تشریح یافته‌های باستان‌شناسی استان کردستان توسط اعضای هیأت حفاری دانشگاه تهران

تعداد بازدید:۱۲۳۸
نشست تخصصی بررسی مطالعات باستان‌شناسی انجام شده استان کردستان با محوریت مطالعات صورت گرفته در مریوان، هفتم اسفند ۱۳۹۶ با حضور استادان، دانشجویان و علاقه‌مندان این حوزه و دکتر حسن کریمیان، دکتر موچشی و معصومیان، اعضای هیأت حفاری، در تالار کمال دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از دانشکده ادبیات و علوم انسانی، در ابتدای این نشست دکتر حسن کریمیان، سرپرست هیأت حفاری، ضمن بیان علت انتخاب منطقه مطالعاتی، با تاکید بر اهمیت محوطه برای کاوش به تشریح یافته‌های فرهنگی پرداخت.

وی گفت که بعد از عقد تفاهم‌نامه همکاری مشترک ده‌ساله بین میراث فرهنگی استان کردستان و دانشگاه تهران، کاوش این محوطه آغاز شده است.

استاد دانشگاه تهران علت اصلی انتخاب این منطقه را اهمیت فرهنگی و حضور چند صد ساله خاندان اردلان در آن و نقش آنها در گسترش و فرهنگ اسلامی در این منطقه و مناطق همجوار دانست و از تخریب انسانی بسیار گسترده در چند دهه گذشته توسط افراد حقوقی و حقیقی به شکل‌های مختلف از قبیل طرح توسعه دانشگاه آزاد آن شهر، برداشت نامتعارف از معدن سنگ، ساخت و ساز پراکنده از طرف سازمان‌ها و نهادهای دولتی و نیز خاک‌برداری افراد سودجو و غیر مجاز سخن گفت.

دکتر کریمیان به اهمیت استراتژیک محوطه و جایگاه ویژه آن در غرب ایران و محیط گردشگری فرهنگی منحصر به فرد آن اشاره کرد که منجر به اشتغال پایدار در منطقه می‌شود.

سرپرست هیأت حفاری با بیان اصول اولیه و بنیادی کاوش (مقدمات، تأمین هزینه‌ها، جا و مکان کاوش، ثبت و ضبط و مستند سازی و معرفی یافته‌ها و...) بر لزوم تشکیل کارگروه‌هایی برای واکاوی و معرفی همه‌جانبه یافته‌های فرهنگی در حوزه رسانه و تبلیغات تاکید کرد و افزود: «یکی از اتفاقات تأثیرگذار این کاوش، آموزش یافته‌ها توسط کارشناسان محل برای اقشار مختلف مردم، اعم از دانش‌آموزان و دانشجویان بوده است».

در ادامه‌، محمودی، مشاور نماینده مجلس شهر مریوان، در سخنان خود از حمایت همه‌جانبه مسئولان استان از همکاری دانشگاه تهران با میراث فرهنگی کردستان خبر داد و بر پشتیبانی لجستیکی این کار فرهنگی تاکید کرد.

دکتر موچشی، از اعضای هیأت حفاری، گزارش مفصلی از بررسی میدانی باستان‌شناسی منطقه ارائه کرد و گفت: «این منطقه از عصر پارینه‌سنگی تا دوره‌های معاصر دارای آثار ارزشمند فرهنگی بوده است و در دنیا کمتر منطقه‌ای وجود دارد که این چنین نشانه‌های فرهنگی پیوسته‌ای داشته باشد».

در پایان جلسه، معصومیان، دانشجوی دکتری رشته باستان شناسی، گزارش مفصلی از یافته‌های قومیتی باستان‌شناسی در این منطقه ارائه کرد.


( ۱ )

نظر شما :