دومین همایش ملی جایگاه و نقش مادر در دانشگاه تهران برگزار میشود
مسئولان برگزاری دومین همایش ملی جایگاه و نقش مادر ،۲۲ آذر ۱۳۹۶ در نشستی با روابط عمومی دانشگاه تهران به تشریح برنامههای همایش مزبور پرداختند. دکتر افضلالسادات حسینی، دبیر علمی دومین همایش، با بیان اینکه نگاه ما به این همایش در درجه اول یک نگاه معنوی و بعد علمی است، گفت: «این همایش دارای ویژگیهای خاص است؛ برای مادر به عنوان یک فرد اثر گذار در جامعه جایگاه رفیعی باید قائل شویم. اعتقاد من بر این است فردای جامعه ما در دست مادران است».
وی خاطر نشان کرد: «مفهوم مادری از ابعاد مختلف جامعه شناختی، روانشناختی، حقوقی و مسائل دیگری که میتواند در ارتباط با مادر قرار گیرد، باید بررسی شود».
دکتر حسینی افزود: «وقتی وارد یک جامعه میشویم کافی است دریابیم که جایگاه زن در آن جامعه کجا قرار دارد. عقب افتادگی یا توسعه یافتگی به نظر من در این قضیه علت و معلول است».
دبیر علمی دومین همایش با عنوان اینکه این همایش دارای چهار نشست است، گفت: «نشست حقوقی با همکاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی، نشست اجتماعی با همکاری دانشکده علوم اجتماعی، نشست سلامت و همچنین نشست تربیتی که جایگاه آن در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی است، در راستای همایش برگزار خواهند شد».
وی با اظهار اینکه این همایش پنج محور دارد و در تمامی محورها ما پذیرش مقاله داریم؛ مراقبت و سلامت، تربیت و خانواده، اقتصاد و اشتغال، فرهنگ و جامعه و نظام حقوقی را از محورهای این همایش برشمرد.
دکتر حسینی در ادامه افزود: «پس از پذیرش مقالهها و داوری آنها در همایش، به صورت پوستر ارائه خواهد شد و حتی یکسری از مقالات برجسته در مجلات علمی پژوهشی به چاپ خواهد رسید. البته تمامی تلاش ما این است که این یک همایش اثرگذار باشد و حرکت مثبتی را در جامعه ایجاد کند».
وی در توصیف اعتبار علمی همایش گفت: «این همایش در پایگاه استنادی اسلام، ISC و SID به ثبت رسیده و اعتبار همایش از بعد علمی کامل و دقیق است».
دکتر محمد جوادیپور، دبیر اجرایی دومین همایش، ضمن قدردانی از حمایتهای مادی و معنوی مدیر عامل بنیاد مادر برای برگزاری مشترک این همایش در دانشگاه تهران گفت: «همایشهای متعددی در دانشکدهها برگزار میشود که تمرکز اکثریت آنها در رشتههای علمی است. این همایش کاملاً متفاوت از همایشهای دیگر است و میخواهد از زوایای دیگری به موضوع و جایگاه مادر بپردازد».
وی اظهار داشت: «سازمانها و نهادهای مختلفی وجود دارد که با موضوع مادر در ارتباط هستند، که ما از آنها دعوت کردهایم تا در این همایش سهیم شوند. این همایش درصدد است یک تبیین علمی درباره نقش مادر در ابعاد مختلف ارائه دهد و به موضوع و نقش مادری در حوزههای مختلف بپردازد».
دبیر اجرایی دومین همایش در ادامه افزود: «با ارائه سخنرانیها، نشستها و کارگاهها این کار متفاوتتر خواهد شد. در همایشهای دیگر ما منتظر مقالهایم که معمولاً کارهای دانشگاهی و آکادمیک هستند و ممکن است دغدغه جدی برای خروجی در جامعه نداشته باشند. تلاش دانشکده بر این است که سطح همایش را با برگزاری نشستها و سفارش مقالات و تبیین دقیقتر ارتقا دهد. کار دانشکده و همایش ترکیبی از کار علمی و ارتباط با سازمانهای مختلف و افرادی است که در این زمینه کار علمی کردهاند تا بتوانیم خروجیهای خوبی را به دست آوریم».
مهندس غلامرضا محمدی، بنیانگذار و مدیر عامل بنیاد مادر با بیان اینکه این دومین همایش است که برگزار میشود، گفت: «در همایش اول در شیراز، ۱۵۶ مقاله دریافت کردیم که ۵۰ مقاله انتخاب شد که به دو زبان انگلیسی و فارسی به چاپ رسیدند و امیدواریم همایش امسال در دانشگاه تهران موفقتر برگزار شود».
وی با اظهار اینکه ما تا سال ۱۴۰۰ با پنج دانشگاه معتبر ایران برای برگزاری همایش تفاهمنامه داریم، افزود: «بعد از برگزاری آخرین همایش به بهترین برگزارکننده جایزه نفیسی از طرف بنیاد مادر اهدا خواهد شد. این بنیاد به پنج دانشگاه کشور در مجموع ۲۵ بورسیه داده است تا دانشجویان در زمینه اهداف و منشور بنیاد مادر بتوانند تحصیل کنند».
بنیانگذار و مدیر عامل بنیاد مادر با اشاره به جنبه علمی این همایشها عنوان کرد: «اعتقاد ما بر این است که هم توده مردم را باید از جایگاه و نقش مادر آگاه سازیم و هم از نظر علمی بتوانیم با ریشهیابی، چالشها و معضلات را بررسی و در نهایت ارائه طریق کنیم».
دومین همایش ملی جایگاه و نقش مادر، ۱۶ و ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی برگزار میشود. مهلت ارسال چکیده مقالات یکم دی ۱۳۹۶ تعیین شده است.
نظر شما :