گرامیداشت روز جهانی پناهنده در دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی، گرامیداشت روز جهانی پناهنده به همت وزارت کشور، کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان و کانون مطالعات بینالمللی دانشگاه تهران با حضور جمعی از سفیران و مسئولان سازمانهای مختلف ۳۰ خرداد ۱۳۹۷، در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم احسان محمدی، دبیرکل تشکلهای فرهنگی هنری و اجتماعی و دبیر کانون مطالعات بینالمللی دانشگاه به نمایندگی از دانشگاه تهران در سخنانی گفت: «حضور امروز ما در اینجا برای تاکید بر اهمیت حوزه پناهندگان و همچنین گرامیداشت روز جهانی پناهنده و پاسداشت تجارب عالی و موفق ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران در حمایتهای ارزشمند و سخاوتمندانه از پناهندگان در طول دهههای گذشته، مبتنی بر مواضع و سیاستهای رسمی جمهوری اسلامی ایران، به طور خاص فرمان رهبر معظم انقلاب، مبتنی بر ارزشها و آموزههای دینی، اخلاقی و انسانی است؛ از طرف دیگر اما این جا هستیم تا بار دیگر بر لزوم اراده برخی سازمانهای بینالمللی و دولتها در اتخاذ مواضع مسئولانه، سازنده، توجه و رسیدگی به وضعیت نگرانکننده کنونی پناهندگان و بهبود و ارتقای وضعیت انسانی آنان تاکید کنیم».
دبیرکل تشکلهای فرهنگی هنری و اجتماعی دانشگاه تهران، افزود: «حوزه پناهندگی یکی از حوزههای مهم و پیچیده در عرصه روابط بینالملل با وجوه و سطوح متعدد است که با حوزههای صلح و امنیت بینالمللی، تروریسم، مناقشات قومی، بهداشت و... ارتباط مستقیم و غیر مستقیم دارد و به همین دلیل مطالعه آن اهمیت فوقالعاده دارد».
محمدی در ادامه خاطر نشان کرد: «دانشگاه تهران به عنوان دانشگاهی عالی و برجسته در حوزهها و رشتههای مختلف از جمله مطالعات و پژوهشهای عالی بینالمللی و جهانی که با محوریت دانشکدههای حقوق و علوم سیاسی و دانشکده مطالعات جهان و کانون مطالعات بینالمللی انجام می شود، در موضوع پناهندگان آمادگی همکاری علمی، پژوهشی، آموزشی و فرهنگی با سایر نهادهای دولتی و بینالمللی را دارد و رویداد امروز هم در همین جهت قابل ارزیابی است» .
در ادامه احمد محمدی فر، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: «امروز شاهد اخبار نگران کننده جداسازی خانوادههای مهاجران از هم و سرگردانی آنها روی آبها هستیم، موضوع مهاجرت حلقههای یک زنجیره است که همه کشورها در این حلقه شرکت دارند».
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور یادآور شد: «روز جهانی پناهنده برای ما دارای مفهوم قدیمی و گستردهای است، هر سال آوارگی و مهاجرتهای اجباری از کشورها به دلیل افزایش جنگهای داخلی، توسعه تروریسم و ناامنی، شکاف های قومی و مذهبی رو به افزایش است و شاخص های سازمان ملل بر همین موضوع تاکید دارد».
وی تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران همواره با نگاهی ارزشی و دین مدارانه به پناهندگان خدمترسانی کرده است. ایران در نیم قرن گذشته، همواره مأمن و مقصد ۳ تا ۵ میلیون پناهنده بوده است که در کشورشان دچار رنج و زحمت شدند. ما تلاش کردیم خدمات اولیه و مورد نیاز آنها را تأمین کنیم».
وی خاطرنشان کرد: «در سال ۱۳۹۴ بنابر فرمان رهبر معظم انقلاب، ۱۰۲ هزار نفر از فرزندان مهاجران غیرقانونی در مدارس ایران ثبت نام شدند و جمعیتی ۴۵۰ هزار نفری در کنار و همسان با دانش آموزان ایرانی تحصیل کردند».
مدیر کل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور با بیان اینکه در سه سال گذشته جمعیت عظیمی از پناهندگان به کمک کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و وزارت بهداشت تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند، یادآور شد: «تلاش جمهوری اسلامی ایران ایجاد جامعهای شاداب و امیدوار به آینده برای پناهندگان است. امروز ۱۷ هزار دانشجو و ۲۵ هزار فارغالتحصیل دانشگاهی از میان پناهندگان فرهیخته افغان آماده بازگشت و کمک به ساخت کشور افغانستان هستند».
گفتنی است که در حاشیه این نشست، نمایشگاه عکسی با موضوع پناهندگان در نگارخانه دانشجو باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
جدیدترین اخبار و اطلاعیههای دانشگاه تهران را در پیامرسان «ایتا» به نشانی UTPRNEWS@ دریافت نمایید.
نظر شما :