سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی ایران در دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر حسین سراجزاده، رئیس انجمن جامعه شناسی ایران در مراسم افتتاحیه این همایش گفت: «جامعه شناسی علمی است، که تکوین و شکلگیری آن از سالها پیش همراه و همزاد با تأمل، نظرورزی و ارائه برنامه و تبیین راه حل برای مسائل اجتماعی بوده است».
وی افزود: «همه اندیشمندان کلاسیک جامعهشناسی دستگاه بزرگ نظری خود را که امروز ما بهعنوان نظریههای کلاسیک جامعهشناسی مورد استفاده قرار میدهیم، با تأمل و اندیشه درباره مسائل اجتماعی جامعه خود و تلاش برای ارائه تبیینهای مستدل در جهت ارتقا و بهبود وضع جامعه مطرح کردهاند. به همین دلیل انجمن جامعهشناسی ایران از ابتدای تأسیس یکی از محورهای اصلی برگزاری همایشهای خود را بررسی مسائل و آسیبهای جامعه اجتماعی ایران قرار داده است».
دکتر سراجزاده با اشاره به اینکه این سومین همایش آسیبهای اجتماعی ایران است، خاطر نشان کرد: «این همایش امسال در حالی برگزار میشود که در ارتباط با موضوعات و آسیبهای اجتماعی با شرایط خاصی مواجه هستیم. بسیاری از مسائل اجتماعی در سالهای اخیر از جمله گسیختگیهای خانوادگی، طلاق، بیکاری، خودکشی، فساد و افزایش پروندههای دادگاهی رو به افزایش بوده است».
رئیس انجمن جامعهشناسی ایران با بیان اینکه توجه به مسائل اجتماعی و تلاش برای حل آنها در تمام سطوح جامعه دارای اهمیت است، تصریح کرد: «در این حیطه اختصاص منابع اگر همراه با تغییر رویکرد نسبت به عوامل ساختاری نشود، باعث ایجاد و شکلگیری دستگاههای موازی و اتلاف منابع مالی و انسانی خواهد شد و در این راستا ناکامیها در مواجهه با مسائل اجتماعی و حل آنها افزایش پیدا میکند».
در ادامه این همایش دکتر ملیحه شیانی، رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران نیز با اشاره به اینکه سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی ایران در روند همایشهای مربوط به مسائل اجتماعی برگزار میشود، گفت: «در این راستا با کمیتههای علمی و اجرایی که شامل ۲۵ نفر از استادان برجسته دانشگاههای مختلف بودند توانستیم فعالیتهای علمی را آغاز کنیم. که نتیجه آن دریافت ۵۵۷ چکیده مقاله به دبیرخانه بوده است».
وی افزود: «در فرایند داوری علمی ۳۹۱ چکیده مورد پذیرش قرار گرفتند. که بر اساس ۱۱ محور تعیین شده در کمیته علمی همایش بخشی از آنها در قالب نشستهای تخصصی ارائه شده و مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت».
دکتر شیانی با بیان اینکه بهرغم تفکیک موضوعات همایش اما در عمل با این مسئله مواجه شدیم که بسیاری از این آسیبها و محورها قابل تفکیک نیستند، اظهار کرد: «در بسیاری از آسیبهای اجتماعی دریافتیم که خود این آسیبها تولید و باز تولید کننده آسیبهای دیگری هستند که در حقیقت این زنجیره اتصال شرایط نامطلوبی را هم در برخورد با آسیبها و هم در سیاستگذاری و برنامهریزیها رقم زده است».
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران تصریح کرد: «از مجموع چکیدههای دریافت شده حدود ۷۲ چکیده در حوزه آسیبهای خانواده و بعد از آن ۶۲ چکیده مربوط به آسیبها و حوزههای زنان ارائه شده است که متأسفانه از یک طرف ما با گستره، عمق و ظهور بسیاری از آسیبها در این حوزه مواجه هستیم و از طرف دیگر نقطه قوتی است، که بسیاری از پژوهشگران و اندیشمندانی که چکیده ارسال کردهاند این مسئله را مورد توجه قرار دادهاند».
در این همایش که با گرامیداشت یاد و خاطره دکتر سیدمحمدامین قانعی راد، دانشآموخته دانشگاه تهران، رئیس سابق انجمن جامعهشناسی ایران و استاد جامعهشناسی مرکز تحقیقات علمی کشور همراه بود استادان و صاحبنظران دیگر نیز به ارائه سخنرانی و بررسی مسئله آسیبهای اجتماعی ایران پرداختند و در ادامه نشستهای تخصصی برگزار شد.
سومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی ایران با محوریت وضعیت موجود، دستاوردهای نظری بومی و سیاستها، برنامهها و راههای پیشگیری، مداخله، کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در روزهای چهارشنبه ۳۰ و پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۹ در تالار شریعتی و سالن ابن خلدون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، برگزار میشود.
دریافت سریع اطلاعیههای دانشگاه تهران با عضویت در پیامرسان «ایتا» به نشانی UTPRNEWS@
نظر شما :