دومین دوره سمپوزیوم بین‌المللی سیستم‌ها و فناوری‌های بی‌درنگ و نهفته در دانشگاه تهران برگزار می‌شود

۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۵:۲۵ کد : ۵۵۹۵ اخبار اخبار علمی-فناوری
تعداد بازدید:۲۲۶۹
دومین دوره سمپوزیوم بین‌المللی سیستم‌ها و فناوری‌های بی‌درنگ و نهفته ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، به میزبانی پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
دومین دوره سمپوزیوم بین‌المللی سیستم‌ها و فناوری‌های بی‌درنگ و نهفته در دانشگاه تهران برگزار می‌شود

دکتر مهدی کارگهی، دبیر علمی دومین دوره سمپوزیوم بین‌المللی سیستم‌ها و فناوری‌های بی‌درنگ و نهفته در گفت‌وگو با روابط عمومی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه این سمپوزیوم نسبت به دوره اول تغییراتی دارد، گفت: «این سمپوزیوم در روزهای ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت به میزبانی پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران و با همکاری دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود و در روزهای ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت نیز شاهد برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی مرتبط با آن خواهیم بود».

وی افزود: «این رویداد در دوره جاری مباحث اینترنت اشیا و سامانه‌های سایبر-فیزیکی را که در دوره قبل در قالب میزگرد مورد توجه قرار گرفته بودند، به‌عنوان محورهای علمی اصلی مورد تاکید قرار داده که در کنار فناوری پیشرو و های‌تک سیستم‌های نهفته و بی‌درنگ سه محور اصلی سمپوزیوم را تشکیل خواهند داد».

به گفته دکتر کارگهی برای محورهای اینترنت اشیا و سامانه‌های سایبر-فیزیکی دو سخنرانی کلیدی توسط محققین برجسته از کشورهای اتریش و آمریکا برگزار خواهد شد و دو میزگرد تخصصی نیز به این دو محور اختصاص یافته است که با حضور نمایندگان برجسته صنعت و دانشگاه شکل خواهند گرفت.

دبیر علمی دومین دوره سمپوزیوم بین‌المللی خاطر نشان کرد: «حدود ۹۸ درصد کامپیوترهای دنیا در قالب سیستم‌های نهفته در کاربردی با ظاهر غیر کامپیوتری عرضه می‌شوند و هدف اصلی سامانه‌های سایبر-فیزیکی کنترل و مدیریت کامپیوتری پدیده‌های فیزیکی و بیولوژیکی با استفاده از سیستم‌های نهفته و بی‌درنگ در مقیاس بسیار وسیع توزیع شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: «در حال حاضر حدود ۲۰ میلیارد دستگاه کامپیوتری در قالب سیستم‌های نهفته در کاربردهای مدیریت ترافیک، حمل و نقل، خودروی هوشمند، سلامت و تجهیزات پزشکی، اکتشافات، گوشی‌های هوشمند و... در حال استفاده است و بنا به برآوردهای موجود سرعت رشد استفاده از دستگاه‌های نهفته تا سال ۲۰۲۵ به شدت افزایش می‌یابد، به گونه‌ای که بنا به برآوردها در سال ۲۰۲۵ بیش از ۱۵۰.۰۰۰ دستگاه در هر دقیقه به شبکه اینترنت اضافه خواهند شد؛ که نشان‌دهنده وسعت ابعاد تجاری، اقتصادی، و اجتماعی این حوزه از فناوری است».

دکتر کارگهی به بیان تفاوت طراحی و توسعه سیستم‌های نهفته و بی‌درنگ نسبت به سایر سیستم‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: «توجه به مسائلی همچون استفاده وسیع از حسگرها و عملگرها، استفاده بهینه از منابع سخت‌افزاری، شبکه و انرژی در دستگاه‌های نهفته، قابلیت مواجهه این دستگاه‌ها با شرایط سخت و پیش‌بینی نشده محیطی و تاب‌آوری سیستم‌ها، نگرش متفاوت در مقوله امنیت و حریم خصوصی، ابعاد حقوقی، تنوع گسترده مشتمل بر سیستم‌های نهفته مینیاتوری تا سیستم‌های نهفته مبتنی بر ابر و از همه مهم‌تر حساسیت این سیستم‌ها به زمان است، که دانش و فناوری این حوزه را به یک فناوری کلیدی و پیشرو تبدیل کرده است».

عضو هیأت علمی دانشکده برق و کامپیوتر یادآور شد: «این سیستم‌ها معمولاً در کاربردهای بسیار حساس از نظر حیاتی و اقتصادی مورد استفاده قرار می‌گیرند که روش‌های منحصر به فرد طراحی، توسعه، آزمون و نگهداری خاص خود را دارا هستند و در کشور ما چند سالی است که متخصصان توجه ویژه‌ای به این حوزه پیدا کرده‌اند».

وی با اشاره به تأسیس انجمن علمی سامانه‌های سایبر-فیزیکی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ماه‌های آتی ابراز امیدواری کرد در آینده توجه مسئولین و محققین به این حوزه از فناوری‌های پیشرفته با رشد بیشتری نیز مواجه گردد.

دکتر کارگهی افزود: «با همکاری محققین برجسته صنعت و دانشگاه در سطح گسترده بین‌المللی متشکل از آمریکا، اروپا، و آسیا، این سمپوزیوم در مقیاس کشورهای خاورمیانه از توجه ویژه برخوردار شده است و مقالات متعددی از کشورهای اروپایی و آسیایی را نیز به خود جذب کرده است. این مقالات در یک استاندارد مناسب با نسبت پذیرش ۴۰ درصد برگزیده شده‌اند که در سمپوزیوم پیش رو در قالب ۶ نشست تخصصی به زبان انگلیسی عرضه خواهند شد».

به گفته دبیر علمی دومین دوره سمپوزیوم بین‌المللی، گزیده‌ای از مقالات پس از گسترش و داوری مجدد در مجلات معتبر ISI چاپ و تعدادی در کارگاه آموزشی و غرفه‌های تخصصی نمایشگاهی نیز عرضه خواهند شد.

عضو هیأت علمی دانشکده برق و کامپیوتر در پایان سخنان خود به موضوع برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حاشیه دومین سمپوزیوم بین‌المللی سیستم‌ها و فناوری‌های بی‌درنگ و نهفته پرداخت و گفت: «این کارگاه‌های آموزشی در هفت موضوع تخصصی مرتبط با طراحی و توسعه سخت‌افزارها، نرم‌افزار‌ها، شبکه‌‌ها و زیرساخت، کاربردهای حوزه سیستم‌های نهفته و بی‌درنگ و اینترنت اشیا و سامانه‌های سایبر-فیزیکی برگزار خواهند شد».

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به صفحۀ تارنمای این همایش به نشانی http://2018.rtest-conf.org مراجعه کنند.


( ۱ )

نظر شما :