هفته فرهنگی کوبا در ایران با حضور سفرای ۹ کشور در دانشکده مطالعات جهان آغاز شد

۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | ۱۷:۵۶ کد : ۵۳۶۰ اخبار اخبار برگزیده اخبار توسعه‌ای
تعداد بازدید:۷۴۷۹
هفته فرهنگی کوبا در ایران با حضور دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران؛ الکسیس باندریچ وگا، سفیر جمهوری کوبا؛ سفیر اسپانیا و سفرای کشورهای آمریکای لاتین، یکشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ افتتاح شد.
هفته فرهنگی کوبا در ایران با حضور سفرای ۹ کشور در دانشکده مطالعات جهان آغاز شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده مطالعات جهان، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، سخنران مراسم افتتاحیه هفته فرهنگی کوبا در ایران، ضمن خوشامد‌گویی به سفرا و میهمانان کشورهای آمریکای لاتین به ویژه سفیر کوبا گفت: «برای نسل ما، کوبا فراتر از یک کشور معمولی است. فیدل کاسترو، رئیس جمهور پیشین کوبا، به عنوان نماد ملتی که به دنبال تحقق خواسته‌های ملتش بود و علیه استبداد مبارزه می‌کرد برای مردم ایران به خوبی شناخته شده است».

رئیس دانشگاه تهران در ادامه به پیوند دیرینه میان ملت ایران و کوبا اشاره کرد و گفت: «پیوند میان ایران و کوبا پس از انقلاب اسلامی جنبه دیپلماتیک و رسمی پیدا کرد و این روابط در این سال‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله دانشگاهی و تبادل استاد و دانشجو گسترش یافت».

رئیس دانشگاه تهران به اهمیت برگزاری مراسم فرهنگی در دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: «این مراسم فرصت مغتنمی برای شناخت فرهنگ‌ها، سنت‌ها، عادات و توانمندی‌های کشورهای مختلف و زمینه مناسبی است تا مقامات دیپلماتیک کشورهای مختلف آشنایی بیشتری با مردم ایران و دانشگاه تهران پیدا کنند».

وی همچنین دانشگاه را برای معرفی فرهنگ یک ملت و کشور مهم خواند و تاکید کرد: «دانشگاه‌ها به عنوان مراکز علمی بر پایه یافته‌های پژوهشی و دانشی می‌توانند دقیق‌ترین تعریف را از فرهنگ و مشخصه‌های یک ملت ارائه کنند».

رئیس دانشگاه تهران آمادگی دانشگاه تهران را برای مشارکت و تبادل دانش و اطلاعات با دانشگاه‌های مختلف دنیا در راستای دوستی طبیعی میان ملت ایران و کشورهای لاتین اعلام کرد.

دکتر نیلی احمدآبادی روابط ایران و آمریکای لاتین را روابطی بر پایه دوستی و صلح توصیف کرد و گفت: «اگرچه از لحاظ تبادل اقتصادی و فرهنگی و آموزشی آن‌گونه که باید تبادلات صورت نگرفته، اما از لحاظ اجتماعی قرابت زیادی بین مردم ایران و آمریکای لاتین وجود دارد».

در ادامه سخنرانی، رئیس دانشگاه تهران به صورت مختصر به برنامه‌های پنج‌ساله این دانشگاه اشاره کرد و برگزاری چنین مراسمی را هم‌سو با دو محور اصلی این برنامه یعنی بین‌المللی شدن و مسئولیت اجتماعی دانست و توضیح داد: «علم مرز جغرافیایی نمی‌شناسد، زیرا علم یکی از بهترین دیپلماسی‌هاست. زبانی که ملت‌ها می‌توانند به خوبی با هم حرف بزنند، علم و دانش است و دانشگاه‌ها باید در این زمینه پیشگام باشند».

رئیس دانشگاه تهران کارآفرینی را یکی از سه مأموریت اصلی برنامه پنج‌ساله دانشگاه تهران خواند و گفت: «بحث اشتغال بحث بسیار مهمی است و دانشگاه باید هم به فکر شغل فارغ‌التحصیلان باشد و هم به نوع آن فکر کند، امروز محتوای کسب و کار جدید دغدغه دانشگاه‌هاست».

در ادامه، دکتر نیلی احمدآبادی به اهمیت ایجاد پارک علم و فناوری در دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: «توسعه این پارک به همه بخش‌های دانشگاه یکی از موضوعاتی است که تصور می‌شود می‌تواند کارآفرینی را در دانشگاه تهران ایجاد کند».

در پایان رئیس دانشگاه تهران آمادگی این دانشگاه را برای همکاری بین‌دانشگاهی با کشورهای آمریکای لاتین اعلام کرد.

سخنران دیگر افتتاحیه برنامه هفته فرهنگی کوبا، آلکسیس باندریش وگا، سفیر جمهوری کوبا، به صورت مختصر به تاریخ و سپس به سیاست خارجی کوبا و عضویت این کشور در سازمان‌های بین‌المللی اشاره کرد و در رابطه با سیاست خارجی کوبا گفت: «احترام به استقلال و حاکمیت ارضی کشورهای جهان مهم‌ترین اصل در قانون اساسی کشور ما است. مبارزه با استکبار هم جزئی از سیاست‌های کشور کوبا است».

سفیر جمهوری کوبا، در ادامه از سیاست‌های خصمانه ایالت متحده علیه انقلاب کوبا و تلاش‌های بی‌نتیجه این کشور در نیم قرن برای براندازی دولت کوبا اشاره کرد و در زمینه سیاست اعمال تحریم ایالت متحده گفت: «کوبا به شدت سیاست‌های یک‌جانبه ابرقدرت‌ها علیه هر کشوری در جهان را محکوم می‌کند».

وی در رابطه با انرژی هسته‌ای گفت: «داشتن انرژی هسته‌ای برای استفاده صلح‌آمیز حق هر ملتی در جهان است و هیچ کشوری حق سلب آن را از سایر کشورها ندارد».

در ادامه، سفیر جمهوری کوبا از تحریم‌های ظالمانه و یک‌طرفه ایالت متحده و مشکلات اقتصادی و معیشتی که این تحریم‌ها برای کوبا در این نیم قرن ایجاد نموده است سخن گفت و از اتخاذ همین تصمیمات علیه ایران و ونزوئلا یاد کرد.

باندریش وگا، سفیر جمهوری کوبا، همچنین از جمهوری اسلامی برای حمایت از کوبا در سازمان ملل در مقابله با اعمال فشار و تحریم علیه دولت و ملت کوبا تشکر کرد.

در ابتدای مراسم، دکتر مریم حق روستا؛ مؤسس و مدیر رشته مطالعات آمریکای لاتین دانشکده مطالعات جهان ضمن خوش‌آمدگویی از طرف رئیس دانشکده به سفیر کوبا و میهمانان داخلی و خارجی شرکت‌کننده در مراسم، به صورت مختصر از تاریخ اکتشاف آمریکای لاتین و سپس کوبا سخن گفت.

وی سپس ضمن اشاره به اهمیت کوبا از لحاظ فرهنگی و استراتژیکی در قاره آمریکا و جهان گفت: «کوبا نقطه برخورد تمدن‌های بومی آمریکا و تمدن‌های اروپایی، آفریقایی، شمال آمریکا و حتی آسیایی است و فرهنگی غنی متاثر از تمامی این فرهنگ‌ها و تمدن‌ها در کوبا گسترش می یابد».

مؤسس رشته مطالعات آمریکای لاتین دانشکده مطالعات جهان در پایان از روابط دانشگاهی میان ایران و کوبا که از سال ۱۳۸۰ آغاز شده، سخن گفت و افزود: «این روابط با تبادل دانشجو میان دانشگاه تهران و دانشگاه هاوانا صورت گرفت و امروز اعضای اصلی گروه مطالعات امریکای لاتین مطالعات جهان و گروه زبان وادبیات اسپانیایی دانشگاه تهران از فارغ التحصیلان دانشگاه هاوانا هستند».

برنامه هفته فرهنگی کوبا در روزهای ۱۴ و ۱۵ اسفندماه با برنامه‌های مختلف فرهنگی در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان ادامه دارد.

سفرای شرکت‌کننده در برنامه هفته فرهنگی کوبا خِرمَن اُرتگا، سفیر جمهوری اکوادور؛ والتر یانز، کاردار دولت چند میلتی بولیوی؛ ماریو بارکرو، سفیر نیکاراگوئه؛ خسوس گونزالس، سفیر ونزوئلا؛ لوئیس نیکولاس، سفیر آرژانتین؛ لوپس بوسکوتس، سفیر اسپانیا؛ آلفونزو زگبه، سفیر مکزیک؛ ایگناسیو لیانوس، سفیر شیلی؛ استین من، سفیر اروگوئه بودند.

برگزاری هفته متعدد فرهنگی کشورهای امریکای لاتین جز برنامه‌های این رشته مطالعاتی است که با هفته فرهنگی سایر کشورها ادامه دارد.


( ۴ )

نظر شما :