دکتر نیلی احمدآبادی در دومین جشن دانش‌آموختگی:

دانشگاه تهران امروز یک برند ملی نیست، یک نهاد جهانی است

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۳:۰۵ کد : ۵۶۶۲ اخبار اخبار برگزیده اخبار ستادی
تعداد بازدید:۱۲۲۰۶
مراسم دومین جشن دانش‌آموختگی متمرکز دانشگاه تهران با حضور رئیس، هیأت رئیسه، رؤسای پردیس‌ها و دانشکده‌های دانشگاه تهران، دانش‌آموختگان و رتبه‌های برتر، هنرمندان و مسئولان، شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ در سالن شماره یک تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد.
دانشگاه تهران امروز یک برند ملی نیست، یک نهاد جهانی است

در این مراسم، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، طی سخنانی گفت: برای دانشگاه تهران دو مراسم اهمیت ویژه‌ای دارد، یکی مراسم ورود نودانشجویان و دیگری مراسم دانش‌آموختگان؛ مراسم نو‌دانشجویان یعنی پیوستن جوانان نخبه، با‌استعداد و با‌انگیزه به دانشگاه تهران، یعنی خون جدید در رگ دانشگاه و مراسم دانش‌آموختگی یعنی به ثمر رسیدن زحمات و کوشش‌های آن نودانشجویان که امروز شاهد آن هستیم.

رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: دانش‌آموختگان دانشگاه تهران یعنی محصول همه کوشش‌های همکاران من در دانشگاه، پشتیبانی‌های والدین شما و تلاشی که خود شما انجام داده‌اید. مراسم دانش‌آموختگی یعنی تزریق دانایی و توانایی به جامعه؛ نگاه کنید به موفقیت‌های ایران، اجازه بدهید که وجه مثبت شرایط گذشته و امروز ایران را ببینیم. اگر دانش‌آموختگان دانشگاه تهران را از فعالیت‌ها و دستاوردهای کشور حذف کنید، چیز زیادی باقی نمی‌ماند.

وی خاطرنشان کرد: البته رخدادها و توسعه کشور مرهون همه جوانان، همه مردم ایران و همه فارغ‌التحصیلان است ولی به دلیل سابقه و عظمت دانشگاه تهران، قطعاً نقش دانش‌آموختگان دانشگاه تهران بی‌بدیل است. کافی است تاریخ را مرور کنیم و به جای اینکه لیستی از مشکلات را جلوی خودمان بنویسیم، در کنار آن لیستی از موفقیت‌ها و دستاوردها را نیز بنویسیم.

دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه افزود: یکی از مشخصه‌های جوانان به ویژه دانشجویان، روحیه انتقادی آنهاست. هیچ چیز را کامل نمی‌بینند و همیشه معتقدند یک جای کار کسری دارد؛ بسیار روحیه خوبی است. همین باعث می‌شود که من معلم و من استاد بهتر کار کنم، کارمند دانشگاه دقیق‌تر کار کند و سیاستمدار و مدیر حواسش به انتقادها باشد و سعی کند پاسخگوی این انتقادها باشد. این ویژگی بسیار خوب است.

رئیس دانشگاه تهران، روحیه انتقادی یعنی نقادی منصفانه و منطقی را یکی از مشخصه‌های خواند و اظهار داشت: امروز شما دانش‌آموختگان تغییر جایگاه می‌دهید، ممکن است برخی از شما در جایگاه استادی قرار بگیرید و برخی دیگر در جایگاه یک مدیر، مهندس و یا معلم قرار بگیرید؛ از شما خواهش می‌کنم که فهرستی از انتقاداتی که در زمان دانشجویی و دانش‌آموزی داشتید تهیه کنید و ببینید چقدر از آن‌ها درست و بجا بوده است.

وی تاکید کرد: اگر اشتباهی را دیده‌اید، امروز می‌توانید آن را تکرار نکنید؛ به دیگران نسبت ندهید به کمبود امکانات نسبت ندهید، بدانید که شما امروز مسئول هستید. جوانان دیگر و آینده، همان نگاهی که شما به مدیران و معلمان‌تان داشتید را امروز به شما خواهند داشت.

دکتر نیلی در ادامه تصریح کرد: دلیل و بهانه مشکلات و کمبود اعتبارات و... به هیچ وجه نمی‌تواند پاسخگوی ضعف ما باشد، پس اگر هر کدام از ما سعی کنیم آنچه را نمی‌پسندیدیم در نظر داشته باشیم و امروز به گونه‌ای عمل کنیم که دیگران بپسندند، قطعاً کشور در جهت صلاح و صحیح پیش خواهد رفت.

وی افزود: کشور قطعاً مشکلاتی دارد، خیلی از شما می‌گوئید کار ندارید البته می‌دانم که خیلی از دانشجویان ما به صورت پاره‌وقت مشغول کار هستند اما امیدوارم با روحیه و توانایی‌ای که شما دارید بتوانید کشور را بهتر از آنچه نسل فعلی و گذشته ساخته‌اند، بسازید.

رئیس دانشگاه تهران دانش‌آموختگان را یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های هر دانشگاهی دانست و گفت: اگر سایت دانشگاه‌های دنیا را باز کنید در کنار اطلاعات کلی، اطلاعات دانش‌آموختگان برتر آن دانشگاه نیز هست یعنی یکی از معیارهای برتر بودن در دنیا، کیفیت و جایگاه دانش‌آموختگان آن دانشگاه است.

وی در ادامه تاکید کرد: در اینترنت جستجو کنید ببینید نام چه کسانی را به عنوان دانش‌آموختگان دانشگاه تهران می‌آورد، کسانی که بسیاری از آن‌ها نه تنها چهره‌های ملی بلکه چهره‌های جهانی هستند. امروز دانشگاه تهران یک برند ملی نیست، یک نهاد جهانی است. زمانی دانشگاه تهران را فقط به دانشجویان بورسیه دانشگاه و معدود فارغ‌التحصیلانی می‌شناختند؛ امروز دانشگاه تهران را به کارآفرینان سطح ملی و جهانی می‌شناسند پس شما در سطح جهان شناخته شده‌اید و باید در تراز جهانی عمل کنید و من مطمئنم این کار را خواهید کرد.

دکتر نیلی ادامه داد: ما در دانشگاه تهران می‌خواهیم از شما اطلاعات بگیریم که دانشگاه تهران در زمانی که شما دانشجو بودید چگونه عمل کرد، چگونه برنامه‌های آموزش‌اش اجرا شد و چگونه اساتید و کارمندانش عمل کردند، فضاها و امکاناتش چگونه بود. این اطلاعات شما‌، سرمایه ما برای ارتقا دانشگاه تهران خواهد بود لذا تقاضا دارم که این ارتباط‌تان را با دانشگاه تهران هر چه بیشتر حفظ و تقویت کنید و دانشگاه تهران را از این اطلاعات ارزشمند محروم نکنید.

رئیس دانشگاه تهران در پایان سخنانش، گفت: فرزندان شما، دانشجویان این دانشگاه خواهند بود پس بیایید دانشگاهی بهتر و سربلندتر برای فرزندان این مرز و بوم بسازیم.

پیش از سخنان رئیس دانشگاه تهران، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران، گفت: دانش‌آموخته دانشگاه تهران بودن افتخار بزرگی است اما افتخار کاملی نیست؛ این افتخار وقتی کامل می‌شود که شما در جامعه با دستان پر‌توان خودتان بتوانید به عنوان نماینده دانشگاه تهران تاثیر‌گذار باشید و آینده کشور به نام و دستان شما رقم بخورد که من مطمئنم بخش عمده‌ای از دانش‌آموختگان دانشگاه تهران چنین نقشی را در آینده به عهده خواهند گرفت.

وی افزود: اولین نشست ستاد برگزاری این جشن حدود ۵ ماه پیش برگزار شد و از آن زمان تا‌کنون، همکاران من در تلاش بوده‌اند که امروز، یک روز خوب و به یاد ماندنی برای شما باشد. البته همانطور که طی اطلاعیه‌ای اعلام و عذرخواهی کردیم، به دلیل شرایط جوی مجبور به تغییر مکان جشن شدیم؛ از همه شما و والدین گرامی بابت زحمتی که از این بابت پیش آمد عذرخواهی می‌کنم.

گفتنی است، در این مراسم که اجرای آن را محمد سلوکی بر عهده داشت، دکتر مجتبی امیری به نمایندگی از هیأت علمی دانشگاه تهران، علی دهکردی به نمایندگی از دانش‌آموختگان دانشگاه تهران و سه کارآفرین برتر دانش‌آموخته دانشگاه تهران سخنرانی کردند و وحید تاج به اجرای موسیقی پرداخت.


( ۱۷ )

نظر شما :