پاسخ دانشگاه تهران به «خبر ویژه» کیهان

۳۰ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۰:۲۰ کد : ۵۲۸۶ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۸۶۳۲
روزنامه کیهان در ستون «خیر ویژه» خود اقدام به شبهه‌‌افکنی در اصلاح قانونی اساسنامه مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی دانشگاه تهران کرده بود. دانشگاه تهران در پاسخ به ادعاهای مطرح شده در مطالب منتشره کیهان، جوابیه‌‌ای برای کیهان ارسال کرده است.متن جوابیه به این شرح است:

روزهای جمعه ۲۰ و چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ «کیهان» اقدام به انتشار دو مطلب آشفته با ادبیاتی غیرحرفه‌ای و به دور از عرف دانشگاهی تحت عناوین «کارشکنی عناصر نفوذی علیه مرکز مطالعات انقلاب اسلامی» و «کارشکنی مدیریت دانشگاه تهران علیه مرکز مطالعات انقلاب اسلامی» کرده که اطلاعاتی بر خلاف واقع به خوانندگان محترم ارائه می‌دهد. دانشگاه تهران ضمن استقبال از انتقادات مشفقانه و سازنده، توضیحات زیر را جهت تنویر افکار عمومی و روشن شدن ابعاد ادعاهای مطرح‌شده در مطالب مذکور به اطلاع مخاطبان فهیم می‌رساند.

۱. کلیات تأسیس مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۶ به تصویب هیأت امنای دانشگاه تهران رسیده و اساسنامه این مرکز در زمان تأسیس فقط به تصویب هیأت‌رئیسه وقت دانشگاه رسیده است، اما از آنجا که اساسنامه مزبور دارای اشکالات شکلی و محتوایی متعددی بود، هیأت‌رئیسه کنونی دانشگاه بر اساس وظایف و اختیارات خود و با توجه به تقاضای سایر دانشکده‌های ذیربط جهت مشارکت علمی و پژوهشی، با هدف بهبود و افزایش کیفیت و ارتقای جایگاه علمی و گسترش فعالیت‌های ملی و بین‌المللی مرکز، اساسنامه آن را بازنگری و اصلاح نموده است.

۲. از آنجا که ارتقای جایگاه بین‌المللی دانشگاه و حضور مؤثر در چرخه تولید علم و فناوری جهانی، نوآوری و حرکت به سوی دانشگاه ایده‌پرداز، کارآفرین و ارتقا جایگاه اخلاق و مسئولیت‌پذیری اجتماعی رئوس برنامه سوم راهبردی دانشگاه است، طبعاً برای تحقق آنها بازنگری و اصلاح و روزآمدسازی برنامه‌های مراکز و مؤسسات علمی و پژوهشی دانشگاه یک ضرورت و امری طبیعی است. همچنانکه در همین جهت در اساسنامه اصلاح‌شده مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی نه تنها همچون گذشته از ظرفیت و توانمندی دانشکده حقوق و علوم سیاسی استفاده شده، که ظرفیت و توانمندی‌های دانشکده‌های الهیات و معارف اسلامی، علوم اجتماعی، معارف و اندیشه اسلامی، ادبیات و علوم انسانی و مطالعات جهان که هریک دارای استادانی برجسته و متخصص در حوزه مطالعات تاریخ و انقلاب اسلامی هستند، نیز بدان افزوده شده و رؤسای دانشکده‌های یادشده نیز جز شورای سیاستگذاری این مرکز قرار گرفته‌اند. افزون بر این، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران نیز در اساسنامه اصلاحی در شمار اعضای شورای یادشده قرار گرفته است. از این‌رو، ادعای «انتزاع آن از رشته علوم سیاسی و تبدیل آن به یک گروه فرعی در دانشکده معارف» از سوی آن رسانه نادرست و بی اساس است.

۳. در پاسخ به ادعای «جلوگیری از جذب دانشجوی فوق‌لیسانس و دکتری» در این مرکز نیز باید گفت که بر اساس سیاست کلی دانشگاه تهران، مراکز پژوهشی صرفاً از مسیر دانشکده‌ها امکان جذب دانشجو دارند و از این‌رو مرکز مطالعات عالی انقلاب اسلامی از این پس دانشجویان مورد نیاز خود را از طریق دانشکده معارف و اندیشه اسلامی و دیگر دانشکده‌های پشتیبان به صورت میان رشته‌ای جذب خواهد نمود.

۴. اساسنامه پیشین، فاقد تعیین مدت دوره مدیریتی برای رئیس مرکز بوده که این ضعف آشکار، در اساسنامه جدید اصلاح‌شده و بر اساس مقررات مصوب دانشگاه تهران، که حداکثر زمان مدیریت برای مدیران دانشگاه را تنها دو دوره سه ساله می‌‌داند، این ابهام نیز برطرف شده و ضمن تقدیر از زحمات دست اندرکاران پیشین مرکز، مدیری باتجربه و توانمند را به ریاست آن برگزیده است.

۵. با توجه به اینکه یکی از راهبردهای اساسی دانشگاه تهران رعایت اخلاق حرفه‌ای و مسئولیت‌پذیری اجتماعی است، به روزنامه محترم کیهان یادآوری می‌نماید که در مقام منتقد، نیازی به استفاده از ادبیات توهین‌آمیز همراه با وارد ساختن انواع اتهامات نیست و قطعاً این شیوه همچون گذشته راهگشا نخواهد بود. بدیهی است دانشگاه حق خود را برای پیگیری اهانت‌ها و اتهاماتی که کیهان بر مسئولان دانشگاه وارد ساخته است، از طریق مراجع صالحه محفوظ می‌داند.

با توضیحات فوق و اکنون که وارد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی شده‌ایم، امیدواریم علاقه‌مندان و دلسوزان انقلاب اسلامی و پیشرفت میهن عزیزمان، دانشگاه را یاری دهند تا این مرکز، شأن علمی خود را به گونه‌ای که شایسته عظمت انقلاب، شکوه ایران‌زمین و جایگاه دانشگاه تهران است، ارتقا بخشد.


( ۴۰ )

نظر شما :