در دانشگاه تهران برگزار شد

نشست روز جهانی زیستن با یکدیگر در صلح

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۳:۲۹ کد : ۵۷۱۱ اخبار اخبار فرهنگی-دینی
تعداد بازدید:۱۳۴۲
نشست «روز جهانی زیستن با یکدیگر در صلح» از سوی مرکز مطالعات عالی بین‌المللی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
نشست روز جهانی زیستن با یکدیگر در صلح

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده حقوق و علوم سیاسی، نشست «روز جهانی زیستن با یکدیگر در صلح»، ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ با حضور دکتر سید علی سادات‌اخوی، رئیس مرکز مطالعات عالی بین‌المللی در سالن کنفرانس مرکز مطالعات عالی بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، یاسر سلیمی، نایب رئیس «کمیته روابط بین‌الملل و دیپلماسی بنیاد جهانی سلام»، تاریخچه مختصری از روز جهانی زیستن با یکدیگر در صلح و فعالیت‌های بنیاد جهانی سلام را ارائه داد.

در ادامه، منوچهر صدوقی سها، عضو هیأت علمی مرکز پژوهش ادیان جهان، ضمن اشاره به داستان ساختن مسجدالاقصی توسط حضرت داود گفت: «جز انسان درباره هیچ موجود دیگری صلح معنی ندارد. تلقی ما از دین منحصر به احکام است. حقیقت دین، معارف آن و احکام، جلوه‌های خارجی است.»

در این نشست دکتر محمد جعفر جوادی ارجمند، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با عنوان این موضوع که ما با تعدد مذاهب، گرایش‌ها و نحله‌های عرفانی مواجه هستیم گفت: «اصلی که دو بعد داخلی و خارجی را پوشش می‌دهد تساهل و تسامح است. در جنگ مذاهب اصل رواداری، گذشت، استفاده از قدرت نرم، تساهل و مدارا وجود دارد؛ در سطح ملی ویژگی‌هایی نظیر مردم‌سالاری، مشارکت سیاسی، فرهنگ تعامل و گفت‌وگو، وحدت ملی، انسجام اجتماعی، گردش نخبگان، رشد تعقل و نقادی در جامعه سبب کاهش درگیری‌ها می‌شود و زندگی در صلح را تسهیل می‌کند».

یلدا خسروی، مسئول گروه مطالعات صلح موزه صلح تهران نیز در این نشست به بررسی قطعنامه همزیستی با یکدیگر در صلح پرداخت و آن را گامی رو به جلو و در جهت دستیابی به صلح، ارزیابی کرد.

گفتنی است مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دسامبر ۲۰۱۷، روز ۱۶ می را «روز بین‌المللی زیستن با یکدیگر در صلح» اعلام کرد. هدف از این اقدام، ترویج صلح از طریق زندگی مسالمت‌آمیز بدون هرگونه تبعیض از نظر ملیت، جنسیت، زبان یا دین است و از کشورهای عضو می‌خواهد آشتی را ترویج دهند و صلح و توسعه پایدار را تضمین کنند.


( ۱ )

نظر شما :