دومین همایش ملی جایگاه و نقش مادر برگزار شد

تعداد بازدید:۱۹۶۸
دومین همایش ملی جایگاه و نقش مادر، ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد.
دومین همایش ملی جایگاه و نقش مادر برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در این همایش که با همکاری بنیاد فرهنگی بین‌المللی مادر برگزار شد، دکتر محمد خدایاری فرد، رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران گفت: «من چند سوال مطرح می‌کنم که با آنها روبرو هستم و دغدغه‌های دانشجویان در این زمینه است،: سوال کردن حق است حتی اگر اشتباه باشد. یکی از سوالاتی که مطرح می‌شود این است که آیا برگزاری چنین همایش‌هایی به‌طور واقع می‌تواند از جایگاه مادر حمایت کند؟»

وی افزود: «عده زیادی از دانشجویان معتقدند که مادران جایگاه واقعی را ندارند و این مسائلی که مطرح می‌شود بیشتر ظاهر قضیه است. در این راستا انتظار ما از برگزاری چنین همایش‌هایی پاسخگویی به سوالات مطروحه است».

دکتر خدایاری فرد خاطر نشان کرد: «یکی دیگر از مسائل مطرح شده این است که مادر جایگاهی در خانواده و اجتماع ندارد. وقتی ما از نقش مادر صحبت می‌کنیم باید به تفاوت‌های جنسیتی که در جامعه حاکم است پاسخ دهیم. سوالات در مورد تفاوت‌های جنسیتی بسیار است».

رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران در ادامه با تبیین و تشریح سوالات دیگری که از طرف دانشجویان مطرح می‌شود، تصریح کرد: «تا زمانی که من در این سمت مسئول هستم، از برگزاری کرسی‌های آزاد‌اندیشی در این دانشکده استقبال می‌کنم، تا افراد صاحب‌نظر در هر دو طیف پاسخگوی سوالات دانشجویان باشند».

دکتر افضل‌السادات حسینی، دبیر علمی دومین همایش گفت: «جایگاه و نقش مادر دغدغه همه ما است و امیدوارم که در این همایش بتوانیم آغازگر یک حرکت در این زمینه باشیم و برگزاری این همایشنقطه عطفی در جامعه باشد».

وی افزود: «مادر را همیشه مظهر عشق جاودانه می‌دانیم، که هرگز رنگ خود‌خواهی در آن نیست و تنها عاشقی است که وجود خود را نثار فرزند می‌کند. اما سوال این است که آیا مادر را می‌توانیم همیشه محصور در عاطفه قرار دهیم و از این زاویه به بحث مادری بپردازیم».

دبیر علمی دومین همایش خاطر نشان کرد: «هرچند مفهوم عشق و ایثار با مفهوم مادری گره خورده است، اما مفهوم مادری را باید با نگاه جامع‌تر و وسیع‌تری ببینیم و پردازش کنیم که امیدوارم در این همایش این اتفاق بیفتد. همه تلاش ما بر این بود که همه ابعاد را درباره مفهوم مادری مورد توجه قرار دهیم».

دکتر حسینی، بازآفرینی مفهوم مادری، آگاهی بخشی به جامعه در مورد تکریم جایگاه مادر و زمینه‌‌سازی برای آموزش‌های لازم برای مادران را از اهداف برگزاری این همایش توصیف کرد و گفت: «برای این همایش ۷۴ مقاله به صورت پوستر و تعداد دیگری را به صورت شفاهی پذیرفته‌ایم و در کنار ارائه مقالات نشست‌های تخصصی برگزار خواهد شد».

دکتر غلامعلی افروز، استاد ممتاز دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی با بیان اینکه خانواده تنها نهاد فطری، طبیعی، بی‌بدیل و جاودانه انسان است، گفت‌: «از نگاه جامعه شناسان گفته می‌شود خانواده یکی از نهادهای مهم اجتماعی است، این سخن ظلم به خانواده است. خانواده نهاد آفرین است و همه نهادها برای خانواده ایجاد می‌شوند».

وی افزود: «در سایه آرامشی که مادران پیدا می‌کنند خانواده مملو از عطوفت می‌شود. مادران ترسیم‌گران مسیر سعادت، رشد و شکوفایی وجود فرزندان هستند».

دکتر افروز با تاکید بر اینکه اگر برای تربیت ۱۰ سهم قایل شویم ۹ سهم برای مادر است، خاطر نشان کرد: «قوام و دوام هر خانواده به حضور پویا، آرامش‌بخش و آرامش‌آفرین مادر است. اگر مادر نباشد پدر نمی‌تواند آن دوام خانواده را به گونه‌ای که بایسته است، ایجاد کند».

استاد ممتاز دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی با عنوان اینکه همه باید برای خانواده تلاش کنیم و با اشاره به اصل نهم قانون اساسی گفت: «باید بدانیم که قوانین عرشی، آموزه‌های قرآنی، فطرت، معنویت و منطق بر عقلانیت استوار است و مهم آن است که ما چگونه این قوانین را خوب بفهمیم، تببین و مطلوب تفسیر کنیم».

وی تصریح کرد: «جایگاه مادر مهم‌ترین جایگاه در گستره هستی است و همه ارزش‌های الهی برای تحکیم این جایگاه است. انسان در گستره حیات نقش‌ها و جایگاه‌های متفاوتی دارد. اما مهم مطلوب ترین جایگاه که با فطرت انسان سازگاری دارد، زوجیت است».

در این همایش آیت‌اله محمد موسوی بجنوردی نیز با تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و مدح جایگاه والای ایشان، سخنانی درباره مسائل حقوقی زنان ارائه کرد. هم‌چنین مهندس غلامرضا محمدی، مدیر عامل بنیاد فرهنگی مادر به تببین فعالیت‌های این بنیاد و جایگاه مادر پرداخت و در ادامه نشست‌های تخصصی برگزار شد.

دومین همایش ملی جایگاه و نقش مادر، ۱۶ و ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی برگزار می‌شود.


نظر شما :