تالار اسفرجانی در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران افتتاح شد
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، تالار دائمی زنده یاد استاد علی اسفرجانی با حضور دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه، دکتر محمد سریر، رئیس شورای عالی خانه هنرمندان ایران، خانواده اسفرجانی و جمعی از مسئولان موزهها و هنرمندان، ۹ آذر ۱۳۹۶ در باغموزه نگارستان، افتتاح شد.
در ابتدای مراسم افتتاح تالار دائمی استاد اسفرجانی، دکتر مجید سرسنگی معان فرهنگی دانشگاه تهران به نمایندگی از دانشگاه ضمن خوشآمد به حاضران گفت: «امروز آثار هنرمند برجسته زنده یاد استاد علی اسفرجانی در یکی از تالارهای عمارت مرکزی باغموزه نگارستان، با نام خود استاد، به نمایش عموم گذاشته میشود و امیدواریم این تالار برای نسلهای آینده پا بر جا بماند. نسلهای آینده بیایند و از این آثار دیدن کنند و هم از هنر استاد اسفرجانی و هم از روح بزرگی که در تک تک آثار از ایشان به جا مانده است بهرهمند شوند».
وی افزود: «آثار هنریای که از هنرمندان بزرگ، امروز به دست ما رسیده مجموعهای از قطعات روح این هنرمندان است و امیدوارم که ما در دیدن این آثار ضمن اینکه زیبایی ظاهر آثار را میبینیم، عمق اندیشه این عزیزان را هم که در آثار متجلی است، ببینیم».
دکتر سرسنگی در ادامه تصریح کرد: «ما اعتقاد داریم چنین مراکزی باید زنده و پویا باشند یعنی صرفاً داشتن یک موزه و چهارچوب تاریخی، کفایت نمیکند؛ مهمتر این است که ما بتوانیم نسلهای جوان را به این فضاها بیاوریم، جذابیتهایی را ایجاد کنیم که جوانان و نوجوانان بیایند از این مراکز تاریخی دیدن کنند و از تمدن و فرهنگ خود لذت ببرند و به بزرگی و عظمت آن پی ببرند و خودشان بانیان پیشرفت این فرهنگ و تمدن باشند. جوانان امروز باید تاریخ آینده این سرزمین را بسازند».
وی با اشاره به فعالیتهای باغ موزه نگارستان گفت: «کارهای متفاوتی در باغموزه نگارستان در حال انجام است که یکی از آنها افتتاح تالار دائمی استاد اسفرجانی بود. مجموعهای از آثار مرحوم عباد که از نقاشان خوب کشور هستند در بخش دیگری از دانشگاه تهران گردآوری شده بود که در اختیار باغموزه نگارستان قرار گرفت، این آثار در حال مرمت است و به زودی از این آثار نیز رونمایی خواهد شد. نقاشی دیواری عظیم صحنه صف سلام فتحعلی شاهی را پس از سالها که در صندوقهایی مانده بود، بعد از دو سال مرمت در یکی از تالارهای نگارستان در معرض دید عموم قرار گرفته است».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران از افتتاح گالری فرمانفرماییان خبر داد و گفت: «ما ۲۴ آذر افتتاح گالری منیره فرمانفرماییان را داریم که از بانوان بزرگ هنرهای تجسمی کشور هستند و تعدادی از آثارشان را به دانشگاه تهران هدیه کردند و چند ماهی است که فضای مناسب آثار در حال آمادهسازی است. این آثار که ابعاد جهانی دارند و در بسیاری از جشنوارهها، نمایشگاهها و بینالهای بینالمللی به نمایش درآمده و مورد تحسین قرار گرفتهاند، در باغموزه نگارستان در معرض دید علاقهمندان قرار خواهد گرفت».
در ادامه این مراسم، دکتر اکبر عالمی با نام بردن از استاد اسفرجانی بهعنوان مردی باعث افتخار و میراث فرهنگی ایران، گفت: «استاد اسفرجانی اگرچه از عالم خاکی رفت اما در تاریخ تمدن ایرانزمین بهویژه در دوران معاصر ما، نام او برای همیشه ثبت شده است».
وی تصریح کرد: «به اسفرجانی، استاد نگوییم چون در هیچ جای دنیا به یک هنرمند طراز اول، استاد، دکتر و... نمیگویند؛ مثل حسین بهزاد، لئوناردو داوینچی و... به همین دلیل من به او فقط میگویم علی اسفرجانی زیرا به مرتبتی رسید که دیگر کسی به او هیچ لقب و تیتری ندهد».
دکتر اکبر عالمی افزود: «اسفرجانی، الگوی درک درست عرفان ایرانی بود. ادبیات فارسی را بسیار بسیار خوب میدانست کما اینکه قدمای ما اغلب هم خط خوب داشتند و هم دانش بالایی داشتند. او زندگی معمولیای داشت اما هرگز برای پول و شهرت کار نکرد و به همین دلیل آثار او بیقیمت است و نمیشود روی آن قیمت گذاشت. مجموعه این آثار در موزه نگارستان فرصتی بینظیر است».
در ادامه این مراسم، شهرزاد اسفرجانی به نمایندگی از خانواده اسفرجانی به سخنرانی پرداخت و گفت: «از مسئولان دانشگاه تهران به خصوص دکتر مجید سرسنگی و همکارانشان تشکر می کنم؛ امروز صبح من حال عجیبی داشتم از خواب که بیدار شدم احساس میکردم قرار است به خانه جدید پدرم بروم. حال عجیبی داشتم چون فکر میکردم تحقق یک آرزو که آرزوی او بود ولی من و عده زیادی در حلقه ذینفعان آن آرزو هستیم، امروز اتفاق افتاد».
وی افزود: «پدر من آرزو داشت که این مجموعه آثار در یک جا قرار بگیرد و در مرور زمان یا تحت تاثیر ورثه خانوادگی مورد خلل واقع نشود. من هم روزی که به پدر قول دادم، گفتم به شرطی این قول را انجام میدهم که تا در قید حیات هستید این آثار را به صورت قانونی برای این کار اختصاص دهید».
این هنرمند ادامه داد: «این وظیفه بر دوش من قرار گرفت که این مجموعه را به جایی بسپارم که هم حفظ شود و هم در دسترس جوانان و علاقهمندان قرار بگیرد لذا با موافقت مادر به جمع حامیان دانشگاه تهران پیوستیم و آثار را رسماً وقف دانشگاه تهران کردیم».
شهرزاد اسفرجانی در حالی که اشک میریخت، گفت: «اکنون پس از گذشت هفت سال با همت و حمایت دکتر سرسنگی و دکتر غلامی، این تالار دائمی افتتاح میشود. شاید این میراث در مقابل چیزهای بزرگی که به دانشگاه تهران اهدا شده کوچک باشد اما برای ما بسیار ارزشمند و بزرگ بود و خوشحالیم که توانستیم آنها را به دستان و مکان مطمئنی بسپاریم و امیدواریم دیگران هم میراث با ارزش خود را وقف کنند و این عادت زیبایی شود که میراث فرهنگی خانوادهها در معرض دید عموم قرار بگیرد و این آثار به جای رفتن به حراجهای خارجی، در سرزمین خودمان حفظ شوند».
نظر شما :