شهردار تهران در دیدار با اعضای هیأت علمی دانشکده جغرافیا:
اساس کار ما باید فعالیتهای علمی، مطالعات و پژوهشهای عمیقتر باشد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر نجفی، گفت: «در این نشست مسائل زیادی میتواند در ارتباط با شهر تهران مطرح و بحث شود. کلان شهری مانند تهران که تا چند سال دیگر در تعریف جهانی به یک ابر شهر تبدیل میشود، طبیعی است که با همه مسائل و تخصصها ارتباط پیدا میکند».
وی افزود: «همه مشکلات شهری برای ما ملموس است و در زندگی روزمره آن را درک میکنیم و خواهان رفع این مشکلات و معضلات هستیم. در این شکی نیست که اگر بخواهیم شهری را به یک شهر زیستپذیر تبدیل کنیم و شهری را ایجاد کنیم که در یک معنای حداقلی انسانمحور باشد و برای شهروندان دو مؤلفه مهم آسایش و آرامش را به همراه بیاورد، با مشکلات فراوانی مواجه هستیم و در این دو بخش آرامش و آسایش نتوانستهایم شرایط مناسب را فراهم آوریم هرچند که زحمات زیادی هم کشیده شده است».
شهردار تهران در ادامه خاطر نشان کرد: «اگر بخواهیم یک چنین شرایطی را فراهم کنیم و شهر را از وضعیت فعلی به یک وضعیت مطلوب برسانیم، قطعاً اساس کار باید فعالیتهای علمی، مطالعات و پژوهشهای عمیقتر باشد».
دکتر نجفی تصریح کرد: «اگر بخواهیم تصمیمها یک بعدی گرفته نشوند و با جامعیت همراه باشند، باید مبتنی بر علم، مطالعه و تخصص قرار گیرند و برای اداره شهر تهران تخصصهای مختلفی مورد نیاز است. در این زمینه ما از انتقاد و راهنمایی متخصصین استقبال میکنیم. همه ما به دلیل زندگی در شهر تهران مسئول هستیم و باید در قبال این مسئولیت به مسائل پیرامون خود فکر کنیم و با تلاش و ایدهپردازی نظریات جدیدی را در جهت رفع مشکلات ارائه دهیم و البته امیدوارم که شهرداری تهران به اندازه کافی به بلوغ و عقل علمی دست یافته باشد تا ازاین نظرات به خوبی استفاده وآنها را سازماندهی بکند».
وی افزود: «ما در برنامههای خود به این مسئله توجه کردهایم و اعضای تیمی که در حال حاضر در شهرداری فعالیت میکنند یک تیم تخصصی هستند. تصمیمگیری در مورد شهر تهران شاید به ظاهر آسان باشد، اما برای اتخاذ سادهترین تصمیمها شهرداری تهران باید از پیچیدهترین مطالعات و کارهای تخصصی و کارشناسی استفاده کند».
شهردار تهران با اشاره به اینکه سیاست ما بر این است که دیگر قراردادهای فردی منعقد نکنیم، عنوان کرد: «به جای بستن قرارداد با افراد که در گذشته باب بوده و تجربههای ناموفقی را به همراه آورده است، در نظر داریم تا از این به بعد قراردادها با نهادهای علمی و حقوقی منعقد شود».
دکتر نجفی با تاکید بر اینکه زمینه برای همکاری و فعالیت بسیار است، گفت: «درباره دروس جغرافیا از مدرسه تا دانشگاه بهدلیل نبودن آشنایی کافی جفا شده است. در حال حاضر مسئله جغرافیا چه در بخش آموزشی کشور و چه در بخش اجرایی باید جدی گرفته شود و به همت فعالیتهای جغرافیایی است که میتوان خیلی از تصمیمات را درستتر اتخاذ کرد».
به گفته وی سه موضوع استراتژیک که باید تصمیمسازان و تصمیمگیران را نسبت به آن قانع کرد؛ مدیریت یکپارچه شهری، مدیریتها و یا حکومتهای محلی و بحث منابع پایدار برای شهرها است.
شهردار تهران از حرکت به سمت شهر هوشمند با همکاری وزارت ارتباطات و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای حل مسائل و مشکلات شهری خبر داد.
دکتر ابراهیم مقیمی، رئیس دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران نیز در این نشست با اشاره به کسب موفقیت دانشکده جغرافیا در ارزیابی کیو اس گفت: «این دانشکده توانست در این ردهبندی بین رتبه ۱۵۱ تا ۲۰۰ و بعد از دپارتمان دانشکده جغرافیای فلوریدای جنوبی در آمریکا قرار گیرد».
وی افزود: «باید اذعان داشت کشورهای پیرامون هیچکدام در این ردهبندی قرار نگرفتهاند و این دستاورد بزرگی است که باید مورد اهمیت قرار داده شود. در حال حاضر بحث بینالمللی بودن و فعالیت گستردهتر کردن در این حیطه برای دانشکده مهم است.دانشجویان خارجی که با این ردهبندی ها آشنایی دارند بر مبنای آن دانشکدهها را انتخاب میکنند».
دکتر مقیمی خاطر نشان کرد: «این توفیقی که در سطح ملی به دست آمده، محصول کار و تلاش همه همکاران است. دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران برند بینالمللی لازم را کسب کرده است و این باعث اعتبار دانشگاه تهران و همچنین شهر تهران است».
رئیس دانشکده جغرافیا تصریح کرد: «همکاران ما در دانشکده جغرافیا میتوانند بازوان مطالعاتی، تحقیقاتی، سیاستگذاری و فکری شهرداری شوند. اگر در نظر است اتاق فکری و یا اتاق آیندهای در شهرداری به وجود آید، بهتر است از این پتانسیل استفاده شود».
وی در ادامه بیان کرد: «ما خشنودیم از اینکه یک شخصیت ارزشمند علمی در رأس شهرداری قرار گرفته و دانشگاه را به خوبی میشناسد. دانشکده جغرافیا در کنار پردیس هنرهای زیبا با شهرداری دست مودت میدهد تا با همکاری هم بتوانیم شهر تهران را به سمت یک شهر ایدهآل و مطلوب پیش ببریم».
دکتر شاهین حیدری، رئیس پردیس هنرهای زیبا هم در این نشست با اشاره به همکاری دانشگاهیان در عرصه مدیریت شهری گفت: «این نشان میدهد که شهرداری تعامل خاصی با دانشگاه دارد. با توجه به امکاناتی که در پردیس هنرهای زیبا وجود دارد ما آمادگی هرگونه همکاری در جهت بازسازی شهری و ارائه خدمات در این زمینه را داریم».
در این نشست اعضای هیأت علمی دانشکده جغرافیا به بیان دیدگاهها، ایدهها و پیشنهادهای خود پرداختند و ارائه گزارش پیشرفتهای آموزشی و پژوهشی دانشکده جغرافیا، تشریح جایگاه دانشکده در ردهبندی بینالمللی، استفاده از تجارب، طرح و ایدههای اعضای هیأت علمی دانشکده در شهرداری، ارائه پیشنهاد درباره رفع معضلات شهری، شرایط زیست محیطی و آلودگی هوا از جمله مسائلی بود که مطرح شد.
نظر شما :