نشست خبری جشنواره پژوهش و فناوری در دانشگاه تهران برگزار شد

۲۶ آذر ۱۳۹۶ | ۱۶:۳۹ کد : ۵۰۰۶ اخبار اخبار رویدادها
تعداد بازدید:۲۱۲۳
نشست خبری جشنواره پژوهش و فناوری ،۲۶ آذر ۱۳۹۶ با حضور معاون پژوهشی دانشگاه تهران و اصحاب رسانه برگزار شد.
نشست خبری جشنواره پژوهش و فناوری در دانشگاه تهران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران، در این نشست خبری ضمن تشریح برنامه‌های بیست و ششمین جشنواره پژوهش و فناوری گفت: «هدف اصلی ما تشویق پژوهشگران ممتاز دانشگاه تهران است».

معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اظهار اینکه جشنواره پژوهش سیاست‌های دانشگاه را مشخص می‌کند، افزود: «زمانی که فردی انتخاب می‌شود بدان معنی است که کارهای پژوهشی آن منطبق با سیاست‌های دانشگاه است و در حال حاضر سیاست دانشگاه بر این مبناست که مقالاتی که دارای کیفیت بالاتر و کار های تحقیقاتی که در جامعه اثرگذار و منجر به رفع مشکل شود برای دانشگاه دارای اهمیت است».

دکتر رحیمیان ضمن تاکید بر لزوم هدفمند شدن پایان‌نامه‌های دانشجویان در دانشگاه گفت: «حدود ۱۰ هزار دانشجوی دوره دکتری، ۲۵ هزار دانشجوی دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران مشغول تحصیل هستند که این سرمایه‌های عظیم تحصیلی اگر بتوانند پایان‌نامه‌های خود را کاربردی و هدفمند کنند، نقشی موثر در رفع مشکلات کشور و همچنین توسعه جامعه ایفا خواهند کرد.»

وی با بیان اینکه در جشنواره امسال از استادان و پژوهشگران تقدیر به‌عمل خواهد آمد، گفت: «از یک استاد که در طول خدمت خود دستاوردهایی را به همراه داشته، از زحمات استادی که در ۵ سال گذشته فعالیت‌های مثمری انجام داده و هم چنین از یک استاد جوان، دانشجویانی که پایان نامه‌های خوبی داشته‌اند، استادان بازنشسته‌ا‌‌‌ی که هنوز کار علمی دارند و از سه شرکت برتر مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تقدیر خواهد شد».

دکتر رحیمیان با اظهار اینکه جشنواره امسال دارای یک ویژگی خاص است، عنوان کرد: «علاوه بر اینکه از پژوهشگران تشکر می شود، در این جشنواره مولفان برتر هم معرفی خواهند شد».

معاون پژوهش با بیان اینکه دانشگاه تهران حدود ۲۵ استاد ممتاز دارد، افزود: «جشنواره امسال با انتخاب دکتر شفیعی کدکنی به‌عنوان استاد ممتاز مقارن شده است که در سال گذشته با طی مراحل اداری این انتخاب صورت گرفت و امیدواریم بتوانیم در مراسم ویژه‌ای نیز از شخصیت والای علمی و فرهنگی ایشان تقدیر به عمل آوریم».

وی در ادامه یادآور شد: «ارتباطات بین‌المللی و داشتن طرح پژوهشی مشترک از اولویت‌های دانشگاه است و در جشنواره پژوهش مطابق آیین نامه افرادی انتخاب می‌شوند که متناسب با سیاستگذاری دانشگاه فعالیت می‌کنند».

دکتر رحیمیان ضمن تشریح عملکرد معاونت پژوهشی و با عنوان اینکه گرنت هزینه‌‌ای است که در آزمایشگاه‌ها استفاده و کمک هزینه کار تحقیقاتی فرد است، افزود: «بر مبنای کار پژوهشی صورت گرفته به هر استادی امتیازی داده می‌شود، در سال گذشته گرنت پرداختی به استادان در وضعیت نسبتاً خوبی بوده و در مجموع ۱۲ میلیارد تومان پرداخت صورت گرفته است. بدهی‌های دانشگاه تهران در سال های ۹۴ و۹۵ بابت هزینه‌های پژوهشی استادان پرداخت شده است».

وی بیان داشت: «طبق مصوبه دانشگاه در سال گذشته، حمایت از پایان نامه‌ها دو برابر می‌شود، البته بنا بر اینکه آن پایان نامه تا چه میزان برای کشور مفید است این حمایت از یک تا چهار برابر متغیر است».

معاون پژوهشی در ادامه افزود: «در سال گذشته در رتبه‌بندی شانگهای دانشگاه تهران رتبه ۳۰۰ تا ۴۰۰ را کسب کرد و در ۵ سال آینده برنامه دانشگاه این است تا در این رتبه بندی بین ۲۰۰ دانشگاه برتر قرار بگیرد».

دکتر رحیمیان گفت: «تعداد مقالات نمایه شده دانشگاه تهران در پایگاه استنادی WOS در سال ۱۳۹۵، سه هزار ۴۵۰ مقاله و در سال ۱۳۹۴ سه هزار و ۱۱۷ مقاله بوده که در این زمینه رشد قابل توجهی داشته‌ایم. ضمن اینکه در پایگاه اسکوپوس در سال ۲۰۱۶، سه هزار و۸۲۰ مقاله منتشر کرده و این تعداد در سال ۲۰۱۷ به چهار هزار و ۱۶۶ مقاله افزایش یافته است».

معاون پژوهشی اظهارداشت: «در دانشگاه تهران ۱۰۴ نشریه داخلی منتشر می شود که ۲۱ مجله به زبان انگلیسی، یک مجله به زبان عربی و ۸۲ مجله به فارسی است».

وی در پایان افزود: «دانشگاه تهران بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان با دستگاه‌های اجرایی و صنعت در قالب پژوهش‌های پایان نامه‌ای قرارداد دارد و طی دو سال گذشته حدود ۲۴ میلیارد تومان از دستگاه‌های مختلف در راستای مقالات و پایان‌نامه‌ها جذب دانشگاه تهران شده است که قرارداد ۱۳۳ میلیارد تومانی با موسسه ارتقای نفت سنگین با وزارت نفت با هدف کاهش هزینه‌های عملیاتی و ایجاد ارزش افزوده از نفت خام سنگین و باقیمانده سنگین آن با خلاقیت و اقدام نوآورانه از جمله این قراردادها است».

دکتر محمد باقر طاهری نیا، مدیر کل برنامه ریزی و نظارت پژوهشی نیز در این نشست با اشاره به دریافت کد بین‌المللی اخلاق پژوهش توسط دانشگاه تهران به عنوان تنها دانشگاه دارنده این کد در وزارت علوم گفت: «کد بین‌المللی اخلاق پژوهش همان کدی است که برای پژوهش‌های زیست‌پزشکی و عموم پژوهش‌هایی که دارای آزمون‌های انسانی و حیوانی هستند کاربرد دارد و این پژوهش‌ها باید قبل از انتشار بتوانند این کد اخلاق پژوهش را دریافت کنند».

وی خاطر نشان کرد: «کلیه طرح‌های تحقیقاتی، پایان نامه‌ها و پژوهش‌هایی که نیاز به کد اخلاق پژوهشی داشته باشند و در دانشگاه‌ها یا مراکز دیگری در دست انجام باشند می‌توانند این کد را از دانشگاه تهران درخواست کنند. در واقع این دانشگاه با توجه به رسالت ملی بودن، در صورت تقاضای پژوهشگاه‌ها و سایر پژوهشگران کشور، کد اخلاق پژوهشی را به آن‌ها اختصاص خواهد داد»..

دکتر طاهری‌نیا با تعریف کد DOI به منظور تسهیل رصد مقالات بین‌المللی در دانشگاه تهران اظهار کرد: «دانشگاه تهران به کلیه مقالاتی که در مجلات ملی و پژوهشی اعم از فارسی و انگلیسی منتشر شده باشند، کد DOI اختصاص می‌دهد که براساس آن هر مقاله منتشر شده دارای یک کد اختصاصی است و پژوهشگران می‌توانند با وارد کردن آن کد به راحتی به مقالات دسترسی پیدا کنند. در واقع از طریق این کد ارجاع به مقالات تسهیل‌تر خواهد شد».

بیست و ششمین جشنواره پژوهش و فناوری، ۲۸ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۹:۳۰ در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.


نظر شما :