دیدار رئیس دانشگاه تهران با استاد پیشکسوت ادبیات، فلسفه و تاریخ دانشگاه تهران

۰۲ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۴:۰۳ کد : ۵۱۶۲ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۳۹۶۷
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه با دکتر مهدی محقق، استاد پیشکسوت ادبیات، فلسفه و تاریخ دیدار کرد.
دیدار رئیس دانشگاه تهران با استاد پیشکسوت ادبیات، فلسفه و تاریخ دانشگاه تهران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در این دیدار دکتر نیلی احمدآبادی، ضمن ابراز خرسندی از دیدار با استاد محقق، برنامه‌های دانشگاه تهران برای ارتقای وضعیت علوم انسانی و ادبیات فارسی را تشریح کرد.

دکتر مهدی محقق نیز در این دیدار، ضمن بیان خاطراتی از دوران تحصیل و سال‌های خدمت در دانشگاه تهران، دیدگاه‌های خود را درباره وضعیت زبان و ادبیات فارسی و تاریخ اسلام در دانشگاه عنوان و توصیه‌هایی برای ارتقای این حوزه‌های علوم انسانی ارائه کرد.

دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی، دکتر سید احمدرضا خضری، مشاور رئیس دانشگاه و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و دکتر حسن حضرتی، سرپرست دانشکده ادبیات و علوم انسانی، رئیس دانشگاه تهران را در این دیدار همراهی می‌کردند.

مهدی محقق سال ۱۳۰۸ شمسی در مشهد به دنیا آمد. وی پس از تحصیلات مقدماتی، علوم حوزه‌ای را در مشهد و تهران تا حد اجتهاد گذراند. پس از اخذ کارشناسی از سال ۱۳۳۰ تا ۱۳۳۹ به دبیری دبیرستان‌ها و اداره بخش نسخ خطی کتابخانه ملی فرهنگ پرداخت. در ۱۳۳۷ دکترای الهیات و معارف اسلامی را به پایان رساند و سال ۱۳۳۸ دکترای زبان و ادبیات فارسی را اخذ کرد. در ۱۳۳۹ به دانشیاری دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزیده شد و سال ۱۳۴۶ به درجه استادی ارتقا یافت.

استاد محقق، نویسنده، علامه، ادیب، فقیه، مجتهد، نسخه پژوه و پژوهشگر تاریخ پزشکی اسلامی، مصحح و شارح کتب ادبی و فلسفی و فقهی، استاد بازنشسته دانشگاه تهران است. وی از سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۷ مدیرگروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران بود و به مدت دو سال به‌عنوان استاد میهمان در دانشگاه لندن و به مدت هشت سال به تناوب در دانشگاه مک‌گیل کانادا به تدریس پرداخت. دکتر محقق سال ۱۳۴۷ شعبه مؤسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مک‌گیل را در تهران تأسیس کرد.

او عضو و رئیس انجمن استادان زبان و ادبیات فارسی و عضو هیأت امنای انجمن فلسفه ایران، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و مشاور علمی و عضو هیأت امنای بنیاد دایره‌المعارف اسلامی و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی بوده است.

از جمله آثار استاد محقق می‌توان به بستان‌الاطباء، بیست گفتار در مباحث فلسفی و کلامی، تأثیر قرآن در اشعار ناصرخسرو، تحلیل اشعار ناصر خسرو، ترجمه شرح منظومه غررالفرایر سبزواری، تصحیح کتاب «مفتاح الطب و منهاج الطلاب»، تعلیقات، مقدمه و تصحیح اشترنامه عطار، تعلیقات، مقدمه و تصحیح وجوه قرآن تفلیسی، شرح الهیات شفا ملأ مهدی نراقی، شرح باب حادی عشر علامه حلی، شرح مشکلات و مقدمه بر ۱۵ قصیده از ناصرخسرو، شیعه در حدیث دیگران، فیلسوف ری محمدبن زکریای رازی، مقدمه در شرح احوال و آثار و افکار السیره الفلسفیه رازی، مقدمه و فرهنگ لغات لسان التنزیل، وجوه قرآن و یادنامه ادیب نیشابوری اشاره کرد.


( ۲ )

نظر شما :