رونمایی از آثار استاد هندشناس در دانشکده مطالعات جهان
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده مطالعات جهان، در مراسمی که روز شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ برگزار شد، ضمن نقد و بررسی آثار دکتر امیرحسین ذکرگو، استاد وابسته بینالملل گروه مطالعات هند دانشکده مطالعات جهان، از آثار جدید وی رونمایی شد.
در این مراسم دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان در سخنانی گفت: «نخ تسبیح کارهای دکتر ذکرگو هستیشناسی است که گاه در هندشناسی نمود یافته و گاه در آثار عرفای جهان اسلام تجلی پیدا کرده است».
دکتر عاملی افزود: «هند با تنوع فرهنگی، زبانی و قومی خود که از میراث پنجهزار ساله تمدنی برخوردار است و حضور هشتصد ساله زبان فارسی در این کشور، بستر تمدنی دشواری است که سرآمد این حوزه شدن امری دشوارتر است که دکتر ذکرگو این دشواریها را پشت سر گذاشته است».
دکتر فریبا افکاری، رئیس کتابخانه دانشکده مطالعات جهان نیز در ابتدای این مراسم در معرفی کتاب اخیر دکتر ذکرگو با عنوان «من بهشت را دیدهام»، این کتاب را گفتوگویی لایهای و عمیق از ذهنی جستجوگر در تاریخ هنر، فلسفه و اساطیر بودایی و هندویی دانست و دکتر ذکرگو را صاحب تجربههای بسیار در کشورهای هند، مالزی و آمریکا خواند که در حوزه هندشناسی، هنرهای اسلامی، نسخهشناسی و مطالعات اسلامی بسیار عمیق است. به گفته او، دکتر ذکرگو سه بار موفق به طی جاده ابریشم شده است که حاصل این سفرها در کنار شناخت عمیق وی از اسطورهها، هند، هنر و عرفان هندی در آثارش منعکس شده است.
در ادامه دکتر امیرحسین ذکرگو با اشاره به اینکه آثارش زاده نقش خداوند و یاورانی است که در کنار خود داشته، گفت: «جبرباوری نشأتگرفته از خودخواهی در انسان است، خودخواهی پسندیده نه نکوهیده. همه انسانهای بزرگ بهدنبال بهکمالرساندن و تبلور استعدادهای خدادادی خود بودهاند و دیگران از مازاد این تبلور بهرهمند شدهاند».
دکتر ذکرگو کتاب، «من بهشت را دیدهام» را نه حاصل پژوهش، بلکه زندگینامه خود عنوان کرد که با سفر جاده ابریشم وی در سال ۱۹۹۶ آغاز شد.
دکتر ذکرگو در ادامه نشست به خواندن مقدمه کتاب من بهشت را دیدهام و شعری از اشعار خود پرداخت.
برای مشاهده متن کامل خبر، اینجا کلیک کنید.
جدیدترین اخبار و اطلاعیههای دانشگاه تهران را در پیامرسان «ایتا» به نشانی UTPRNEWS@ دریافت نمایید.
نظر شما :