شانزدهمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد

۱۲ آذر ۱۳۹۶ | ۱۳:۴۳ کد : ۴۹۱۳ اخبار اخبار ستادی
تعداد بازدید:۲۴۳۶
شانزدهمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

این اجلاس روز پنج شنبه ۹ آذر ۱۳۹۶ با حضور دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسای ۱۳ دانشگاه سطح یک کشور شامل دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه اصفهان، دانشگاه شیراز، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تبریز و دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست گفت: روز دانشجو به عنوان نماد استکبارستیزی و شعور سیاسی دانشجویان و جامعه دانشجویی یک روز بسیار مهم است و با توجه به سابقه طولانی این روز و تاریخ قبل از آن، می‌بینیم که خط استکبارستیزی دانشجویان همچنان استمرار دارد.

دکتر منصور غلامی افزود: نکته قابل توجه این است که چهره استکبار هنوز همان است که بوده است و لذا هوشیاری دانشجویان ما، با توجه به زمان بسیار ستودنی است و ان‌شاءالله این نگاه و خط استکبارستیزی همچنان محکم در جهت اعتلای نام ایران اسلامی باقی خواهد ماند.

وی با تأکید بر نقش دانشگاه‌های بزرگ به دلیل سابقه طولانی‌تر و ظرفیت‌های ویژه آن‌ها، تصریح کرد: طبعاً مجموعه دانشگاه‌های کشور، ظرفیت‌های علمی، فکری و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند و همه آن‌ها در راستای اعتلای دانش و توسعه کشور کار می‌کنند و مؤثر هستند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیت اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور، خاطرنشان کرد: در جریان این نشست‌ها هم‌اندیشی‌هایی که اتفاق می‌افتد به رشد و اعتلای دانش و پژوهش کشور کمک خواهد کرد.

دکتر غلامی ادامه داد: ما در مقطعی از تاریخ دنیا و کشورمان قرار داریم که توسعه و تحولات علمی و پژوهشی به سرعت اتفاق می‌افتد و هر حرکتی که بتواند ما را در راستای این تحول سریع پیش ببرد ستودنی و قابل ارزش‌گذاری و مغتنم است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به جایگاه مناسب کشور در تولید علم اشاره کرد و اظهار داشت: از نظر تولید علم در منطقه جایگاه نخست را داریم و در بسیاری از علوم جدید جایگاه قابل توجهی را کسب کرده‌ایم.

وی کیفی‌سازی آموزش عالی کشور را یکی از ضرورت‌های این حوزه قلمداد کرد و افزود: تلاش در جهت به‌روز کردن و ارتقای کیفیت آموزش‌های دانشگاهی تلاشی است که از سال‌های قبل شروع شده و ان‌شاءالله باید با سرعت بیشتری پیش برود.

دکتر غلامی اظهار داشت: در این راستا اختیاراتی که به دانشگاه‌های بزرگ کشور داده شده است می‌تواند برای این رویکرد جدی و ضروری برای تغییر و تحول در مباحث آموزشی و درسی کمک نماید.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در راستای سامان‌دهی آموزش عالی کشور اخیراً شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای را داشته است، عنوان داشت: این موضوع جزو تکالیف مهم حوزه آموزش عالی است، که علاوه بر اینکه یک کار ستادی منظم را در پی دارد حتماً با همکاری دانشگاه‌های بزرگ کشور و دانشگاه‌های مطرح در استان‌های کشور انجام می‌شود.

وی، توانمندسازی دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها را از دیگر مسائل مهم حوزه آموزش عالی کشور دانست و افزود: دانش‌آموختگان دانشگاهی باید پس از فارغ‌التحصیلی ضمن برخورداری از توان کارآفرینی، شناخت کافی در زمینه‌های کاری و اجرایی حوزه‌های تخصصی خودشان داشته و حتی قبل از پایان تحصیل بتوانند برای آینده شغلی خود طرح و برنامه قابل اجرا در دست داشته باشند.

دکتر غلامی افزود: طرح‌های تحقیقاتی که در اختیار مراکز مختلف اجرایی قرار گرفته‌اند و نیز طرح‌های تحقیقاتی که توسط دانشگاه‌ها انجام شده و به مجموعه‌های مدیریتی و اجرایی کشور منتقل شده است بسیار قابل توجه هستند اما هنوز جای زیادی برای توسعه و تعمیق این همکاری‌ها وجود دارد که دانشگاه‌ها و حوزه آموزش عالی باید تلاش خودش را در این رابطه به صورت مستمر حفظ کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با ابراز خرسندی از شکل‌گیری مجموعه شرکت‌های دانش بنیان، پارک‌های علم و فناوری که برای ایجاد ساختارهای لازم در راستای تبدیل ایده‌های علمی به کارآفرینی تشکیل شده و نیز مراکز رشد و استارتاپ‌ها، بیان کرد: حاصل جمع این اقدامات، اشتغال، کارآفرینی و تولید ثروت و طبعاً به وجود آمدن توسعه و رفاه جامعه خواهد بود.

وی تاکید کرد: این بخش به طور خاص از طرف وزارت علوم و دولت حمایت می‌شود و ان‌شاءالله در سال‌های آتی حمایت‌های جدی در این رابطه خواهیم داشت.

دکتر غلامی در ادامه افزود: ایده ما در برنامه‌های پیش رو این است که چند برنامه خاص را به عنوان مأموریت‌های اصلی با کمک دانشگاه‌های کشور پیش ببریم به طوری که هم در بخش آموزش و هم در بخش پژوهش بتوانیم بیش از پیش جایگاه دانشگاه‌ها ارتقا دهیم و نقش و وظیفه اجتماعی خودمان را به انجام برسانیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان تصریح کرد: معمولاً در این راستا محدودیت‌های مالی و محدودیت در امکانات و تجهیزات، پیش روی دانشگاه‌ها بوده است که امیدواریم با کمک دولت و مجلس در بودجه سال آینده بتوانیم کمک‌های ویژه‌ای را برای کمک به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای ارتقای توانمندی‌های پژوهشی داشته باشیم.

در این نشست، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور نیز با تشکر ویژه از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به دلیل حضور در این اجلاس، این موضوع را نشان دهنده توجه عمیق ایشان نسبت به ارتباط با رؤسای دانشگاه‌ها و به ویژه رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور دانست. (متن سخنان رئیس دانشگاه تهران)

در ابتدای این نشست، دکتر سید محمود مدرس هاشمی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، ضمن خیرمقدم به مهمانان این نشست در دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: امسال چهلمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی اصفهان است. چهل سالگی را سال پختگی، بلوغ و رشد یک مجموعه می‌دانند، خوشبختانه این دانشگاه نیز به رشد و بلوغ لازم دست یافته است.

دکتر مدرس هاشمی افزود: چهل سال کار، تلاش و فعالیت دلسوزانه و فداکارانه دانشگاهیان منجر به این شده که دانشگاه صنعتی اصفهان در زمره دانشگاه‌های سطح یک کشور قرار گیرد و در واقع تنها دانشگاه صنعتی غیر مستقر در تهران است که جزو دانشگاه‌های سطح یک قرار گرفته است.

وی مهم‌ترین دستاورد این دانشگاه و مهم‌ترین افتخار آن را حدود ۵۰ هزار دانش آموخته در طول ۴۰ سال گذشته دانست و گفت: این سرمایه دانشگاه صنعتی اصفهان همواره در داخل و خارج از کشور سبب افتخار بوده است.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان پیشبرد مرزهای دانش در قالب ارائه مقالات متعدد کیفی، حل بسیاری از چالش‌ها و مشکلات صنعت در طول این سال‌ها و ارائه ایده‌های جدید مانند پارک‌های علم و فناوری را از جمله مهم‌ترین افتخارات دانشگاه صنعتی اصفهان دانست که با تلاش و همت همه دانشگاهیان به دست‌آمده است.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه در طول سال‌های پس از انقلاب، آموزش عالی کشور با فراز و نشیب‌های فراوانی همراه بوده است، گفت: اگر بخواهیم در یک جمله کارنامه آموزش عالی را بررسی کنیم، یقیناً آموزش عالی دارای یک کارنامه مثبت بوده است؛ چرا که اگر امروز جمهوری اسلامی ایران بخواهد به چند چیز افتخار کند یقیناً یکی از مهم‌ترین آن‌ها، رشد علمی کشور در زمینه‌های مختلف است.

وی ادامه داد: با توجه به مسائل مشترک دانشگاه‌های بزرگ و برتر و با در نظر گرفتن اهدافی چون تبادل تجربیات این دانشگاه‌ها با یکدیگر و همفکری برای روبرو شدن با چالش‌های آموزش عالی و کمک به وزارت علوم برای رفع و حل این چالش‌ها، پیشنهاد تشکیل این اجلاس در سال ۱۳۹۳ از سوی دانشگاه صنعتی اصفهان ارائه و با تشکیل نخستین اجلاس در این دانشگاه، دبیرخانه آن به دانشگاه تهران واگذار شد.

دکتر مدرس هاشمی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۴ و با اعلام سطح بندی دانشگاه‌های کشور توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، همین ۱۳ دانشگاه به عنوان دانشگاه‌های سطح یک کشور انتخاب شدند و این اجلاس حالت رسمی پیدا کرد که تاکنون ۱۵ نشست آن برگزار شده است.

در ادامه، اجلاس وارد دستور شد و موضوعات بودجه دانشگاه‌ها در سال جاری و سال آینده، شیوه جذب هیأت علمی و اختیارات دانشگاه‌ها در این زمینه، تنوع بخشی به منابع درآمدی دانشگاه‌ها تبدیل وضعیت استخدامی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و... مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این نشست همچنین، دکتر سید احمدرضا خضری، دبیر اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور گزارشی از روند برگزاری پانزده دوره از نشست‌های پیشین اجلاس رؤسا و نیز گزارشی از سومین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک ایران و دانشگاه‌های برتر روسیه ارائه داد و اعضای حاضر در نشست راهکارهای تداوم همکاری‌ها را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.


( ۱ )

نظر شما :