در میزگرد نمایندگان دانشگاه تهران و دانشگاه حملونقل روسیه مطرح شد
عملیاتی شدن ظرفیتهای کریدور بینالمللی حملونقل ریلی شمال-جنوب
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، میزگرد «عملیاتی نمودن پتانسیلهای کریدور بینالمللی حملونقل ریلی شمال-جنوب: همکاری ایران و روسیه» با حضور نمایندگان دانشگاه تهران ۸ خرداد ۱۳۹۷، در دانشگاه حملونقل روسیه برگزار شد.
در این میزگرد دکتر صادق واعظزاده، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و مدیر آزمایشگاه پژوهشی سیستمهای حرکت پیشرفته، در سخنرانی خود با عنوان «گزینههای اقتصادی تکنولوژیک برای کریدور حملو نقل شمال-جنوب» با اشاره به موقعیت جغرافیایی ویژه ایران در مسیر ارتباطات شرقیغربی و شمالیجنوبی گفت: «کریدور شمال-جنوب را باید فراتر از تعامل ایران و روسیه و حتی کشورهای آسیای میانه و اوراسیا دید. این کریدور راه میانبر مهمی در مسیر ترانزیت بینالمللی است که ژاپن، چین، هند و برخی کشورهای دیگر را به اروپا و بالعکس متصل میکند و لازم است با استفاده از فناوریهای معمول و نیز فناوریهای پیشرفته، ظرفیت کمنظیر این کریدور را در سطح عالی فعال کرد و با چنین دیدگاهی باید از مشارکت کشورهای مذکور در سرمایهگذاری برای تأسیس و توسعه این کریدور استقبال کرد».
وی سپس به تعدادی از فناوریهای پیشرفته حمل و نقل شامل موتورهای الکتریکی خطی، تعلیق مغناطیسی و انتقال توان بیسیم اشاره و نمونهای از تحقیقات علمی و آزمایشگاهی دانشگاه تهران را در این زمینهها تشریح کرد و همکاری پژوهشی ایران و روسیه را در زمینههای مربوط ممکن و مفید دانست.
در این میزگرد نمایندگان دو دانشگاه تهران و حمل و نقل روسیه با موضوعهای: موانع موجود بر سر پروژه (کریدور شمال-جنوب)، جایگاه علمی و تحقیقاتی دانشگاهها در این مسیر؛ گزینههای اقتصادی، تکنولوژیک برای کریدور حملو نقل شمال-جنوب؛ همکاری روسیه و ایران در زمینه تکامل جغرافیای سیاسی کنونی؛ کریدور حملونقل راهآهن «شمال-جنوب»؛ عوامل مؤثر بر تقاضای مسافرتی بین تهران و مسکو: بررسی رفتاری سفرهای توریستی؛ مناطق آزاد اقتصادی در ایران و... سخنرانی کردند.
جدیدترین اخبار و اطلاعیههای دانشگاه تهران را در پیامرسان «ایتا» به نشانی UTPRNEWS@ دریافت نمایید.
نظر شما :