مراسم تکریم و معارفه مدیرکل حراست دانشگاه تهران برگزار شد

۱۳ مهر ۱۴۰۴ | ۱۱:۵۸ کد: ۵۰۰۹۵ اخبار اخبار ستادی خبر
تعداد بازدید: ۴۵۳۳
مراسم تکریم و معارفه مدیرکل حراست دانشگاه تهران ۱۲ مهرماه ۱۴۰۴ با حضور رئیس دانشگاه تهران، مدیر کل حراست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس کل حراست استان تهران و جمعی از اعضای هیأت رئیسه دانشگاه معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمدحسین امید، رئیس دانشگاه تهران، در این آئین با اشاره به درگذشت تلخ یکی از دانشجویان دانشکدگان فنی، این حادثه را به جامعه دانشگاهی تسلیت گفت و از همراهی و همدردی دانشجویان و مدیریت دانشگاه در این واقعه تقدیر کرد.
وی با تشکر از خدمات مدیرکل سابق اداره کل حراست دانشگاه، عملکرد این اداره کل در «جنگ ۱۲ روزه» را متعهدانه و مدبرانه خواند و افزود: «این دوره، محک خوبی برای تعهد مدیرکل و همکاران این مجموعه بود».
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به شرایط ویژه کنونی خاطرنشان کرد: «در این ۴۸ سال انقلاب، همواره کشور درگیر شرایط حساسی بود، اما شرایط امروز منطقه بسیار پیچیده شده و اتفاقات بسیار عمیقی در حال شکل‌گیری است».
وی افزود: «جنگ ابرقدرت‌ها به نوعی شروع شده و ما را هم در این بازی قرار داده‌اند. شرایط کنونی به مراتب از زمان جنگ تحمیلی مشکل‌تر و پیچیده‌تر است. تغییرات امروز و بحث‌های بین اروپا و آمریکا و رقابت آنها بر سر خاورمیانه، شرایط بسیار حساس و نگران‌کننده‌ای را رقم زده و همه باید مراقب باشیم و برای هر شرایطی آمادگی لازم را داشته باشیم».
دکتر امید با اشاره به حادثه دانشکدگان فنی گفت: «هر اتفاقی در دانشگاه تهران به خاطر شرایط خاص این دانشگاه، بسیار پیچیده‌تر و بغرنج‌تر است و موجب ایجاد نوعی تنش و نگرانی می‌شود. هم شرایط زمانی و هم شرایط دانشگاه تهران بسیار حساس است و با گذشته قابل مقایسه نیست و همه ما نیازمند آمادگی و هوشیاری بیشتری هستیم.»

مأموریت حراست دانشگاه؛ حفاظت از افراد است، نه ایجاد ذهنیت منفی
رئیس دانشگاه تهران، مأموریت حراست دانشگاه را مراقبت در برابر تهاجمات بیرونی دانست و تأکید کرد: «دانشگاه تهران که به تعبیر مقام معظم رهبری، «دانشگاه ایران» و «نماد آموزش عالی کشور» است، دارای هویت فرهنگ‌ساز و الگوست و هر اقدام آن، چه مثبت و چه منفی، بر تمام دانشگاه‌ها تأثیر می‌گذارد.»
وی افزود: «همه ما و مجموعه حراست به‌طور خاص، باید بتوانیم این باور را ایجاد کنیم که از استادان و دانشجویان خود حراست می‌کنیم، نه اینکه ذهنیت منفی ایجاد کرده و باور دانشگاهیان را نسبت به دانشگاه تضعیف کنیم. ساختار باید به گونه‌ای باشد که نشان دهد اگر دانشجو، استاد یا کارمند مشکلی دارد، دانشگاه پناهگاه، راهنما و مراقب اوست و نه تنها مراقبت از او را وظیفه خود می‌داند، بلکه او را برای موارد خطرآفرین راهنمایی هم می‌نماید.»

لزوم به‌روز بودن، آموزش و یکپارچگی در حراست
دکتر امید بر لزوم به‌روزبودن اداره کل حراست دانشگاه تأکید و خاطرنشان کرد: «حراست دانشگاه تهران باید همواره چند قدم از دشمن جلوتر باشد. حضور این اداره کل در اطلاع‌رسانی و رصد مشکلات بسیار کمک‌کننده است.»
وی بر لزوم وحدت و یکپارچگی در مجموعه حراست با وجود تفاوت سلیقه‌ها تأکید و تصریح کرد: «کشمکش درون‌سازمانی باعث تضعیف دانشگاه می‌شود. رمز موفقیت در چنین نهادهایی، بعد از شنیدن نظرات متفاوت، خروجی یکپارچه و تک‌صدایی است».

نیاز به بازنگری در حفاظت فیزیکی و آموزش نیروها
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به پراکندگی پردیس‌ها و پایگاه‌های دانشگاه در سطح کشور، بر لزوم آموزش مداوم و توانمندسازی نیروهای حراست، به‌ویژه نیروهای حفاظت فیزیکی تأکید کرد و گفت: «برگزاری دوره‌های ارتباط مؤثر، آمادگی برای بحران‌ها و حتی آموزش‌های اولیه اطفای حریق، برای این نیروها ضروری است تا بتوانند در شرایط خاص به درستی عمل و به حل سریع‌تر بحران‌ها کمک کنند».

لزوم ارتباط با نهادهای خارج از دانشگاه
دکتر امید بر ضرورت ارتباط مؤثر حراست دانشگاه با نهادهای خارجی مانند نهادهای انتظامی و نهادهای دیگر تأکید و خاطرنشان کرد: «اگرچه وظیفه اصلی ما تأمین امنیت و امکانات در داخل محیط دانشگاه است، اما چاره‌ای جز کمک‌گیری مداوم و برقراری ارتباط با این نهادها نداریم.»
رئیس دانشگاه تهران، در پایان با ابراز امیدواری از اینکه اداره کل حراست با بهره‌گیری از دانش مدیرکل جدید و تجارب گذشتگان، فصل جدید و مثبتی در دانشگاه تهران رقم بزند، گفت: «امیدواریم این اداره کل شرایط بسیار خوبی را برای دانشگاه فراهم کند.»

دکتر احمدعلی شریفی زارچی، مدیر کل جدید حراست دانشگاه نیز در سخنانی به تشریح برنامه‌های محوری این اداره کل پرداخت.
مدیرکل جدید حراست دانشگاه بر استقرار مدل «حراست پیشرو تأکید کرد» و گفت: «برنامه ما حرکت به سمت حراستی است که نه آنقدر کند باشد که دانشگاه را غافلگیر کند و نه آنقدر تند که خود منشأ ایجاد مشکل شود».
وی گفت: «جذب نیروهای توانمند، ارتقای مهارت‌های کارکنان از طریق آموزش، به‌روزرسانی امکانات و برگزاری جلسات هم‌اندیشی برای تقویت کار جمعی، از دیگر اولویت‌های این اداره کل خواهد بود».
دکترشریفی زارچی، تمرکز بر اهداف تعریف‌شده در عین روحیه انتقادپذیری و همچنین حفظ و توسعه آرامش و امنیت در دانشگاه را از دیگر برنامه‌های کلیدی عنوان کرد.
وی بر تعامل سازنده با دانشجویان و استادان تأکید کرد و گفت: «با احترام به خواسته‌های قانونی دانشجویان و شنیدن صدای آنان، برای برگزاری نشست‌ها و همایش‌های دانشجویی در چارچوب مقررات همراهی و با استادان دانشگاه در ایجاد و حفظ آرامش همکاری می‌کنیم».
مدیرکل جدید حراست دانشگاه تهران، همکاری با مدیران دانشگاه برای شناسایی چالش‌ها، پایش هوشمندانه حوادث و پیشگیری به‌موقع از طریق شناسایی عوامل مشکل‌ساز را از دیگر برنامه‌های این اداره کل برشمرد.
دکتر شریفی زارچی در پایان هدف نهایی این برنامه‌ها را ایجاد آرامش و امنیت در سراسر دانشگاه برای هموار شدن مسیر فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و تربیتی عنوان کرد.

گفتنی است در این مراسم، از زحمات و خدمات امید الیگودرزی، مدیرکل سابق حراست دانشگاه و نیز ابراهیم حسن‌زاده، سرپرست اسبق اداره کل حراست تقدیر و حکم ابلاغ مأموریت دکتر شریفی زارچی مدیرکل جدید حراست دانشگاه به ایشان تحویل شد.

کد تحریریه : ۰۱

کلیدواژه‌ها: دانشگاه تهران اداره کل حراست تکریم و معارفه


( ۳۲ )

نظر شما :