شد.
برگزاری نشست مشترک شورای معاونین آموزشی و دانشجویی دانشگاه تهران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران در ابتدای نشست دکتر حسن به‌نژاد، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی گفت: «یکی از سیاست‌های کلان دانشگاه ارائه خدمات رفاهی از جمله خدمات خوابگاهی با کیفیت و مطلوب است و در راستای رسیدن به این هدف گام‌هایی برداشته شده است و امید داریم بتوانیم شرایط بهتری را فراهم آوریم».

وی افزود: «ما هم برای جلب نظر دانشجویان و هم برطرف کردن دغدغه‌های معاونین آموزشی واحدها به دنبال یک الگوی مناسب هستیم و بر حسب نیازها و مشکلاتی که در اجرا وجود دارد باید برنامه‌های خود را تدوین و شرایط را بر اساس امکانات و نیاز دانشگاه پیش ببریم».

دکتر به‌نژاد با بیان اینکه در حال حاضر برای دانشجویان روزانه در تمامی مقاطع خوابگاه تدارک دیده شده است، خاطر نشان کرد: «هم‌چنین برای دانشجویان خارجی، پسادکترا، فرصت‌های مطالعاتی و استادان فرصت‌های مطالعاتی خوابگاه در نظر گرفته شده است. فقط مشکل ما درباره دانشجویان نوبت دوم است که البته در این زمینه برای دانشجویان دکترا با افزودن بیش از یک هزار تخت خوابگاهی مشکل حل شده است».

معاون دانشجویی اظهار کرد: «با ظرفیت‌سنجی‌های استانداردی که صورت می‌گیرد و با اجاره فضاهای خوابگاهی کمبود‌های اضافه برآن ظرفیت جبران می‌شود و به دلیل نبودن فضای خوابگاهی کافی در سال‌های گذشته هزینه‌هایی برای اجاره خوابگاه پرداخت شده است».

وی با بیان اینکه به دانشجویان شبانه اگر خوابگاه و تغذیه ارائه شود، همه هزینه شهریه‌ای که در جهت حل مشکلات دانشگاه برنامه‌ریزی شده برگشت داده می‌شود، تصریح کرد: «در سال گذشته برای اجاره هر تخت ۳۳۰ هزار تومان هزینه و برای هر شخص سالیانه حدود چهار میلیون تومان فقط اجاره خوابگاه پرداخت شده است. که البته با در نظر گرفتن تغذیه باید گفت تمامی شهریه سالیانه دانشجو به‌گو‌نه‌ای عودت داده می‌شود. در صورتی که برای خوابگاه و تغذیه این دانشجویان دولت هیچگونه هزینه‌ای را به دانشگاه پرداخت نمی‌کند».

به گفته دکتر به‌نژاد اگر در شوراها این نکته اثبات شود، که ارائه خدامات رفاهی به دانشجویان نوبت دوم از لحاظ اقتصادی به نفع دانشگاه نیست، می‌توان ظرفیت خالی را با دانشجوی روزانه تکمیل کرد که در این راستا هم دولت سرانه بهتری خواهد داد و هم دانشگاه می‌تواند بر اساس رتبه و شرایط دانشجویان برتر را پذیرش کند.

معاون آموزشی دانشگاه تهران: موضوع آموزش و دانشجویی ارکان اصلی دانشگاه هستند

در این نشست دکتر سید حسین حسینی، معاون آموزشی دانشگاه تهران، نیز موضوع آموزشی و دانشجویی را به‌عنوان ارکان اصلی دانشگاه توصیف کرد.

وی با بیان مباحث حوزه معاونت آموزشی به فرآیندهای اداری خدمات آموزشی در دانشگاه اشاره کرد و گفت: «به‌رغم برخورداری از یک سابقه خوب در دانشگاه، در حوزه خدمات و به‌ویژه خدمات دانشجویی به دلیل اتفاقاتی که در مقاطعی رخ داده است دچار مشکل هستیم، هر چند به‌همت تلاش‌های صورت گرفته در واحدهای دانشگاه این اشکالات به حداقل رسیده است».

دکتر حسینی با تاکید بر اینکه سیاست ما توسعه کمی آموزش در دانشگاه نیست، افزود: «دانشگاه تهران در یک مقاطعی توسعه کمی آن فراتر از حد انتظار و شرایط پیش بینی شده بوده است و حتی جمعیت دانشجویی در این مقاطع تا حدود ۶۰ هزار دانشجو هم رسیده است، اما در سال‌های اخیر با کاهش جمعیت دانشجومواجه بوده‌ایم و ستاد دانشگاه در این سال‌ها ظرفیتی را برظرفیت اعلامی توسط گروه‌ها و واحدها اضافه نکرده است».

معاون آموزشی دانشگاه با اشاره به ماموریت‌های دانشگاه در برنامه سوم توسعه اظهار کرد: «هر کدام از این ماموریت‌ها به حوزه معاونت‌های آموزشی و دانشجویی نیز مرتبط می‌شود. که در این راستا نکاتی از جمله ساماندهی پذیرش دانشجو و آمایش رشته‌ها باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرند».

وی با تصریح اینکه در زمینه تحولات آموزشی در مجموع کشور در یک دوره انتقال قرار دارد، گفت: «این تحول هم در سطح دانشگاه وهم به صورت یک نیاز ملی نسبت به گذشته بیشتر مورد توجه است. در گذشته دانشگاه‌ها در مباحث آموزشی کمتر شاهد تحول بوده‌اند، اما امروز ما در مقابل یک خواسته ملی قرار گرفته‌ایم که در این حیطه ورود به برنامه‌های آموزشی و اصلاح آنها به‌عنوان یک ماموریت مهم مورد توجه است».

به گفته دکتر حسینی تغییرات در محتوای آموزشی امروزه جزو ضرورت‌های اقدامات حوزه آموزش است که در این زمینه به تجمیع رشته‌ها و گرایش‌ها باید اهمیت داده شود.

معاون آموزشی دانشگاه تهران در ادامه عنوان کرد: «در برگزاری دوره‌های کهاد دانشجو علاوه بر گذراندن درس‌های رشته خود می‌تواند دروسی را نیز از سایر حوزه ها اخذ کند. ظرفیت‌هایی که بر اساس این دوره‌ها برای دانشجویان و در نهایت دانش‌آموختگان فراهم می‌شود، قطعاً یک ظرفیت فوق‌العاده است. این برنامه در سال‌های اخیر در دنیا تجربه‌های موفقی را به‌همراه داشته است و دانشگاه تهران با جامعیت خود و با پیشگامی در این راه می‌تواند موفق‌ترین الگو برای اجرای این برنامه در سطح کشور را ارائه دهد».

درادامه نشست که با ارائه نقطه‌نظرات و پیشنهادهای حاضران همراه بود، گزارش‌هایی در زمینه موضوعات دیگری از جمله وضعیت سلامت و روان و سیمای زندگی دانشجویان، امور خوابگاه‌ها، آموزش و فرآیندهای الکترونیکی در پذیرش و فارغ‌التحصیلی دانشجویان ارائه شد.

جدیدترین اخبار و اطلاعیه‌های دانشگاه تهران را در پیام‌رسان «ایتا» به نشانی UTPRNEWS@ دریافت نمایید.


نظر شما :