نخستین دوره مسابقات ملی مناظره انگلیسی دانشجویان با حضور معاون رئیس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۵:۲۸ کد : ۵۶۴۶ اخبار اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۳۰۲۲
اختتامیه نخستین دوره مسابقات ملی مناظره انگلیسی دانشجویان با حضور دکتر معصومه ابتکار، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، معاونان فرهنگی و بین الملل دانشگاه تهران، رئیس و معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
نخستین دوره مسابقات ملی مناظره انگلیسی دانشجویان با حضور معاون رئیس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی، دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در اختتامیه نخستین دوره مسابقات ملی مناظره انگلیسی دانشجویان در دانشگاه تهران، گفت: ما باید حتماً مسئله گفت‌و‌گو را از سطح مبنایی تقویت کنیم. گفت‌و‌گو در فرهنگ و تمدن ایرانی و دین ما نهادینه است اما متاسفانه در جامعه امروز، ما دچار مشکلات زیادی در این زمینه هستیم.

معاون رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: موضوع تقویت گفت‌‌و‌گو را کم و بیش باید از سطح آموزش و پرورش شروع کنیم؛ ما در معاونت زنان و خانواده موضوع مهارت‌های ارتباطی را به عنوان یکی از محورهای اصلی موافقت‌نامه اجرایی با وزارت آموزش و پرورش با موضوع مهارت گفت‌و‌گو در قالب مهارت‌های زندگی دانش‌آموزی در دست تهیه داریم.

دکتر ابتکار، به احترام دانشجویان شرکت‌کننده در مناظرات انگلیسی، سپس سخنان خود را به زبان انگلیسی ادامه داد و گفت: آفرین به همه دانشجویانی که در این فستیوال مناظره انگلیسی بسیار مهم شرکت کردند و همچنین آفرین به همه همکاران، برگزارکنندگان این برنامه مهم و تشکر از دانشگاه تهران و جهاد دانشگاهی برای برگزاری چنین برنامه‌ای؛ این موقعیت مهمی است زیرا گفت‌و‌گو و مناظره اشکال بسیار مهمی از ارتباط در جهان امروز هستند که بسیار به کار می‌آیند. ما نیاز داریم به عنوان یک ایرانی و به عنوان حامی انقلاب اسلامی در این زمینه فعالیت کنیم زیرا امروز گفت‌و‌گو و مناظره یک چالش مهم در جهان است.

وی خاطر نشان کرد: گفت‌و‌گو یکی از بخش‌های فرهنگ و دین ما است و در قرآن مجید می‌بینیم که برای درک و فهمیدن یکدیگر، اشارات زیادی به اهمیت مکالمه و گفت‌و‌گو شده است و مثال‌های بسیاری نیز برای مناظره در قرآن مجید به چشم می‌خورد به عنوان مثال درباره حضرت ابراهیم که برای شناساندن توحید بسیار مباحثه و گفت‌و‌گو کرد.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: همچنین مثال‌های زیادی در باورهای ایرانی وجود دارد، با این حال امروز، موضوع گفت‌و‌گو در جامعه ما به چالش تبدیل شده است. در خیلی از موارد ما نمی‌دانیم که چگونه با یکدیگر مباحثه و معامله کنیم و این موضوع از خانواده‌ها شروع می‌شود و البته این تنها مربوط به جامعه ایرانی نمی‌شود ولی به مهارت‌های ارتباطی در هر جامعه‌ای مربوط است.

وی تاکید کرد: این یک حقیقت است که ما به بالا بردن سطح مهارت‌های زندگی و ارتباطی از سطح بسیار ابتدایی به عنوان مثال از مدارس متوسطه، نیاز داریم. ما نیاز داریم این مهارت را به جوان‌های‌مان یاد بدهیم و ارتقا ببخشیم که چگونه می‌توانند در مشکلات و چالش‌های مختلف در روابط‌شان نه تنها در گروه‌هایی در جامعه بلکه حتی در خانواده‌هایشان مباحثه کنند؛ ما امروز حتی در سطح خانواده‌ها نیز مشکل گفت‌و‌گو را داریم، این موضوع بسیار مهمی است که افراد در خانواده و اجتماع از توانایی گفت‌و‌گو برخوردار باشند.

دکتر ابتکار، تصریح کرد: امروز باید زمانی برای خانواده‌ها در نظر گرفت چیزی حدود دو ساعت، برای اینکه با یکدیگر بنشینند و صحبت کنند. والدین با یکدیگر گفت‌و‌گوی سازنده داشته باشند. پدر بزرگ و مادربزرگ‌ها با نوه‌هایشان گفت‌و‌گو کنند. ما باید برای گفت‌و‌گو با یکدیگر زمان بگذاریم. باید طرح‌هایی مثل گفت‌و‌گوی ملی خانواده و گفت‌و‌گوی بین نسلی را پیگیری کنیم.

وی افزود: البته که بین گفت‌و‌گو و مناظره تفاوت است اما در مسائل ابتدایی مثل هم هستند. ما به وسیله گفت‌و‌گوی خانواده و بین نسلی می‌توانیم فاصله بین نسلی را از میان برداریم. گفت‌و‌گویی میان نسل اول و دوم انقلاب با بچه‌های امروز برقرار کنیم. ما به گفتمان و مناظره بین نسل‌ها نیاز داریم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در ادامه اظهار داشت: در این صورت آنها می‌توانند درباره آزادی، ارزش‌ها و... اهمیت را درک کنند و آن زمان ما می‌توانیم ارزش‌های اجتماع و انقلاب کشورمان و کرامت انسانی نزد خداوند را به آن‌ها بشناسانیم. حقوق اولیه بشر که خداوند برای هر کدام از ما در نظر گرفته است و این از ابتدایی‌ترین سیاست‌هاست در جهان امروز. برای همین است که کار امروز شما یعنی مناظره به زبان انگلیسی ارزشمند است زیرا ما نیاز داریم که ایران را به جهان بشناسانیم.

وی تاکید کرد: باید ارزش‌های انقلاب اسلامی ایران را با تصویر واقعی آن به جهان نشان دهیم درست برعکس تلاشی که در غرب برای به تصویر کشیدن چهره‌ای منفی از کشور ما می‌شود. ما در اصلاح چهره ایران اسلامی به وسیله گفت‌و‌گو موفق عمل کرده‌ایم. اولین ارزش ما ارزش زبان ما است. در یک مناظره اولین نکته توانایی در زبان است، پس شما دانشجویان باید به سختی روی آن کار کنید تا بتوانید در لحظه، در هر مناظره‌ای در جهان از اعتقادات و باورهای خود بگویید و دفاع کنید.

دکتر ابتکار با اشاره به اهمیت تسلط بر زبان طرف مقابل، گفت: خیلی وقت‌ها در جهان امروز دیگر سخنرانی از پیش نوشته شده را از شما نمی‌پذیرند زیرا می‌خواهند در زمان مناظره چشم‌انداز شما را از موضوع بشنوند. چیزی که پیش از آن درباره آن صحبتی نشده باشد. در نتیجه ما باید توانایی صحبت به زبان انگلیسی را پیدا کنیم تا بتوانیم آنچه را هستیم و می‌خواهیم، به جهان نشان دهیم.

وی در پایان سخنانش، با اشاره به بدعهدی رئیس جمهور آمریکا، به نقش مذاکره اشاره کرد و ایران را پیروز برجام برشمرد چه آمریکا در آن باشد چه نباشد.

پیش از سخنان معاون رئیس جمهور، دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران بر لزوم رفع مانع روحی روانی به وجود آمده در ایران برای ارتباط با دنیا تاکید کرد و گفت: امروز در جهان ما شاهد صحبت‌ها و تعاملات میان دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم هستیم و پارادایم‌های گذشته در حال تغییر هستند. این تغییر باید در تمام فعالیت‌ها جاری و ساری شود. وقتی از دانشگاه کارآفرین صحبت می‌کنیم باید در همه برنامه‌ها و سیاست‌ها تغییر ایجاد شود.

وی ادامه داد: دانشجویانی که در این دانشگاه‌ها تربیت می‌شوند برای اینکه کارآفرین شوند و دانشگاه را کارآفرین کنند، باید مهارت‌های زیادی را یاد بگیرند.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه بعد اجتماعی دانشجویان این دانشگاه بیشتر است، گفت: مناظره شیوه‌ای است که به دانشجو قدرت بیان را می‌آموزد. این مهم باید هدفمند شود، تفکر خلاقانه و نقادانه، مهارت حل مسئله، مهارت در ایجاد ارتباط، خلاقیت و خودمدیریتی از ویژگی‌های دانشجویان کارآفرین است، لذا موضوع مناظره دانشجویی بخشی از این مهارت‌ها را برای دانشجویان مهیا می‌کند.

دکتر نیلی احمدآبادی تاکید کرد: چون سیاست‌های کشور و دانشگاه‌ها در جهت بین‌المللی شدن است، باید مانع روحی و روانی که در ایران برای تعامل با دنیا به وجود آمده است، رفع شود. ما ایرانی‌ها با یک نگاه ویژه‌ای با کشورهای خارجی تعامل می‌کنیم، اما امروز دنیا دیگر یک دهکده جهانی شده است. برای رفع این مانع نیازمند افزایش تماس بدنه علمی و فرهنگی ایران با سایر مردم دنیا هستیم.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: بسیاری از ارزش‌ها در کشورهای مختلف مشترک است، انسان به دنبال تعالی است و هنگامی که پیامی در این زمینه به مردم دنیا داده می‌شود همه دنبال می‌کنند. دانشگاه تهران دنبال این است که حوزه‌های دیگری غیر از آموزش را برای ارتباط با دنیا، تقویت کند و این مناظره‌ها می‌تواند مسیر خوبی برای تعامل دانشجویان ایران و دیگر کشورها باشد.

در این مراسم همچنین، دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی، طی سخنانی گفت: یکی از مشکلات برنامه توسعه کشور این است که نمی‌توانیم برنامه‌ریزی بلندمدت داشته باشیم یا اگر هم داریم در گردش‌های سیاسی تغییر می‌کند.

رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه افزود: ما در هر موضوعی با هم مشکل داریم، مشکل اساسی کشور ما اختلاف‌نظرهای داخلی است و متاسفانه با برنامه‌های کوتاه‌مدت هم نمی‌توان اهداف کلان کشور را محقق کرد، بنابراین برنامه‌های ملی نباید در گردش‌های سیاسی تغییر کند.

وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی که می‌خواهد نوآوری فرهنگی و اجتماعی داشته باشد، می‌خواهد پیشتاز فرهنگ گفت‌وگو در دانشگاه‌ها باشد.

دکتر طیبی ضمن تقدیر از ایده مناظره انگلیسی گفت: در خیلی از مسائل ما حرف‌های زیاد و نیز جدی برای گفت‌وگو داریم و برگزاری مناظرات دانشجویی به صورت بین‌المللی و اعزام دانشجویان به این نوع مسابقات می‌تواند به نفع کشور باشد.

در این مراسم همچنین، مهندس مهدی کاظمی رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی نیز به تشریح فعالیت‌های انجام شده در این مجموعه از مناظرات پرداخت.

در پایان این مراسم از ۸ دانشجوی راه یافته به فینال تقدیر شد؛ تیم موافق در مناظره آخر که با موضوع «دلیل اصلی جایزه گرفتن فیلم‌های ایرانی در فستیوال‌های خارجی سیاه‌نمایی است» بود با ترکیب احمدرضا احسانیان، برنا دانش، جواد حسینی و عادل قوی دل با کسب ۹۴ امتیاز از ۱۴۰ امتیاز اول و تیم مخالف در این مناظره با ترکیب جواد صالح، سهند کیانیان، میلاد زارعی و مسعود عبدالرحیمی با کسب ۷۴ امتیاز، دوم شدند.


( ۳ )

نظر شما :