یادبود نود و سومین سالگرد زادروز استاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، همزمان با نود و سومین سالگرد زادروز استاد فقید دکتر محمد ابراهیم باستانی پاریزی، چهره ماندگار تاریخ و ادبیات ایران، مراسمی با همکاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی و شرکت ملی صنایع مس کرمان، چهارم دی ۱۳۹۶ با حضور چهرههای برجسته فرهنگی و هنری، در تالار فردوسی این دانشکده برگزار شد.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی با حضور در این مراسم، از دکتر باستانی پاریزی بهعنوان افتخاری برای دانشگاه تهران، که هم دانشجو و هم استاد این دانشگاه بوده است، یاد کرد و گفت: «ایشان مسئولیت اجتماعی را در کنار آموزش و پژوهش مهم میدانست و بر این نکته تاکید داشت که باید به آنچه در اطراف و جامعه میگذرد توجه داشت و اثری فراتر از علم بر جای گذاشت».
رئیس دانشگاه تهران گفت: «مرحوم باستانی پاریزی جز دانشمندان حوزه مسئولیت اجتماعی است که سالها پیش از طرح دانش دانشگاه تهران، با نوشتن مقالهای تحت عنوان (طرحهای بزرگ و مردان بزرگ) در روزنامه اطلاعات، حمایت کرد و گسترش این طرح مدیون خوشفکری ایشان است».
وی عملکرد دکتر باستانی را در حوزه تاریخ را حرکت از برج عاج به عرصه اجتماع توصیف کرد و گفت: «دکتر باستانی پاریزی پای مردم عادی را به تاریخ باز کرد و سهم آنان را در ساختن فرهنگ و تمدن ایران زمین پررنگتر کرد».
دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به جایگاه رفیع زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران افزود: «نوشتن تاریخ به زبان شیوای فارسی توسط مرحوم باستانی پاریزی مهمترین خدمت ایشان به جامعه علمی کشور بود، و نیز امیدواریم طبق توافق انجامشده دانشکده ادبیات و علوم انسانی با شرکت ملی صنعت مس کرمان، به دانشجویان رشته تاریخ بورسیهای تحت عنوان (جایزه باستانی) تعلق گیرد».
دکتر حسن حضرتی، سرپرست دانشکده ادبیات، ضمن خوشامدگویی به مهمانان مراسم، از جایگاه والای مرحوم باستانی پاریزی در حوزه تاریخ سخن گفت و از آن مرحوم بهعنوان استاد حامی پژوهشگران و دستگیر تازهکارها یاد کرد.
سرپرست دانشکده ادبیات، از دانش تاریخ بهعنوان دانشی که در قرآن بسیار از آن یاد شده است، یاد کرد و گفت: «دانشی که توجه به آن عبرت، سعادت و رستگاری بههمراه دارد».
وی در ادامه بیان کرد: «در دورهای که تاریخ سازی رایج است، باید با سلاح علم از این مهم پاسداری کرد. دکتر حضرتی از اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان تاریخ در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکتری خبر داد که با همکاری و حمایت شرکت صنعت مس منطقه کرمان بزودی میسر میشود».
در ادامه مهندس احمد مرادعلیزاده، رئیس شرکت ملی صنایع مس سرچشمه کرمان با اشاره به پیشگفتار کتاب «حماسه کویر» مرحوم باستانی پاریزی گفت: «تاریخ مس با تاریخ کویر همبستگی دیرینه دارد. آن مرحوم منابع نفت و مس را موهبتی ملی میدانست که نصیب ایران شده است و روزی تمام میشود و باید آنرا دریابیم».
مهندس مرادعلیزاده در ادامه صحبتهای خود، بر هوشمندی و آیندهنگری مرحوم باستانی تاکید کرد و افزود: «دکتر باستانی پاریزی نام زادگاه خود را زنده کرد و تاریخ اجتماعی دوران معاصر وامدار ایشان است».
در پایان مراسم ضمن تقدیر از چهرههای برجسته فرهنگی و هنری، سه قطعه موسیقی توسط ارکستر ملی ایران اجرا شد و از آهنگ باستانی به خوانندگی شهرام ناظری رونمایی شد.
نظر شما :