دومین دوره سمپوزیوم بینالمللی سیستمها و فناوریهای بیدرنگ و نهفته در دانشگاه تهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر مهدی کارگهی، دبیر علمی دومین دوره سمپوزیوم بینالمللی سیستمها و فناوریهای بیدرنگ و نهفته در حاشیه برگزاری سمپوزیوم گفت: «این سمپوزیوم تخصصی با محوریت چهار کلیدواژه سیستمهای نهفته، بیدرنگ، اینترنت اشیا و سایبر- فیزیکی برگزار میشود».
وی افزود: «منظور از سیستمهای نهفته سیستمهایی هستند، که به واسطه حسگرها درکی از محیط بهدست میآورند. پردازش کامپیوتری بر روی این اطلاعات انجام میشود و توسط عملگرها سعی میکنند تا اثرگذاری بر روی محیط داشته باشند. این سیستمها امروزه در کاربردهای متعددی مطرح شدهاند و اصطلاحاتی مانند اینترنت اشیا و سایبر- فیزیکی در حوزههای گستردهای مانند بحث خودرو هوشمند، حمل و نقل هوشمند، انتقال هوشمند انرژی و هوشمندی در سلامت، طیف کار گستردهای دارند».
دبیر علمی دومین دوره سمپوزیوم در ادامه تصریح کرد: «در بسیاری از کاربردها هدف این است، که به جای تأثیر عامل انسانی بر محیط عوامل کامپیوتری جایگزین شود. که نیاز به دقت بالا، قابلیت اطمینان و پاسخدهی به موقع دارد. به دلیل حجم پردازشی که با افزایش دقت یا قابلیت اطمینان مورد نیاز است این سیستمها به زمان حساس میشوند و به دلیل اینکه باید بهموقع به محیط واکنش نشان دهند، پژوهش پررنگی باید پشتوانه آنها قرار گیرد که در این میان بحث سیستمهای بیدرنگ مطرح میشود».
دکتر کارگهی با بیان اینکه همایش جاری پشتوانه علمی این گونه مباحث در کشور است، گفت: «در سالهای اخیر محققین کشور متوجه شدهاند، که باید به این موضوع بهعنوان یک بحث کلیدی هم از لحاظ جنبههای اقتصادی و هم جنبههای صنعتی توجه ویژهای شود که به تبع آن دومین سمپوزیوم با همکاری دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود».
به گفته وی این کنفرانس دو سخنران کلیدی از کشورهای آمریکا و اتریش دارد. همچنین. شش نشست تخصصی و دو میزگرد تخصصی و کارگاههای آموزشی در حاشیه این کنفرانس برگزار خواهد شد.
دکترعلی موقر رحیمآبادی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف و مسئول اجرایی برگزاری دومین دوره سمپوزیوم نیز با بیان اینکه اهداف این کنفرانس در بعد ملی دارای اهمیت بسیاری است، گفت: «این کنفرانس در حوزههای کلیدی مانند صنایع، هوافضا، محیط زیست، اینترنت، شبکههای اجتماعی، نفت، صنایع خودرو سازی و کشاورزی دارای کاربرد است».
وی افزود: «در این کنفرانس دو حوزه مهم سایبر –فیزیکی که دارای کاربردهای مهم و حیاتی برای کشور است و اینترنت اشیا که در حوزههای مختلف اقتصادی و حتی سیاسی و امنیتی کشور فوقالعاده مهم است، مطرح میشود».
دکتر موقر رحیمآبادی در تعریف سایبر – فیزیکی گفت: «سایبر به معنای کامپیوتر و اینترنت است و فیزیک هم در مفهوم، کاربرد به کار میرود و این دو مفهوم وقتی با هم یکی میشوند، یکی از حوزههای اصلی این کنفرانس را به وجود میآورند».
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: «در حال حاضر خودرو بدون راننده یکی از کاربردهای مطرح در دنیا است که بخش بدون راننده آن با کامپیوتر و اینترنت به وسیله سایبر هدایت میشود و بخش دیگر فیزیک خودرو است که این فناوری از بحثهای مطرح شده در سایبر – فیزیکی هستند».
وی در پایان خاطر نشان کرد: «در راستای برگزاری اولین دوره از این کنفرانس ما تو انسیتم ارتباط خوبی با صنایع برقرار کنیم و در این دوره نیز محققین استقبال خوبی کردهاند. این کنفرانس در سطح بینالمللی هم مطرح شده است و محققینی از کشورهای آمریکا، سوئد، اتریش ایتالیا یا مقاله ارائه دادهاند و یا جز شرکت کنندگان این کنفرانس هستند».
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به صفحه تارنمای دومین دوره سمپوزیوم بینالمللی سیستمها و فناوریهای بیدرنگ و نهفته به نشانی http://2018.rtest-conf.org مراجعه کنند.
نظر شما :