پذیره‌نویسی اولین صندوق جسورانه دانشگاه تهران آغاز شد

۰۵ خرداد ۱۳۹۷ | ۱۷:۰۲ کد : ۵۷۴۶ اخبار اخبار برگزیده اخبار ستادی
تعداد بازدید:۲۶۵۶۶
پذیره‌نویسی اولین صندوق جسورانه دانشگاه تهران با نماد تهران یک، با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، ۵ خرداد ۱۳۹۷ آغاز به کار کرد.
پذیره‌نویسی اولین صندوق جسورانه دانشگاه تهران آغاز شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این مراسم با بیان اینکه خشنودم از اینکه یک اتفاق بزرگ در دانشگاه تهران رقم می‌خورد، گفت: «قطعاً این الگویی برای سایر دانشگاه‌های کشور خواهد شد».

دکتر ستاری افزود: «یکی از بخش‌های مهم زیست بوم اقتصاد دانش‌بنیان نحوه تأمین مالی است. متأسفانه در سال‌های گذشته تأمین مالی همیشه معادل با وام دادن بوده است».

وی با تاکید اینکه ما با وام دادن به استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های نوپا به آنها خیانت می‌کنیم، افزود: تأمین مالی این شرکت‌ها از طریق وام اتفاق نمی‌افتد و ما باید روش‌های جدید و نوآورانه‌ای را در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه دهیم».

دکتر ستاری با تصریح اینکه در چند سال اخیر بحث صندوق‌های جسورانه خیلی جدی پیگیری شده است، بیان کرد: «امروز پنجمین صندوق جسورانه در بورس پذیره‌نویسی می‌شود و حدود دوازده صندوق دیگر در نوبت پذیره‌نویسی هستند. مهم این است که این نکته را در یابیم که باید روش‌های جدیدی را برای تأمین سرمایه پیگیری کنیم».

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطر نشان کرد: «تاسیس چنین صندوق‌هایی کارهای نوآورانه‌ای است و سدهای آن شکسته است و خوشبختانه این فرهنگ در کشور در حال ایجاد شدن است».

به گفته دکتر ستاری فعالیت‌هایی که فرابورس انجام می‌دهد جلوتر از افکار ماست از جمله راه‌اندازی بورس ایده و تأسیس بازاری برای پذیرش شرکت‌های کوچک و متوسط که در راستای اقتصاد دانش‌بنیان انجام شده است.

دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران نیز در این مراسم خاطر نشان کرد: «امروز یک مسیر جدید برای دانشگاه، دانشجویان و تمام کسانی که می‌خواهند ایده خود را تبدیل به کسب و کار کنند فراهم شده است».

وی با بیان اینکه سعی ما در دانشگاه بر این است تا آموزش‌های لازم را به دانشجویان ارائه دهیم افزود: «اما نکته مهم این است که چگونه یافته‌های پژوهشی را تبدیل به کسب و کار کنند. دانشگاه کارآفرین یعنی دانشگاهی که می‌تواند این روش‌ها را به دانشجو آموزش دهد».

رئیس دانشگاه تهران با تصریح اینکه برای آموزش دادن این بخش برنامه‌های آموزشی زیادی داریم، گفت: «اضافه بر همه آموزش‌ها باید بستر لازم را هم برای ایجاد کسب و کار فراهم کنیم و تنها آموزش کافی نیست. تشکیل پارک علم و فناوری در دانشگاه تهران و مراکز رشد بخشی از این هدف است. اما نکته دیگری که باید در کنار این مسائل صورت گیرد تأمین سرمایه برای این فعالیت‌هاست».

دکتر نیلی احمدآبادی با تاکید اینکه دانشگاه باید پیشگام باشد برای تأمین سرمایه‌های جدید و یکی از این روش‌ها صندوق‌های جسورانه هستند، گفت: «پار ک علم و فناوری صندوق پژوهش و نوآوری را داشته که یکی از صندوق‌های موفق کشور در تأمین سرمایه و ضمانت‌نامه برای فعالیت شرکت‌های مستقر در پارک بوده است. منتهی این بخشی از نیازها را پوشش می‌دهد و دانشگاه تهران از سه سال گذشته به این فکر افتاد تا از صندوق‌های مدرن‌تر مانند VC استفاده کند».

وی با اظهار اینکه عمده منابع این صندوق را بخش خصوصی تشکیل می‌دهند، اعلام کرد: «دانشگاه تهران آمادگی دارد تا آن بخش‌هایی را که در اختیار دارد در اختیار بخش‌های خصوصی دیگر که می‌خواهند مشارکت کنند قرار دهد. دانشگاه به دنبال سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها نیست بلکه به دنبال تأمین سرمایه برای فعالیت‌های کارآفرینی دانشجویان، استادان و فارغ‌التحصیلان خود است».

به گفته وی دانشگاه تهران اولین دانشگاهی است که صندوق VC را تشکیل می‌دهد و این یک پیشگامی مهم است و امیدوارم بتوانیم از این الگوهای مدرن بیشتر استفاده کنیم.

دکتر شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در این مراسم با اظهار اینکه خشنودیم صندوق جسورانه یکم دانشگاه تهران با نماد تهران یک امروز عملیاتی شده است، گفت: «این صندوق یک علامت است برای کسانی که در حوزه علم و فناوری کار می‌کنند. این صندوق یک شروع است و امیدواریم تعداد این صندوق‌ها بیشتر شود».

وی خاطر نشان کرد: «ما هیچ محدودیتی در سازمان بورس برای تعداد صندوق‌های جسورانه، پروژه، سرمایه‌گذاری مشترک، و قابل معامله نداریم و هر تعداد که مدارک کامل باشد، در کوتاه‌ترین زمان مجوزهای مربوط صادر خواهد شد. چون معتقدیم اگر تکنولوژی و بهره‌وری به صنایع ما کمک نکنند در آینده رشد نخواهیم داشت و این نکته بسیار مهمی است و ما این فعالیت‌ها را برای زنده نگه‌داشتن سایر فعالیت‌ها و کلیت بازار سرمایه نیاز داریم».

دکتر محمدی از تصویب دستورالعمل تأمین مالی جمعی در شورای عالی خبر داد و تصریح کرد: «یکی از اهدافی که این دستورالعمل دنبال می‌کند تولید محتوای دانشی است. که در این زمینه یک تأمین مالی قانونی، اصولی و در یک حد و مقیاس کوچک که بتواند قابل کنترل باشد را فرابورس دنبال خواهد کرد. یکی از کاربردهای دیگر تأمین مالی جمعی تولید فیلم‌ها و محتواهای فرهنگی است که هم برای افراد دانشگاهی و هم کسانی که غیر از دانشگاه می‌خواهند در این حوزه‌ها فعالیت کنند، مهیاست».

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تصریح اینکه ما نمی‌گوییم که تمام نیازمندی‌های بخش دانشگاهی کشور در سازمان بورس تعریف شده است، افزود: «من تقاضا دارم تمام کسانی که در این حوزه فعال هستند پیشنهادات خود را در اختیار سازمان بورس قرار دهند. امیدواریم که این صندوق آغازی برای تشکیل صندوق‌های بیشتر باشد».

دکتر علی محقر، معاون توسعه و سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه اولین صندوق در دانشگاه تهران راه‌اندازی می‌شود، گفت: «۳۴ درصد منابع این صندوق را موسسین، که شامل شرکت توسعه دانشگاه، صندوق پژوهش و فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و خود دانشگاه تهران است، تأمین کرده‌اند و ۶۶ درصد دیگر توسط سرمایه‌گذاران دیگر پذیره‌نویسی شده است».

وی با بیان اینکه ۲۰ درصد منابع اولیه این صندوق به طور کامل تأمین شده است، افزود: «سرمایه کلی آن ۱۵ میلیارد تومان بوده که سه میلیارد تومان آن تأمین شده و این صندوق از امروز کار خود را با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور و حمایت‌های معاون علمی و فناوری رئیس جمهور آغاز می‌کند و امیدواریم که آثار و برکات زیادی را به‌همراه آورد».

جدیدترین اخبار و اطلاعیه‌های دانشگاه تهران را در پیام‌رسان «ایتا» به نشانی UTPRNEWS@ دریافت نمایید.


( ۱۰ )

نظر شما :