گسترش همکاری سازمان فضایی کشور با پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از پارک علم و فناوری، دکتر مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی کشور و هیأت همراه، ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ در نشستی مشترک با مدیران پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: «در عصر تجاری فضا، همه کشورها به دنبال افزایش سهم خود در اقتصاد فضا هستند، اقتصاد فضایی در بریتانیا در سال ۲۰۰۳ شش و نیم و در سال ۲۰۱۷ به چهارده میلیارد پوند رسیده است و برنامهریزی میشود که در سال ۲۰۳۰ به ۳۰ میلیارد پوند برسد. ما هم به دنبال افزایش سهم کشور در اقتصاد فضایی هستیم و باید سازوکار آن را فراهم کنیم تا باعث رشد این اقتصاد شویم.
وی افزود: «این صنعت با وجود تمامی محدودیتها، دستاوردهای برجستهای در زمینههای مختلف، اعم از تربیت نخبگان و دستیابی به فناوریهای طراحی، ساخت و پرتاب ماهوارهها و کاوشگرها و ایجاد زیرساختهای بومی پیچیده را در کارنامه خود دارد».
دکتر براری افزود: «به گفته مراجع معتبر بینالمللی، ایران در حوزه فضایی جزء کشورهای دارنده چرخه کامل بومی فناوری و قدرتهای نوظهور این عرصه است که با توجه به ظرفیتهای موجود میتواند یکی از بازیگران جدی این حوزه در سطح بینالمللی در سالهای آتی باشد».
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: «اکنون بیش از چند هزار نفر از جوانان و نخبگان کشور در بخشهای مختلف پژوهشی اعم از دانشگاهی، دفاعی، صنعتی و دانشبنیان مجری برنامهها و پروژههای فضایی کشور هستند».
وی با اشاره به اینکه فضا به سمت کارآفرینی و نوآوری روی آورده است ادامه داد: «به همین دلیل آژانس فضایی اروپا ۵۰۰ استارتاپ را حمایت میکند. امروزه فضا و IT با هم پیوستگی دارند و در حال تعامل با یکدیگر هستند».
رئیس سازمان فضایی خاطرنشان کرد: «توسعه ماهوارههای فضایی علاوه بر ایجاد امکان ارائه خدمات در حوزههای مختلف همچون ارتباطات، اقتصاد، کشاورزی، صنعت و معدن، مدیریت بلایا و محیط زیست، بر اشتغال و کارآفرینی نیز مؤثر است. به همین جهت با برگزاری رویدادهای کارآفرینی میتوان بیشترین نقش را در چالشهای جدی کشور ایفاد کند».
وی اعلام کرد: «سازمان آمادگی دارد به شرکتهایی که سرویسهای خاص و سرویسهای سفارشی دارند، کمک کند تا به سرویسهای همهگیر در جهت رشد اقتصاد تغییر مسیر دهند».
جدیدترین اخبار و اطلاعیههای دانشگاه تهران را در پیامرسان «ایتا» به نشانی UTPRNEWS@ دریافت نمایید.
نظر شما :