تجلیل از مقامآوران دانشگاه تهران در مسابقات ورزشی منطقه یک کشور با حضور رئیس دانشگاه تهران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی، مراسم تجلیل از مقامآوران دانشگاه تهران در مسابقات ورزشی منطقه یک کشور با حضور رئیس دانشگاه تهران، معاون فرهنگی، رئیس دانشکده تربیت بدنی و پیشکسوتان ورزش کشور، اول اردیبهشت ۱۳۹۷، در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، ضمن تقدیر از معاونت فرهنگی دانشگاه و دانشجویان مقامآور، گفت: «ورزش برای دانشگاه تهران بسیار مهم است؛ هر وقت و هرجا که دانشجو حضور داشته باشد، آن هم دانشجوی ورزشکار، محیط خیلی شادابتر و زندهتر است».
رئیس دانشگاه تهران افزود: «به طور کلی هر عملی یک وجه عمومی و یک وجه خاص دارد؛ ورزش هم شامل همین اصل است. ورزش در فرهنگ عمومی، آن چیزی است که همه مردم از آن برداشت میکنند اما وقتی ورزش در درون یک سازمان شکل میگیرد، طبیعتاً یک وجه خاص نیز دارد و ما در دانشگاه در کنار جنبههای عمومی ورزش که در همه جا جاری و ساری است، لفظ تربیتبدنی را برایش قائل میشویم یعنی چیزی که جسم ما را تربیت میکند و به تبع این تربیت جسم، تربیت روح را نیز داریم».
دکتر نیلی با یادآوری جمله معروف «عقل سالم در بدن سالم است»، تاکید کرد: «یکی از جلوههای تربیت روح و آمادهسازی روح برای اعتلا، تربیت بدن و شادابی جسم به واسطه ورزش است. جنبه خاص ورزش در دانشگاه به این معنا است که ما در دانشگاه هر عملی را که انجام میدهیم در راستا و هماهنگ با هدف کلی دانشگاه است».
وی با طرح این پرسش که دانشگاه چه وظیفهای در جامعه دارد، تصریح کرد: «وظیفه دانشگاه تربیت انسانها و جوانهایی است که بتوانند کشور را اداره کنند، بتوانند فرهنگ عمومی را ارتقا دهند. کسانی که علم و دانش را توسعه دهند. کسانی که نیازهای کشور را برطرف کنند؛ پس هر عملی که ما در دانشگاه انجام میدهیم، کاملاً مرتبط با فعالیتهای دیگر است و از هم منفک نیست».
دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه اظهار داشت: «ما درسخواندن و ورزشکردن را از هم جدا نمیدانیم؛ حتی هر تفریحی که انجام میدهیم سعی میکنیم هدف و جهت را گم نکنیم. یکی از وجوه اختصاصی ورزش در دانشگاه بحث اخلاق است. اخلاق یکی از زیرساختها و زیربناهای دانشگاه است».
وی تاکید کرد: «علم و عمل بدون اخلاق در حوزه علمی دنیا، شناخته شده نیست. یکی از اخلاقیترین نهادها در دنیا، نهادهای علمی است. در اخبار دنیا، در حوزههای مختلف از بداخلاقیها میشنویم اما کمتر پیش میآید شما از دانشگاهی خبری خلاف اخلاق بشنویم».
رئیس دانشگاه تهران به دانشجویان، گفت: «شما وقتی ورزش میکنید، فقط جنبه تربیت بدنی و ورزشی دانشگاه را در سطح ملی ارتقا نمیدهید بلکه به نظر ما وجه علمی دانشگاه را هم توسعه میدهید و ورزشکار بودن جوانان و دانشجویان ما مطمئناً روی کیفیت علمی ما مؤثر است و باید تاثیرگذار باشد. یعنی ورزشکاران ما باید از نظر علمی هم جز بهترین دانشجویان ما باشند».
وی افزود: «تجربه و برداشت من از دانشگاه این است که دانشجویانی که فعالیتهای اجتماعی بیشتر میکنند، فعالیتهای گروهی بیشتری انجام میدهند، اینها هم در دانشگاه و هم زمانی که دانش آموخته میشوند، در سطح ملی و بینالمللی موفقتر هستند. یکی از شقوق کارآفرین بودن این است که فرد بتواند جامعه خودش را شکل بدهد و بتواند به صورت تیمی کار کند و دیگران را نیز به حرکت وا دارد و ورزش یکی از مهمترین ویژگیهایش آموزش کار گروهی است».
دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به اینکه دانشجویان دانشگاه تهران نشان دادند که در ورزش ملی اعتبار بالایی دارند، اظهار داشت: «دانشجویان ما مقامهای بسیار ارزشمندی کسب کردند، از نظر اخلاقی بسیار خوب عمل کردند و این نشان میدهد ظرفیت بسیار بالایی در دانشگاه وجود دارد و مشخص است که دانشگاه توانسته است مشارکت تعداد زیادی از دانشجویان را در فعالیتهای ورزشی جلب کند».
وی تاکید کرد: «وظیفه دانشگاه است که زیرساختها را فراهم کند و جنبههای تشویقی را بالا ببرد. امیدوارم با این نگاهی که دانشگاه به ورزش دارد، بتوانیم شاهد اعتلای هرچه بیشتر امور ورزشی در دانشگاه باشیم. ما باید در مشارکتهای ورزشی بینالمللی حضور بیشتری داشته باشیم، وجه گرانقیمت موضوع این است که تیم اعزام کنیم، وجه متعادلتر این است که بتوانیم تورنومنتهای بینالمللی را در ایران برگزار کنیم. یعنی در قالب همکاریهایی که با دانشگاههای دنیا داریم، میزبان رقابتهای دانشگاهی در ایران باشیم که البته منافاتی با اعزام تیم به خارج از کشور هم ندارد».
دکتر محمود نیلی احمدآبادی در پایان سخنانش، گفت: «یکی از اهداف دانشگاه از بینالمللی کردن ورزش این است که دانشجویان فضای بینالمللی را بهتر درک کنند و کار گروهی را فراتر از سطح ملی نیز یاد بگیرند. امروز مرزهای فعالیتها بسیار تغییر کرده است و دنیا تبدیل به دهکده کوچکی شده است پس باید تفکر جهانی را یاد گرفت و برای این کار بهتر است با آنها صحبت کنیم و ببینیم دیگران چگونه فکر میکنند».
پیش از سخنان رئیس دانشگاه تهران، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه، طی سخنانی گفت: «به نمایندگی از دانشگاه تهران از همه شما دانشجویان عزیز تشکر میکنم؛ امسال مسابقات انتخابی المپیاد ورزشی در سطح بسیار بالایی برگزار شد، سختیهای زیادی داشت و شما مثل همیشه توانستید خوب بدرخشید و نام دانشگاه تهران را بیش از پیش پرآوازه کنید».
وی افزود: «دستاندرکاران ورزش دانشگاهی میدانند که رقابتهای ورزشی دانشجویان، سال به سال سختتر میشود؛ دانشگاههای مختلف سرمایهگذاریهای زیادی روی امر ورزش انجام میدهند و برخی دانشگاهها نیز به دلیل شرایط ویژهای که دارند، توانستهاند با جذب قهرمانان کشوری در دانشگاهشان، تیمهایشان را در حد بالایی تشکیل دهند و در مسابقات با روحیه بالایی شرکت کنند».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به آمادگی کامل تیمهای منطقه یک کشور برای مسابقات انتخابی امسال، تاکید کرد: «با توجه به این آمادگی عمومی نگرانیهایی برای مقدار کسب سهمیه در المپیاد وجود داشت که خوشبختانه دانشگاه تهران امسال هم توانست در مسابقات انتخابی رتبههای خوبی را کسب کند و بیش از ۲۶۰ ورزشکار در قالب تیمهای مختلف به المپیاد که در شیراز برگزار میشود، اعزام خواهند شد».
نظر شما :