در اختتامیه دومین جشنواره عکاسی نگاه آبی دانشگاه تهران

معاون رئیس جمهور: توجه به موضوع محیط زیست توسط کانون‌های دانشجویی اتفاق بسیار خوبی است

تعداد بازدید:۱۵۴۱
مراسم اختتامیه دومین «جشنواره بین المللی عکاسی نگاه آبی» کانون هنر و زیست‌بوم دایره آبی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران با حضور دکتر معصومه ابتکار، چهارشنبه ۳۰ خرداد، در باغ موزه نگارستان برگزار شد.
معاون رئیس جمهور: توجه به موضوع محیط زیست توسط کانون‌های دانشجویی اتفاق بسیار خوبی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی، در این مراسم، دکتر معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، گفت: توجه به موضوع محیط زیست توسط کانون‌های دانشجویی اتفاق بسیار خوبی است و نتایجی که این نوع فعالیت‌ها دارند قطعاً برای کشور ما و کره زمین ثمربخش است.

وی افزود: گاهی وقتی به چنین مراسمی دعوت می‌شوم، فکر می‌کنم ظاهراً به مسئولیت سابق من مربوط است اما بعد به ذهنم می‌رسد که امروز بیشتر از هر چیزی ما برای حفظ محیط زیست نیاز به مادری داریم و پیش از هر چیزی برای حفظ طبیعت نیاز به خانواده داریم. بعد به ذهنم می‌رسد که برای حفظ خانواده‌هایمان و حس انسجام اجتماعی، محیط زیست، طبیعت و آینده کره مسکون از هر چیزی مهم‌تر است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در ادامه تاکید کرد: آن‌طور که شاید تصور شود، این موضوعات از هم جدا نیست و کاملاً به هم پیوسته است و در هر صورت هم زنان ما نیاز به محیط زیست سالم دارند و هم جوانان و خانواده‌های ما و هم محیط زیست به حضور زنان و خانواده ها نیاز دارد.

وی با اشاره به نقش هنر در حفظ محیط زیست، گفت: همانطور که کاری که نگاه آبی در قالب یک فعالیت دانشجویی و از دریچه عکاسی به خوبی انجام داده است؛ می‌بینیم که زاویه هنر مؤثرترین زاویه برای کار در این زمینه است. از هر نگاه دیگری که بخواهیم به این موضوع بپردازیم باز هم آن میزانی که هنر می‌تواند تاثیرگذار باشد و در نگاه و رفتار افراد، سیاست‌ها و برنامه‌ها چه در سطح فرد، خانواده، جامعه و یا کشور و جهان تغییر ایجاد کند، موثر نیستند.

دکتر معصومه ابتکار، تصریح کرد: ما از طریق زبان هنر و به ویژه عکاسی، بیشتر متوجه خواهیم شد که اگر نسبت به مسئله محیط زیست تغییر سیاست و رویکرد ندهیم، چه آسیب‌ها و خطراتی متوجه ماست. این خبر که یک کانون دانشجویی توانسته است ۲۸ کشور، ۳۱ استان و ۶ هزار اثر را گرد هم جمع کند، خبر بسیار خوبی آن هم با ابعاد بین‌المللی است.

وی افزود: کانون‌های دانشجویی یقیناً یکی از موثرترین تشکل‌هایی هستند که در سطح دانشگاه‌ها در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و یکی از زمینه‌ها محیط زیست است که خوشبختانه ما در سطح دانشگاه‌های مختلف کانون‌های محیط زیستی دانشجویی زیاد داریم. همه این‌ها توجه نسل جوان و دانشجو و مسئولیت‌پذیری آن‌ها را به اجتماع و کشور نشان می‌دهد. جمعیت دانشجویی همواره در ایجاد آگاهی، جریان‌سازی اجتماعی و ایجاد یک فضای هنرمندانه و با نشاط نقش‌آفرینی داشته و دارد.

دکتر ابتکار در پایان سخنانش، تاکید کرد: امیدوارم فضای دانشگاه‌های ما برای انجام فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و هنری فضایی سالم و آزاد باشد و دانشجویان بتوانند در این فضا برای بروز خلاقیت، استعداد، امید‌ها و آرزوهایشان فعالیت کنند. یقیناً نگاه دولت دوازدهم و آقای دکتر روحانی حمایت از فعالیت دانشجویان، نهادهای مدنی و نهادهای غیر دولتی است و ما تلاش می‌کنیم که فضایی به دور از آسیب‌ها، فضای امنیتی و تهدیداتی که می‌تواند خیلی از این فعالیت‌ها را دچار نقصان و آسیب کند فراهم کنیم.

در ابتدای این مراسم، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان و مهمانان حاضر در اختتامیه جشنواره، گفت: خوشحالیم که با همت دانشجویان خوب ما، دومین جشنواره عکاسی نگاه آبی که یک فعالیت ارزنده در حوزه محیط زیست با توجه به اصول و ارزش‌های محیط زیست در کشور است، برگزار شد و ثمرات خوبی از خود به جای گذاشته است.

وی افزود: این جشنواره دو سال است که آغاز به کار کرده است و امسال در سطح گسترده‌تر و به شکل بین‌المللی و به صورت همزمان در کشور اسپانیا نیز برگزار شد. جشنواره نگاه آبی از آن دست جشنواره‌هایی است که در سال‌های آتی حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت مسئله محیط زیست به عنوان یکی از چالش‌های کشور، تاکید کرد: برگزاری جشنواره‌هایی مثل جشنواره نگاه آبی، در کنار همه ارزش‌هایی که در کار تخصصی خودش یعنی پرداختن به محیط زیست از طریق هنر و آن هم عکاسی که یکی از هنرهای محبوب، مردمی و فراگیر جامعه است؛ یک ارزش دیگر نیز دارد و نشان می‌دهد حداقل بخشی از نسل جوان ما با کوشش، تلاش و همتی که دارند به فردای جامعه و کشور چشم دوخته‌اند و برای ساختن آن تلاش می‌کنند و این موضوع برای ما بسیار مسرت‌بخش است.

دکتر سرسنگی، تصریح کرد: برای ارزیابی سلامت و شادابی جامعه معیارهای مختلفی وجود دارد اما به نظر می‌رسد بزرگ‌ترین معیار در دانشگاه‌ها و نسل جوان است. یعنی اگر می‌خواهیم نشاط و امید در جامعه را ارزیابی کنیم باید ببینیم در دانشگاه‌ها چه می‌گذرد. هر چه دانشگاه‌ها و نسل جوان ما با روحیه و با نشاط‌تر باشند با همت بالاتری فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند و نشانه تحرک و پویایی جامعه خواهند بود.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که در همه این سال‌ها در ارتباط با فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی نسل جوان وجود داشته است، فاصله‌ای است که بین مدیران و سیاست‌گذاران و نسل جوان وجود دارد. در واقع هر چه که سیاست‌گذاران و مدیران فرهنگی و اجتماعی ما نزدیک‌تر به نسل جوان باشند و نیازهای واقعی نسل جوان را بهتر درک کنند، طبیعتاً نسخه‌هایی که در این حوزه می‌پیچند نسخه‌های مفید‌تری خواهد بود.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران در ادامه اظهار کرد: سیاست‌گذاران و مدیران ما باید امروز نیازهای معاصر نسل جوان را مد نظر قرار دهند. طراحی و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی برای نسل جوان، پشت درهای بسته و با فاصله زیاد از جمعیت مخاطب که جوانان هستند جواب‌گوی نیازهای امروز دانشجویان و نسل جوان ما نخواهد بود.

دکتر سرسنگی در پایان سخنانش، گفت: بنابراین امیدواریم که کسانی که به هر نحو و در هر بخشی مسئولیت دارند و وظیفه حمایت و نظارت بر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشجویان را بر عهده دارند، خودشان را به این نسل نزدیک‌تر کنند و پرسش‌ها و نیازهای آن‌ها را بشناسند. برخی فکر می‌کنند با بی‌توجهی به پرسش‌ها یا پاک کردن مسائل، اصل ماجرا نیز از بین می‌رود، در صورتی که ما باید بتوانیم با منطق و دید و فهم درست پرسش‌های نسل جوان را پاسخ دهیم و بسیاری از بی‌اعتمادی‌ها و سوءتفاهم‌ها از بین ببریم.

در ادامه این نشست، احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در سخنانی با اشاره به اهمیت توجه به اقلیم نیمه‌خشک کشور، گفت: در این فلات نیمه خشک باید ادبیات و فرهنگ و ادب متناسب با این اقلیم داشته باشیم ولی این اتفاق نیفتاده است. به عنوان مثال تهران در گذشته تنوع و تکثر طبیعی هم داشته و تنها تنوع و تکثر فرهنگی نبوده است.

وی با اشاره به نام محله‌های تهران مانند پونک، ونک، نارمک و یا لقب چنارستان برای تهران، تاکید کرد: اکنون شما دیگر این تنوع طبیعی را در تهران نمی‌بینید و از آن‌ها تنها نامی بر جای مانده است. من به عنوان عضو شورای شهر تهران نظرم این بود که دست کم یک باغ اناری را برای تهران حفظ کنیم زیرا اکنون به قول آن فیلمی که ساخته شد تهران انار ندارد، در صورتی که انار محصول ارزشمند و خاص بخشی از تهران بود.

مسجدجامعی ضمن اشاره به برنامه‌های تهران‌گردی خود با همراهی عکاسان، تصریح کرد: این عکاسان بودند که با آثارشان نشان دادند که درختان خیابان ولیعصر (عج) دارند خشک می‌شوند، باغچه‌ها و گل‌ها دارند جای خود را به برج‌ها و ساختمان‌ها می‌دهند. این عکس‌ها فضایی ایجاد کرد که به عنوان مثال در مورد باغ‌های کن، مجموعه مدیریت شهری با حمایت شورای شهر مصوبه‌ای را برای حفظ این باغ‌ها ابلاغ کرد.

این عضو شورای شهر، ابراز امیدواری کرد که فعالیت‌هایی مانند برگزاری جشنواره نگاه آبی، با هدف‌های مشخصی در سال‌های مختلف و بخش‌های مختلف خود، نقش موثر خود را به بهترین نحو در جامعه ایفا کنند.

در ادامه این مراسم، مهندس ساسان کاظمی‌نژاد مدیر بهینه‌سازی مصرف سوخت در بخش حمل و نقل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، امین مختاری، دبیر کانون هنر و زیست بوم دایره آبی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران و دبیر هنری جشنواره و مسعود مکاری، دبیر دومین جشنواره بین المللی عکاسی نگاه آبی سخنرانی کردند و ارتباط زنده نیز با نماینده جشنواره در نمایشگاه دانشگاه IE در اسپانیا بر قرار شد.

نمایشگاه‌های این جشنواره بین‌المللی که با هدف فرهنگ‌سازی حفاظت از محیط زیست، معرفی انرژی‌های پاک و مصرف بهینه برگزار شد، همزمان با معرفی عکاسان برگزیده و اهدای یک جایزه ویژه از سوی معاونت امور زنان و خانواده، در ایران و اسپانیا پایان یافت.

دریافت سریع اطلاعیه‌‌های دانشگاه تهران با عضویت در پیام‌‌رسان «ایتا» به نشانی UTPRNEWS@


نظر شما :